Witam,
Tak jak wspomniałem w dziale "Tu się witamy", mam kilka problemów ze swoim nowym nabytkiem. Zacznę jednak od może trochę mniej istotnej rzeczy. Proszę posiadaczy 156-tki 1.9 JTD z ok. 1999r. o informację, czy to normalne, że chłodnica w tym samochodzie jest zaczepiona krzywo. Niestety, nie mam nigdzie na żywo takiego samego samochodu do porównania. Zrobiłem zdjęcia przez grill żeby pokazać jak to wygląda.
![]()
![]()
Po prawej wygląda jakby był zaczep jakiś, po lewej tego nie widać. W ogóle z przodu nie widać z lewej strony chłodnicy, jest tak nisko. Jednak jakoś się ona trzyma, bo by chyba przecież wypadła jakby była źle zamocowana... Jak próbuję podnieść ją z lewej strony to ciężko się unosi i coś trzeszczy, więc na razie nie chcę dotykać. Może przy okazji modyfikowania puszki filtra powietrza (tak, też jest rozszczelniona z ukręconymi śrubami...)
Tak się jeszcze zastanawiam, czy kolejne inne problemy z autem opisać w tym temacie czy na osobny problem zakładać osobny temat? Nie będę raczej ich dużo zakładał, bo na wiele problemów udaje się znaleźć już odpowiedź na forum - prawdziwa skarbnica wiedzy
Pozdrawiam