witam , zastanawiam sie od czego mam 2 czincze w bagazniku razem z nim jet kabelek z kilkoma pinami domyslilem sie ze jest on od zmieniarki chociaz jej nie mam a do czego te czincze ?? moge pod nie podpiąc np wzmacniacz ??
witam , zastanawiam sie od czego mam 2 czincze w bagazniku razem z nim jet kabelek z kilkoma pinami domyslilem sie ze jest on od zmieniarki chociaz jej nie mam a do czego te czincze ?? moge pod nie podpiąc np wzmacniacz ??
alfa romeo jest 159 & 147 była 166 3.0.v6 super!!156jtdx2 147jtd8v
Cinche są od sygnału (prawy, lewy kanał) ze zmieniarki do ICS , trzecia wtyczka od sterowania zmieniarką.
aha czyli out do radia a nie in z radia no to lipa wzmaka na tym nie podłącze
alfa romeo jest 159 & 147 była 166 3.0.v6 super!!156jtdx2 147jtd8v
Odkopuje i chce aby ktos podal schemat wtyczki od zmieniarki (ta okragla przy zmieniarce) . Przydalo by sie spróbowac oszukac ICS i sluchac przez line in![]()
Sam schemat wtyczki nic nie da. Musiałbyś rozgryźć protokół transmisyjny, bo w naszych bellach nie jest to standardowy Unilink (producent zmodyfikował sobie standardowy protokół).
Najprostszy sposób zrobienia line in jest opisany na forum - wpięcie się w kaseciaka. Drugi w miarę elegancki sposób to kupno Audiostrady albo Loudlinka z wejściem line in i czytnikiem kart SD - wtedy słuchasz sobie MP3 tak jakbyś słuchał CD (pełne sterowanie z ICSa).
Zresztą pełno jest o tym na forum...
jeszcze zapytam o jakosc wpiecia sie w kaseciaka. Mam nadzieje ze bedzie lepsza niz z tych kasetek adapterów
Leniwiec z kolegi, temat przyklejony na górze jak byk, tylko czytać:
http://www.forum.alfaholicy.org/166/..._line_aux.html
Jakość na pewno dużo lepsza niż adaptera, bo wpinasz się bezpośrednio w ścieżkę od głowicy. Ja osobiście nie testowałem tego bo mam Loudlinka.