Temat: Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

szyder
    Gość

Domyślnie

Hej!
    Przekazuję nieco informacji o AR159 z linku poniżej:
    http://allegro.pl/alfa-romeo-159-2-2-jts-185km-2007-rok-czerwona-i2470597535.html

Auto przyjechało do PL rok temu jako rozbite: Przedni zderzak, maska, lewy przód po lakierowniu w "stodole". Pomimo lakierowania jakość napraw bardzo niska: na masce zalakierowano pająka!! Wiele ubytków które przeoczono przy szpachlowaniu.
    Przednia szyba wymieniana. Przed przyjazdem do PL auto również miało przygody - tył był robiony.
    Generalnie duża różnorodność powłoki lakierniczej na aucie.

Na pierwszy rzut oka auto prezentuje się bardzo ładnie - dzięki świeżemu lakierowi...
    Sprzedawca potwierdzał że przebieg oryginalny (114 kKM) - auto podobno stało przez rok w Holandii, po kolizji.

Oceńcie sami - ja zrezygnowałem.
    Pozdrawiam

Użytkownik Świeżak Avatar Falarek
    Auto
    AR MiTo

Domyślnie

Widać autko dla tych co kupują oczami. Fajne felgi lśniący lakier

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał Gary Zobacz post
    Melonik, jezeli ta TI rzeczywiscie ma 83 tys przebiegu i jest w dobrym stanie to 50 tys na pewno warto na nia wydac.
    Za ostatnią Ti, którą oglądałem w ofertach z zachodu, w podobnej konfiguracji i z deczko wyższym przebiegiem, wypłacono 10 tysięcy euro ... netto ... do dalszej odsprzedaży. Policz sobie, ile takie auto kosztowałoby w PL po sprowadzeniu.
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Gary
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    159 TI

Domyślnie

Cytat Napisał Tomek_KRK Zobacz post
    Za ostatnią Ti, którą oglądałem w ofertach z zachodu, w podobnej konfiguracji i z deczko wyższym przebiegiem, wypłacono 10 tysięcy euro ... netto ... do dalszej odsprzedaży. Policz sobie, ile takie auto kosztowałoby w PL po sprowadzeniu.
    Tomek, dlatego wlasnie napisalem, ze jezeli jest z nia wszystko ok to cena dobra. Trzeba obejrzec i wtedy sie okaze, czy to wyjatkowa okazja, czy tylko odpicowany szrot albo np auto z wadami prawnymi.

shalwia
    Gość

Domyślnie

Planuję w najbliższym czasie zmienić samochód na AR 159. Systematycznie przeszukuję Allegro. Ostatnio znalazłem taką ofertę - http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-1-9...C24375083.html. Czy ktoś z Was ma jakąś wiedzę na temat prawdziwości opisu w ramach tej oferty? Zauważyłem, że kilku forumowiczów pochodzi z Tychów, skąd pochodzi samochód, dlatego też możecie znać albo samego właściciela, albo samochód... z widzenia. Będę zobowiązany za pomoc.

Użytkownik Rowerzysta Avatar kaidrol
    Mieszka w
    SO XXXXH
    Auto
    AR 159 sedan 1,9 8V 120km

Domyślnie

jesli sie nie myle to auto bylo juz omawiane na forum, troche sie wysmiewano z tej płetwy. jak dobrze poszukasz to moze znajdziesz wiecej informacji na temat tej oferty

Dominik12
    Gość

Domyślnie

Witam, potrzebuje Waszej pomocy!
    Jestem zainteresowany Alfą z Sosnowca: http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-max...C25029656.html
    Czy ktoś coś wie o tej Alfie lub o tym ogłoszeniu?
    Z góry dziękuję za jakiekolwiek informacje.

Użytkownik Fachowiec Avatar pampik
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    była - AR 166 2.4 JTD / 159 1.9 JTDm 16V 07r - jest 159 2.4 210 :)

Domyślnie

Cytat Napisał shalwia Zobacz post
    Planuję w najbliższym czasie zmienić samochód na AR 159. Systematycznie przeszukuję Allegro. Ostatnio znalazłem taką ofertę - http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-1-9...C24375083.html. Czy ktoś z Was ma jakąś wiedzę na temat prawdziwości opisu w ramach tej oferty? Zauważyłem, że kilku forumowiczów pochodzi z Tychów, skąd pochodzi samochód, dlatego też możecie znać albo samego właściciela, albo samochód... z widzenia. Będę zobowiązany za pomoc.
    wiem w którym komisie to autko stoi. Często koło niego przejezdzam jadąc do katowic.... z bliska się nie przyglądałem ale tym komisie już różne auta widziałem od rozbitych BMW po kanarkowe porsche więc trzeba by się jej przyjzeć i dobrze spr. Kiedys byłem tam oglądać 166 to gościu nic na temat tego auta powiedziec nie umiał tylko jeździł sobie na fotelu " przód tył przód tył " A no i ta płetwa to aż z drogi razi.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    eSCe / DG
    Auto
    Alfa Romeo 159 SW

Domyślnie

Cytat Napisał Dominik12 Zobacz post
    Witam, potrzebuje Waszej pomocy!
    Jestem zainteresowany Alfą z Sosnowca: http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-max...C25029656.html
    Czy ktoś coś wie o tej Alfie lub o tym ogłoszeniu?
    Z góry dziękuję za jakiekolwiek informacje.
    Chyba z Sosnicowic...

Tapnięte z SGS II

Dominik12
    Gość

Domyślnie

Sorry - SOSNICOWICE, a o co chodzi z tym: SGS II?