Może szwankować wspomaganie bo brak jest napędu pomy
Może szwankować wspomaganie bo brak jest napędu pomy
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
Wydaje mi sie ze ja tez mam ten problem!Objawia sie to wlasnie takim grzechotaniem na wolnych obrotach!
noe dobra, u mnie tez strasznie grzechocze, chodzi jak sieczkarnia, ale po zdjeciu paska klinowego i kola pasowego caly czas grzechocze, jest to bardzo glosne i zaglusza caly silnik, dodam iz robi sie tak jak sie zagrzeje, czy w takim razie jest to pompa oleju? mozna sam løancuch wymienic czy cos talieko wystepuje tylko w komplecie?
Witam.
Z tym napinaczem to faktycznie jest zabawa. Mi mechanik polecił wymianę, jak wymieniałem paski (rozrządu i wielorowkowy). Nie posłuchałem i dorobiłem rolkę z tworzywa. Rolka padła po 30 000. Nie poddałem się i kupiłem metalową (taką, jaka faktycznie jest w napinaczu) i jakiś czas działało... ale. Teraz wiem dlaczego napinacz jest sprzedawany jako element nierozbieralny. Słychać opisywanego w poprzednich postach świerszcza... okazało się, że któryś z gumowych elementów napinacza (sprężyna i jej mocowania są zalane gumą) się rozwulkanizował. Gdybym od razu wymienił napinacz w całości, nie tylko miałbym spokój, ale nie słyszał bym tego denerwującego skrzypienia. Jak to mówią: mądry Polak po szkodzie.
wymieniłem napinacz paska klinowego... i lipa, dalej grzechocze, mechanik mowil ze to chyba moze byc pompa wspomagania, bo wspomaganie raz dzaiala a raz niedziala...
U mnie było podobnie tyle ze ja mam V6 ale u mnie pomogła wymiana rolek napinających pasek napędzający urządzenia pomocnicze w sumie były tak wytarte że pasek wyrobił rowek około 1 mm i troszkę grzechotały.
Może być też słychać łożyska alternatora.
http://www.flar-ital.pl/ - CZĘŚCI ZAMIENNE- SERWIS: Lancia, Fiat, Alfa Romeo
USŁUGI AUTOLAWETĄ- POMOC DROGOWA