Poza tym coś brzęczy pod maską. Jedno z drugim musi być powiązane a i wysłuchałem że najprawdopodobniej brzęczy to coś przykręcone do silnika po prawej stronie. Co to może być alfa przestała odpalać sama z siebie.
Poza tym coś brzęczy pod maską. Jedno z drugim musi być powiązane a i wysłuchałem że najprawdopodobniej brzęczy to coś przykręcone do silnika po prawej stronie. Co to może być alfa przestała odpalać sama z siebie.
a jaki masz silniczek, bo w benzynce i dieselku co innego brzeczy z prawej strony
Nie czyta Ci kodu z kluczyka - imobilajzer. Sprawdzić antenkę kluczyk i centralkę.
Głęboko pod kolanami kierowcy masz puszkę immo, dochodzi do niej płaski szary kabelek z wtyczką podobną do telefonicznej - wyjmij tę wtyczkę, poruszaj, ewentualnie spryskaj czym trzeba i jest szansa, że odpalisz.
alfa jest w benzynie
tak jak kolega napisał ,wtyczka w puszce immo. dodatkowo zdejmij osłonę z kolumny kierowniczej i przeczyść antenkę od immo. to plastikowe kółko nałożone na stacyjke. powinno hulać.
Autor tematu : wypowiedz się jak ''poszło''-dzięki![]()
Co do CODE to moga to byc jeszcze bezpieczniki pod maska.
Ja wymieniałem baterie w kluczyku i nie pomogło, dobiero jak poodpinałem wtyczki od immo i od stacyjki zaczął odpalać bez problemuPozdrawiam
Tak jak piszą wcześniej koledzy, wyczyść sobie antenkę od immo, bo u mnie to było problemem, dla sprawdzenia przejrzy sobie czy jakiś kabel z wtyczki nie wypadł, bo też się tak zdarza..