bella w domy po wizycie u mechanika.Nowy komplet tarcz i klocków,linki ręcznego,nowe aku,hmmm ,dziwna sytuacja bo po wymianie aku nie mogę włożyć szufladki do zmieniarki,
.
bella w domy po wizycie u mechanika.Nowy komplet tarcz i klocków,linki ręcznego,nowe aku,hmmm ,dziwna sytuacja bo po wymianie aku nie mogę włożyć szufladki do zmieniarki,
.
Dzisiaj zrobiłem naprawdę dużospędziłem koło auta niemalże 4 godziny na samym myciu. Po pierwszy gruntowne mycie, polerowanie, czyszczenie szyb. Odkurzanie wnętrza łącznie z dywanikami, czyszczenie kokpitu i skóry odpowiednimi środkami, polerka czarnidłem wszystkich czarnych plastików i uszczelek i na koniec dopieszczenie opon czarnidłem (innym niż do plastików) oraz felg pastą. Kropką nad ' i ' była delikatna polerka chromów i elementów aluminiowych
Efekt dla mnie obłędny
A jeszcze wczoraj GT wróciła od blacharza i lakiernika. Poprzedni właściciel załatwił progi podnosząc auto lewarkiem w niewłaściwym miejscu i ja postanowiłem pozbyć się tego mankamentu. Wyszło ładnie, prosto i nie widać nawet różnicy po lakierowaniu![]()
A ja dziś zrobiłem dziurę w lakierze przy polerce :-P. Lakier na szczęście sam kładłem, więc za tydzień będzie poprawka, ale i tak jestem mega zadowolony z efektu.
166 2.4 JTD '00 - była
164 2.0 V6 TB '91 - była
156 1.9 JTDm '04 - już nie
156 1.8 TS '00 - juz nie ma
164 2.0 V6 TB '93 - jest
Spider 2.0 TS '01 - w dobrych rękach
MIlano Verde 3.0 '87 - Ha!
Do tego Golf 7, 2xRenault 16, Pontiac Executive, Fiat 127 Sport, 2xMaserati Biturbo, 2xGeo Storm, Mini Classic 35, Datsun Violet, Fiat 124 Spider...
zatankowałem na fulla![]()
Nie dziś a wczoraj przetarta szmatka tylko,żeby była czyściutka i sie ładnie błyszczała po zaplikowaniu tego wosku http://www.ebay.co.uk/itm/SIMONIZ-OR...item1c28bfc739 auta nie trzeba później myć wystarczy przetrzec
Alfa Romeo 156 '00 1.9 JTD (była)
Alfa Romeo 156 '03 1.8 T.S (była)
Alfa Romeo 156 '03 1.9 JTD (była)
Alfa Romeo 156 '03 2.4 JTD (była)
Alfa Romeo 147 '02 1.6 T.S (była)
Alfa Romeo 147 '01 1.6 T.S (była)
Alfa Romeo 156 '04 1.9 16V (była)
Alfa Romeo GT '07 1.9 16V (była)
Alfa Romoe 159 '07 1.9 16V (jest)
Alfa Romeo 156 '98 2.5 V6 (jest)
Moje Paniehttp://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._jony88-7.html
Dzis bella została wyprana w środku,umyta na zewnątrz i wypolerowana efekt rewelacyjny
Dwa dni dokręcania, czyszczenia, szorowania, pucowania, naprawiania wszystkiego, co można własnymi siłami zrobić pod domkiem, na wyjeździe. Finalnie nadwyrężyłem plecy i dwa dni nie wiedziałem jak sie na wyrze układać. Odwdzięczyła się w drodze powrotnej, bo tak się zbierała, że nie napiszę nawet ile jechałem, bo mnie opieprzycie!
155 TS 1.8 16v - była
159 JTDm 1.9 16v - była
GT V6 3.2 - była
MiTo 1.4 - jest
Stelvio 2.0 Q4 - jest
W sobotę odebrałem od mechanika (Maruniak w Poznaniu) - Całe zawieszenie tył, przód prawie całe (bez górnych), pasek ... trochę zabolało moją kieszeń
Tego samego dnia także obowiązkowy przegląd okresowy ...
Jaka była radość jak po tygodniu bez samochodu znowu mogłem się przejechać ... po wymianie stwierdzam, że wcześniej zawieszenia praktycznie nie miałem. teraz pięknie tłumi drgania i trzyma się drogi
Dziś Alfa zostawiona u Nowickiego w Koninie - po zawieszeniu trzeba zrobić geometrię. Alf parkuje u mechanika i czeka na mnie jak wrócę z pracy![]()
@ Mój ALF