Nazywam się Mikołaj Cwynar, mam 20 lat, moja ksywka wzięła się od mojego samochodu marzeń - Fiata Cinquecento 0.7 ED. Jeżeli chodzi o zainteresowania, nie są one nadzwyczajne: polityka, historia najnowsza, motoryzacja, lata 80 i podróże. Studiuję politologię, marzę aby w przyszłości pracować w salonie samochodowym albo pisać o nich. Na tym forum znalazłem się po to, aby dowiedzieć się co niego o modelu 164, za którym wzdycham w stopniu chyba nawet większym niż za Cinquecento. Poza studiowaniem współpracuję ze znanym pewnie wam wszystkim pismem "Classicauto". Stąd mam też do was pytanie - wiemy wszyscy o tym, że 164 była sprzedawana na polskim rynku, ale czy posiadacie może jakąś reklamę tego auta z jakiejś gazety? Przyznam, że byłby to niezły bajer do materiału o 164, który właśnie robię razem z red. naczelnym :-).
Moja kariera motoryzacyjna jest dosyć zagmatwana - na bierzmowanie dostałem Audi 100 2.0 C3, które poszło na złom, bo nie miałem pieniędzy na jego remont. Potem, gdy uzbierałem pieniądze na wymarzone Cinquecento okazało się, że muszę opłacić prawo jazdy (ech, to życie :-)), ale na 18-stkę dostałem Golfa II z kultowym dieslem 1.6 D. Za bardzo nie wiem, czy jest sens go tu przedstawiać, ale chciałbym nim pojechać do Turynu. Oby się udało :-).
Pozdrawiam wszystkich klubowiczów,
Cento