ja juz sie wyleczyłem z chinskich felg raz kupiłem takie zajebałem w jedna dziure i sie zgięła po obu stronach i od wewnatrz i od zewnatrz zaraz po tym kupiłem momo a co było z nimi na zlocie niektorzy widzieli a fela na wywazarce 0:0![]()
ja juz sie wyleczyłem z chinskich felg raz kupiłem takie zajebałem w jedna dziure i sie zgięła po obu stronach i od wewnatrz i od zewnatrz zaraz po tym kupiłem momo a co było z nimi na zlocie niektorzy widzieli a fela na wywazarce 0:0![]()
o co k'mon???
i wszystko jasne, dzięki za info
Nazar a jakie fele polecasz ??? Mamy Alfy w tym samym kolorze i chciałbym właśnie felgi też po części czarne bo srebrne to się zlewają z samochodem. Zastanawiałem się jak będzie wyglądało scudetto na czarno i widziałem u Ciebie takie, teraz wiem, że warto tak zrobić, ale będę malował oryginalne na czarno.
Ostatnio edytowane przez Garos ; 24-06-2012 o 10:04
... a to moja historia AR : 155 2.0 TS, 164 3.0 V6, 166 2.4 JTD
Garos jakbyś był z pobliża to bym sie za scudetto zamienił bo ja tak Alfonsa kupiłem i osobiscie mi srednio odpowiada.. A fele ...Ja malowałem na czarno bo srebrne to takie oklepane są a z czarnymi nabiera troche drapieżności . Z kolei w Alfie jakiś oczojeb...ch kolorów nie widzę ... Podobają mi się od Maska "szprychy" w czarnym a już te same fele w srebrze- srednio... Ja osobiście choruje na BBS LM 18"/19" ale narazie nic ciekawego nie znalazłem za rozsądne pieniądze ...ale jak coś się trafi pokroju szprych z GT 18" czy jakieś Keskiny , Brocki 5x100 to nawet i 17" przygarne ale musi być wtedy felunek na rancie i naciągnięta opona by Alfa dała rade to ogarnąć.....A co do producentów felg to wiadomo ,że np.BBS , Borbet robią twarde koła ale w praktyce wygląda tak ,że jak fela ma rant to wiadomo ,że narażona jest bardziej na skrzywienia bo niema takiej sztywnosci jak np. fela której ramiona trzymają obręcz na obrzeżach...Nasze drogi są bezlitosne...Powiem ci z własnej praktyki ,że jezdze do wulkanizatora co sezonik na kontrole i zawsze coś trzeba podprostować ... nasze "autobany" nawet turbodymomena zawstydzą
... Oryginalne Alfowskie są twarde tylko mi akurat wizja baniek mydlanych na kołach nie odpowiada dlatego kupiłęm pływaki sruby i montuje 5x100 bo wybór ogromny....a przeważnie koła z VW czy A3 mają ten sam otwór piasty ( ewentualnie pierscienie centrujące ) i tyle....
Jak to się ma niby nabić? 1mm to jednak dość sporo i już lepiej byłoby trochę roztoczyć otwór niż na siłę coś robić. Z drugiej strony wiele felg robionych na rozstaw 5x100 czyli Golf IV, A3 itd ma otwór centrujący 64mm.
Garos - jak chcesz scudetto na czarno to oklej folią bo zawsze będziesz mógł to ściągnąć jak Ci się przestanie podobać.
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]