A i jeszcze jedno ile kosztuję przepływomierz magnetti marelli i czy warto zakładać.alfa 166 2.4 JTD 99
A i jeszcze jedno ile kosztuję przepływomierz magnetti marelli i czy warto zakładać.alfa 166 2.4 JTD 99
Niestety tanio nie ma. Tylko skf. Czasem się znajdzie jakiś no name za kilka dyszek mniej ale uważam że to nie ma sensu przy kwocie kilku stów. Patrz na allegro. Z przepływką to oczywiście najlepiej bosch ale magnetti marelli najgorsze nie jest.
A tak w ogóle to pytasz bo nie możesz się zdecydować czy nie masz kasy? Bo coś czuję to drugie.... Wtedy nasze rady na nic się nie zdadzą. Kup na co Cię stać. Albo może pomyśl nad sprawdzoną używką za nim funduszy nie uzbierasz.
ja dopadłem optimala za 280 złotych w normalnym sklepie motoryzacyjnym. A po całych wywodach na temat wyższości jedynych słusznych marek ( trw w zawieszeniu który wytrzymuje tyle samo co fast ) nie wieże już w historyjki o jedynych słusznych markach. Z tym że u mnie łożysko nie hałasowało ale miało luz. a 280 do 500 to ciut więcej niż kilka dyszek.
Ostatnio edytowane przez jarek1986 ; 16-07-2012 o 14:51
Niemiecka precyzja
http://moto.allegro.pl/loz-piasta-ty...455240541.html
SKF
http://moto.allegro.pl/piasta-lozysk...477556651.html
Jak nie masz jakiś ekstra rabatów to w 95% na allegro będzie najtaniej. Już mnóstwo części kupowałem i szukałem w wielu źródłach.
- - - Updated - - -
Aha, jeżeli chodzi o przepływki to autor wątku powinien nieco wytężyć siły i połączyć je z szukajką. Był temat o dopasowaniu wkładek z przepływek różnych marek. Często można wyrwać boscha z jakiegoś "porządnego"niemieckiego auta i przełożyć wkładkę.
no to szkoda że nie było tego skf za tyle jak chciałem kupić![]()
To okazja. Zwykle skf stoi znacznie wyżej.
www.rufus.pl
ja tam kupowałem było za 350zł. oczywiście SKF
to drugie masz rację.Włożyłem w te auto 15.000 zł i wiecej nić już nie włoże.Kupie tanie ,niech ktoś pozniej jak sprzedam się męczy a przepływke kupić musze bo auto straciło mi moc.Jeszcze mi dwumasowe koło dojdzie bo juz się odzywa.:/ dzieki pozdrawiam
Mi jak padło tylne łożysko to zakupiłem zdrowa zwrotniczkę od 3.0 V6 i przełożyłem łożysko kompletne z piastą do swojej belli bo 4 stówki za piaste to troche drogawo..
Działo się to już jakiś rok temu i do dziś wszystko pięknie chodzi. Kosztowo wyszło śmiesznie, oczywiście zapodałęm nowy smar itp itd i miałęm gwarancje od sprzedającego, że łożysko w tej używanej zwrotniczce jest zdrowe.
[C