Temat: Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

Dominik12
    Gość

Domyślnie

No to dalej szukam Alfy Romeo 159 z minimum 150 konnym dieslem. Może macie coś godnego polecenia.

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159 2.0 JTDM 2010

Domyślnie

Myślę,że mogę Ci polecić to auto z Gdyni :http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-C25119543.html
    2 tyg. temu sporo korespondowałem z gościem i sprawił wrażenie uczciwego i sensownego. Sprawdzałem po VINie - wszystko się zgadza. Myślę też, że co do ceny możesz spróbować się dogadać
    ps. ostatecznie nie zdecydowałem się jechać z Krakowa do Gdynii, uderzyłem do Tomka i czekam na autko.

Dominik12
    Gość

Domyślnie

Trochę za droga: 44 000 netto

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Gary
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    159 TI

Domyślnie

Cytat Napisał Dominik12 Zobacz post
    Trochę za droga: 44 000 netto
    Powiedzialbym bardzo drogo jak za progression z 2007 roku. Z drugiej strony samochod ma wyjatkowo maly przebieg i jesli cala reszta tez jest ok to moze warto sie potargowac. Ja mam prawie identyczna, tez z polskiego rynku tylko o rok mlodsza

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159 2.0 JTDM 2010

Domyślnie

To jest osoba prywatna, więc netto tu pewnie oznacza, że płacisz mu 44k zł i potem opłacasz 2% podatku. Więc wychodzi dla Ciebie ~45k zł . Napisz, potarguj się i zobaczysz. Masz stosunkowo niedaleko (w porównaniu z tym ile ja miałbym do przejechania) - może warto obejrzeć.

Pawel_1979
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał garret Zobacz post
    To jest osoba prywatna, więc netto tu pewnie oznacza, że płacisz mu 44k zł i potem opłacasz 2% podatku. Więc wychodzi dla Ciebie ~45k zł . Napisz, potarguj się i zobaczysz. Masz stosunkowo niedaleko (w porównaniu z tym ile ja miałbym do przejechania) - może warto obejrzeć.
    Tak,tak bankowo netto oznacza ze masz zapłacić 2% podatku od wzbogacenia i masz alfe za około 45 tysiludzieeee...trzymajcie mnie acha ogłoszenia juz nie ma pewnie sprzedana

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159 2.0 JTDM 2010

Domyślnie

w tym przypadku dokładnie to oznaczało - wiem ile sprzedawca chciał za to auto, bo z nim rozmawiałem, a w poprzednich ogłoszeniach raz dawał netto, raz brutto, widać i jemu się to myliło. ps. auto jest nadal: http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-C24924104.html i tym razem brutto.

shalwia
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał garret Zobacz post
    Myślę,że mogę Ci polecić to auto z Gdyni :http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-C25119543.html
    2 tyg. temu sporo korespondowałem z gościem i sprawił wrażenie uczciwego i sensownego. Sprawdzałem po VINie - wszystko się zgadza. Myślę też, że co do ceny możesz spróbować się dogadać
    ps. ostatecznie nie zdecydowałem się jechać z Krakowa do Gdynii, uderzyłem do Tomka i czekam na autko.
    Co dokładnie sprawdziłeś po VIN'ie?

Beret
    Gość

Domyślnie Poszukiwana AR 159

Witam serdecznie szanowne grono! Zacząłem powoli poszukiwana 159 i trakcie przeglądania otomoto znalazłem to autko.
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-C25208405.html i stąd moje pytanko czy ktoś ma jakiś pomysł skąd ta cena za ten rocznik z tym przebiegiem.Może ktoś się nim interesował i widział więcej niż pokazują zdjęcia?
    Pozdrawiam.

Użytkownik Rowerzysta Avatar kaidrol
    Mieszka w
    SO XXXXH
    Auto
    AR 159 sedan 1,9 8V 120km

Domyślnie

Cytat Napisał Beret Zobacz post
    Witam serdecznie szanowne grono! Zacząłem powoli poszukiwana 159 i trakcie przeglądania otomoto znalazłem to autko.
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-C25208405.html i stąd moje pytanko czy ktoś ma jakiś pomysł skąd ta cena za ten rocznik z tym przebiegiem.Może ktoś się nim interesował i widział więcej niż pokazują zdjęcia?
    Pozdrawiam.
    może nie ma silnika odpusc takie oferty, sprzedawca nawet nie zadał sobie trudu by wstawić jakikolwiek opis.
    za ten rocznik z takim przebiegiem trzeba wyłozyć okolo 40 tys. - oczywiscie w dobrym stanie