Strona 8 z 12 PierwszyPierwszy 123456789101112 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 117

Temat: 147 za 10tys zł ?

Użytkownik Świeżak Avatar zapsu
    Auto
    w planach

Domyślnie

Prawda jest taka, że oboje macie rację. Zwyczajowo zwrot kosztów instalacji LPG liczy się względem tankowania PB, lecz zasadniczo jeśli bierze się pod uwagę oba silniki, tzn zarówno PB jak i ON, to bardziej obiektywnie jest liczyć zwrot LPG względem ON.

Jedyne co mnie boli w TS to brak możliwości podniesienia mocy (w rozsądnych pieniądzach).

Auto
    w planach

Domyślnie

Czas leci, sesja prawię się kończy, zwija pracy coraz bliżej... a tym samym zakup samochodu.

Dużo czytam, więc pytań powstaje masa. Temat przemyślałem i chyba padnie na 2.0 TS + LPG, choć to dyskusyjne.

Interesuje mnie uzyskanie odpowiedzi, czy warto jechać po Alfę do Niemiec/Austrii/Szwajcarii/Holandii?

Zasadniczo nie mam znajomego handlarza, lecz osobę która kupowała tak samochód, jednak było to 4 lata temu. Jak sprawa wygląda obecnie? Zyskuje coś jadąc taki kawał po auto? Czy może po prostu szukać w kraju, sprawdzić w ASO i też będę miał taką samą pewność jak przy zakupie za granicą?

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Szczepan
    Mieszka w
    Łódź, Polska
    Auto
    była: Alfa Romeo 147 jest: BMW 740i

Domyślnie

Szukaj w kraju, najlepiej od kogoś z forum.

Pozdrawiam

Moje maleństwo - kliknij na zdjęcie!

Pomogłem? - kliknij PODZIĘKUJ ZA POST!

Auto
    w planach

Domyślnie

Uważasz, że nie znajdę nic ciekawszego na zachodzie niż będzie dostępne w kraj? Oczywiście kryterium jest pewność stanu samochodu.

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Mieszka w
    Strzelce Kraj
    Auto
    Giulietta 2.0 2011

Auto
    w planach

Domyślnie

Po pierwsze - nie kupuje teraz, po drugie - szukam wersji 2.0, po trzecie - nie lubię takiego wciskania

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Mieszka w
    Strzelce Kraj
    Auto
    Giulietta 2.0 2011

Domyślnie

Do wciskania to daleko

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Szczepan
    Mieszka w
    Łódź, Polska
    Auto
    była: Alfa Romeo 147 jest: BMW 740i

Domyślnie

Uważam, że będąc w Polsce masz większą możliwość znalezienia czegokolwiek sensownego. Może się okazać, że zrobisz sobie wycieczkę do Niemiec nie będzie nic co spełniałoby Twoje oczekiwania i jesteś biedniejszy o jedną taką podróż. Kwestia znajomości rynku, oczekiwań, zasobności portfela i czasu.

Pozdrawiam

Moje maleństwo - kliknij na zdjęcie!

Pomogłem? - kliknij PODZIĘKUJ ZA POST!

Użytkownik Romeo Avatar mattom
    Mieszka w
    dolnoslaskie DZL-> PO
    Auto
    Fiat CROMA 1.9 150ps

Domyślnie

Cytat Napisał Szczepan Zobacz post
    Uważam, że będąc w Polsce masz większą możliwość znalezienia czegokolwiek sensownego. Może się okazać, że zrobisz sobie wycieczkę do Niemiec nie będzie nic co spełniałoby Twoje oczekiwania i jesteś biedniejszy o jedną taką podróż. Kwestia znajomości rynku, oczekiwań, zasobności portfela i czasu
    Jak sie jedzie to sie szuka do upadłego.
    Wybierasz np 10 aut które cie interesują i jeździsz od komisu do komisu od niemca do niemca od aso do aso,
    W niemczech masz ten plus - ze biorąc od niemca (nie turasa) masz duzą szanse kupienia auta z realnym przebiegiem i realną historia.
    Tylko trzeba brać pod uwage ze te auta nie beda "idealne" bo nei przeszły przez ręce tureckich szpachlarzy i polskich spray`arzy
    Jeżeli ktoś jest zdecydowany na zakup, nie boi się wyjazdu i ma czas - to gwarantuje ze auto znajdzie.
    Ja sam za jednym autem 3 dni jeździlem po niemczech spiąc w aucie, az w końcu znalazłem perełke dopiero co wstawioną do salonu jako zamiane za nowszy model ...
    147 powodów do zadowolenia

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Sebek2442
    Mieszka w
    Mistrzewice
    Auto
    147 1.9 JTD

Domyślnie

Instalacja LPG jeśli nie latasz w trasy to jest nie opłacalna !!
    Z doświadczenia wiem założyłem lpg do vectry b 1.6 16v 105 km i wcale tak taniej nie było, przeglądy prawie 200 bo lpg do tego filtry trzeba często wymieniać a nie są tanie jeśli maja być dobre i niestety ale silnik zaczął brać olej . Miesięcznie zaoszczędziłem 200zł może mniej to jak wam sie zwraca w 6 miesięcy
    Instalka kosztowała 2200 zł zwróciła się dopiero po 18 miesiącach
    pamiętaj że zima na dzień dobry pali 1.5 litra więcej wiec nie jest tak wcale taniej jeśli chodzi o jazdę po mieście w trasach tak po mieście nie
    Teraz mam diesla i wychodzi najtaniej delikatnie będziesz jeździł to wyjdzie Ci 6l na 100 km a lpg 9 w mieście niestety ale tak jest a gaz ma zdrożeć jeszcze i to sporo jeśli jakaś tam ustawa przejdzie w Brukseli.
    Taka jest rzeczywistość niestety nie da sie już teraz dużo zaoszczędzić na lpg

a nawiązując do tematu można kupić za 10k ładna alfe 147 z JTD
    Ostatnio edytowane przez Sebek2442 ; 15-06-2012 o 15:52