mam pytanko co moze byc przyczyna ze z nawiewów po lewej stronie leci neutralne powietrze a po prawej schłodzone,,,czy jest tam jakkis silownik na kazdą ze stron?? czy cos innego moze byc przyczyna.
mam pytanko co moze byc przyczyna ze z nawiewów po lewej stronie leci neutralne powietrze a po prawej schłodzone,,,czy jest tam jakkis silownik na kazdą ze stron?? czy cos innego moze byc przyczyna.
Zależy czy masz klimę normalną czy klimatronika dwustrefowego w dwustrefowym każda ze stron jest ustawiana osobno więc albo czujnik temperatury w kanale powietrza przekłamuje albo klapa mieszalnika powietrza źle działa.
Pozdrawiam
Też mam od kliku dni, z lewej leci ledwo oziębione, z prawej zimno. Jak to naprawic?
Pod lusterkami masz czujniki temperatury. Jeżeli jedna strona jest bardziej nagrzana to przy włączeniu klimy będzie tak wiało, żeby tą temperaturę wyrównać między lewą a prawą stroną (ew dostosować do temperatur zadanych na panelu klimatronika).
Pod obydwoma lusterkami są czujniki temperatury? Wydawało mi się że jest tylko pod lewym
Z tego co wiem jest tylko jeden czujnik temperatury na zewnątrz i wewnątrz, więc raczej to nie jest problemem. Miałem podobnie i po nabiciu klimy wydaje mi się, że trochę się to poprawiło, choć może być to tylko efekt placeboNie sprawdzałem dokładniej.