Ja założyłem Goodyaer Optigrip 205/55/16 i jestem bardzo zadowolony. Po 2k km nie widać żadnego zużycia, mimo, że jeżdżę nawet 220km/h.
Poczytaj testy ostatnie testy ADAC oraz opinie użytkowników i wybierz coś dla siebie![]()
Ja założyłem Goodyaer Optigrip 205/55/16 i jestem bardzo zadowolony. Po 2k km nie widać żadnego zużycia, mimo, że jeżdżę nawet 220km/h.
Poczytaj testy ostatnie testy ADAC oraz opinie użytkowników i wybierz coś dla siebie![]()
ja bym bazował mimo wszystko tylko na opiniachone zazwyczaj się pokrywają ze sobą, chociaż wiadomo, że zdarzają się rozbierzności. Ale w testach także... czasami dwie różne osoby, znawcy wypowiadają się inaczej i sprzecznie na temat tych samych opon. Także ten sam test robiony w dwóch innych terminach zdarza się nieco inny
Ale nie mówię, że nie jest to w jakiś sposób przydatne. Ja wybierając opony patrzyłem tylko na opinie użytkowników i sprzedawców
ja jeszcze dodam od siebie , moze dla niektórych to głupie i mało istotne ale ja preferuje najbardziej opony kierunkowe , nie ma to jak dobra oponka kierunkowa , na twoim miejscu jak bym szukał jakiejś fajnej oponki która ładnie wygląda i ma bdb właściwości jezdne szukał bym jakiś kierunkowych
Dokładnie tak jak Abidibi pisze. Polecam kierować się głównie opiniami użytkowników przy wyborze modelu opon. Testy są przeprowadzane na nowych oponach, a nie raz już czytałem, że dobre, markowe opony potrafią swoje cudowne właściwości stracić już po 10 tysiącach km. Sporo opinii i testów się naczytałem na temat opon i w najbliższej przyszłości zamierzam zaufać jedynie dwóm firmom: Yokohama i Nokian. Jeśli chodzi o letnie to Yokohama A.drive AA01 / Yokohama ADVAN Sport / Nokian ZG2 / Yokohama C.drive AC02 lub ewentualnie kultowy Nokian H (Nokian V). Na zimę: Nokian WR A3. Takich opon dla siebie będę szukał![]()
Witam sprzedam 4 alufelgi z oponami 195/50/r-15 alusy proste nie porysowane z deklami stan opon dobry wystarczą jeszcze spokojnie na 2 sezony gratiś śruby zabiezpieczające cena 500zł wrocław tel.534157040
Ja dodam do tematu. Toyo Tr1 , mam pare lat, o dziwo wolno sie scieraja bo przejechaly juz z 40 tys. ale niedlugo pewnie wymiana. Trzymają tak jak 2x drozsze micheliny. Moim zadniem najlepsze opony w rozsądnej cenie.
Alfa Romeo:Giulia 2.0 '18- w budowie/159 2.0 '10 - na sprzedaż /156 2.0TS '97 -moja pierwsza -zgniła/156 2.0 JTS - trzymam na klasyka
Pozostałe: Uaz 469 2,6i(Isuzu) - w błoto / Isuzu Trooper 3,5 V6 - w błoto / Volvo XC90 2.4D - nudziarz / Honda CB750 '91/ Fiat 126p '96
Ja i wielu innych poleciłbym Ci Vredestein Ultrac Sessanta ale niestety w tym rozmiarze nie są produkowane.
Wtedy właśnie schyliłbym się ku Toyo tak jak koledzy wyżej piszą.
pozdrawiam
Właśnie przed takim wyborem stałem przed zakupem moich letnich
Toyo T1-R czy Vredestein Ultrac Sessanta.. i powiem szczerze że nawet miałem komplet Vredesteinów super cenie.. zostałoby mi jeszcze na jakieś mody.. ale Toyo moim zdaniem bije je wyglądem.. symetryczny wzór jakoś mnie wygląda lepiej.. ale wyboru nie żałuje opony są naprawdę świetne.. ścieralność bardzo niska.. niski poziom hałasu.. świetnie klei, na mokrym również jest bardzo dobrze.. a do tego ten wygląd ;D