Witam!
Jak w temacie: jadąc autem nagle zaświeca mi się kontrolka AirBag i po chwili gaśnie i później znowu się zaświeci i zgaśnie...
Jaka może być tego przyczyna? Zaznaczam że poduszki mam wszystkie, żadna nie była wystrzelona.
Pozdrawiam!![]()
Witam!
Jak w temacie: jadąc autem nagle zaświeca mi się kontrolka AirBag i po chwili gaśnie i później znowu się zaświeci i zgaśnie...
Jaka może być tego przyczyna? Zaznaczam że poduszki mam wszystkie, żadna nie była wystrzelona.
Pozdrawiam!![]()
Możliwe, że któraś nie kontaktuje.
U mnie zdarzyło się, że zaświeciła się kontrolka (przy zakupie, ale też nawet rok później). Problemem u mnie okazało się złącze w tylnim słupku (u mnie z prawej strony nie kontaktowała kurtyna). Wystarczyło docisnąć i jest git do teraz.
Jeśli masz kabel + przejściówkę pod poduchy, to można sprawdzić gdzie jest problem.
sprawdź wtyczki pod siedzeniami
Tak jak mówią koledzy wyżej: sprawdź żółte kostki pod przednimi siedzeniami i w bagażniku na wysokości świateł (są takie jakby drzwiczki). U mnie nie łączyła właśnie ta kostka w bagażniku. Przedmuchałem, docisnąłem i poducha się nie świeci![]()
Wydaje mi się, że jeżeli jest problem na kablu od poduszki (nie chodzi mi tutaj o czujniki tylko dosłownie poduszki) to nawet jak obwód na chwilę jest przerwany to lampka się świeci do wyłączenia jej przez kompa. W Twoim przypadku problem leży prawdopodobnie po stronie któregoś z czyjników.
Pozdrawiam!
tak jak pisali koledzy- sprawdź i ewentualnie dopnij kostki pod siedzeniami przednimi. prawdopodobnie to one przy wszelkich wibracjach rozłączają obwód. ten problem pojawia się nie tylko w alfie ale we wszystkich innych markach
BEZ SERCA, BYLI BYŚMY JEDYNIE MASZYNAMI..................
ok, Dzieki za odpowiedzi sprawdzePozdrawiam