Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Temat: SZOK! Kierwonica się zablokowała

pikero
    Gość

Domyślnie

mogę dodać tylko od siebie że są setki innych elementów które w przypadku awarii prowadzą do b niebezpiecznych sytuacji... słyszałęm kiedyś że ludzie w takiej sytuacji dostają nadludzkiej siły i czasami potrafią zerwać blokadę.... często jest to jednak błąd ludzki (coś niedokręcone, nieprawidłowo wykonana naprawa po włamaniu lub z jakiegoś innego powodu było grzebane przy stacyjce)... jednak nie ma co się zniechęcać to jest auto i wsiadając za kółko trzeba się liczyc z tym że coś może się popsuć ....

A.R.T.S.
    Gość

Domyślnie

Wojtku napisz czy dało się to zdemontować??
    Najchętniej tak bym zrobił.
    Troszkę mnie to przeraziło bo małe dziecko wożę.

Użytkownik Romeo Avatar rafal_n5
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    AR147 1.9jtd16v, AR 159 1.9jtdm 8v

Domyślnie

Moim zdanie coś tam było kombinowane.Kto widział taką blokadę i wie jak to działa to potwierdzi ze to jest niemożliwe zeby ci sie tak stało.Napisz co było przyczyną i czy stacyjka była demontowana juz wczesniej-jest ona przykręcona srubami samozryywalnymi.

Alfi
    Gość

Domyślnie

Zweryfikuj dokladnie sytuacje, niech to obejrzy rzeczoznawca i sprawe skieruj do Włoch.

Jeszcze sie okaze ze 8c w ramach rekompensaty dostaniesz :wink:

Pozdrawiam

Wojtek Kotas
    Gość

Domyślnie

Zdemontowanie blokady udalo sie, kosztowalo mnie 250 zl. Moze to duzo, ale balem sie robic to sam, zeby wiecej nie zepsuc.

Dlaczego to sie blokowalo - nie mam pojecia. Pewnie stacyjka jest popsuta. Taniej wyszlo wyjecie blokady. Czuje sie z tym pewniej.

Dla zainteresowanych - zrobie fote tego ustroistwa. Nie wyglada na cos, co moze sie popsuc. Problem wynika na pewno ze stacyjki.

I na koniec. Samochod kupilem z Wloch. Istnieje szansa, ze mial za soba probe kradziezy i wyszlo to dopiero teraz.

BTW ciesze sie, ze moge pomykac galopem bez obawy o zablokowanie kierownicy. Po tygodniu komunikacja miejska moja Alfa imponuje mi jak w dniu zaraz po kupnie :-)

Pozdrawiam