Cześć,
Mam na imię Tomek, podchodzę z Poznania, w tym roku kończę 30 lat. Żonaty, mały domek pod miastem i od końca 2011 roku szczęśliwy tata małego Mikołaja. Od 5ciu dni jestem szczęśliwym posiadaczem czarnej 159 SW 1,9 JTDM 16v z 2007 roku. Auto zadbane z udokumentowanym przebiegiem i karmelowym wnętrzem. Jakieś zdjęcie zapewne wkrótce w odpowiednim dziale bo w pierwszej kolejności sprawy techniczne - rozrządy, oleje, filtry, etc.
Ogólnie krótko o sobie - od zawsze byłem fanem włoskiej motoryzacji (zwłaszcza Fiata Coupe). Swoje samochodowe marzenia zacząłem spełniać stopniowo. We wrześniu 2005 roku zakupiłem pięknego czerwonego Fiata Coupe z 1997 roku z silnikiem 1,8. Moje pierwsze wozidełko, doinwestowane i cały czas sprawowało się bardzo dobrze. Apetyt rośnie jednak w miarę "jeżdżenia" i tak oto zapadła decyzja o sprzedaży "małego Ferrari".
Powód był tylko jeden - zakup wersji 20V Turbo z pięciocylindrowym silnikiem i mocy 220km/310Nm. Po auto wybrałem się osobiście pod Dortmund do miejscowości Hagen (prawie 800km). Podróż mimo małych perturbacji (nastawienie na zakup FC 20VT Plus) okazała się bardzo szczęśliwa. Pierwotnie zamierzany zakup nie doszedł do skutku - auto nie spełniało moich oczekiwań. Przygnębiony koniecznością powrotu do Polski trafiłem na czarny egzemplarz Limited Edition w autoryzowanym salonie FIAT ARO-Autohaus. Auto mimo przebiegu 127 tyś km wyglądało jak nowe. Silnik po dużej inspekcji, nowa turbina, rozrząd z przebiegiem 10tyś km, na wszystko gwarancja i potwierdzenie przez salon.
Auto służyło mi na codzień od listopada 2007 roku i pomimo budowy domu i próby jego sprzedaży zostało ze mną. W tej chwili doczekało się swojego garażu, fiatowskiego pokrowca i służy tylko i wyłącznie po to by dawać frajdę z jazdy. Jeździ około 1000 km rocznie.
Na tą chwilę tyle z mojej strony. Mam nadzieję, że Alfa przyniesie tyle samo radości z jazdy mi i rodzinie co FIAT.
P.S.: Wiem, że na forum pojawia się user: Mariusz Roguski - on też jest wielkim miłośnikiem FC i współzałożycielem klubu Fiat Coupe Klub Polska
Pozdrawiam
tommy-j