Muszę lakierować dach (grad) i teraz pytanie. Jak się dostać do modułu anteny by go zdjąć bez zrzucania całej podsufitki w 156 SW po lifcie?
Muszę lakierować dach (grad) i teraz pytanie. Jak się dostać do modułu anteny by go zdjąć bez zrzucania całej podsufitki w 156 SW po lifcie?
to sw ma w ogole antene na dachu?![]()
otwierasz bagażnik, demontujesz plastik przy suficie (trzyma się na czterech spinkach):
odkręcasz wkręty trzymające plastiki na słupkach:
odchylasz w dół podsufitkę (jak dobrze pamiętam to też jest na spinkach):
dostęp jest dość spory, spokojnie można wsadzić łapy z kluczem (bo od spodu antena jest przykręcona dużą nakrętką) i później zakleić otwór do malowania. jak odchylisz podsufitkę to zaraz po prawej jest połączenie kabla antenowego gdzie możesz to rozpiąć i wyjąć antenę (ale to sam znajdziesz).
Nie Jeździj Szybciej Niż Lata Twój AnIoŁ StRóŻ !!!
"Na cudze błędy patrzymy jak na cudze żony. Mamy z nich dużo więcej radości niż ze swoich własnych." - Charles Chaplin
O to mi właśnie chodziło kolego marcin.sc. Dzięki Bardzo.
Podepne się pod temat. Może masz obrazki jak zdjąć podsufitkę w mojej belli? Muszę ją wyprać a nie chcę czegoś urwać przez przypadek.
Artur
jaka jest średnica otworu montażowego bo chciałbym zamontować antenę CB w dachu i nie wiem czy da radę tak zrobić?
ja u siebie właśnie tam zamontowałem antenę od CB pasowała w otwór idealnie bez rozwiercania
jaką montowałeś co ot za firma?
którędy puszczałeś przewód na przód samochodu i gdzie masz zamontowane radio daj jakąś fotkę
ja mam ochotę na coś takiego żeby zamontować
http://allegro.pl/antena-cb-sirio-tw...538931960.html
Ta podwójna moim zdaniem trochę przesadzona. Jak już mieć 2 baty to po co kombinować z demontażem seryjnej anteny? Są bardzo dobre modele z anteną podwójnego i potrójnego działania (http://allegro.pl/sirio-triflex-3-sy...532493944.html )i nawet w terenach górskich po dobrym dostrojeniu łapią czysto na kilkanaście kilometrów. Miałem kiedyś taką i zdawała egzamin.
A wracając do demontażu anteny to trzeba uważać, żeby nie zagiąć podsufitki nigdzie bo potem już ciężko jest zlikwidować pomarszczenia.