sprzęgło i koło dwumasowe nowe valeo to około 1800 złotych,zawsze tez mozna te elementy zregenerować. wtryskiwacze czy pompa wtryskowa też nie wytrzymają całego życia silnika.
Jesli ci się nie pali,to za niedługo będę sprzedawał swoją 1,9 16v .2004 berlina z przebiegiem na chwilę obecną 99800 km, polską,z tym,że za cenę nie allegrową,ale do dogadania.Sprzedawać będę z setupem 191km 411Nm.Cięzko ci będzie znaleźć coś lepszego.Przebieg autentyk,do weryfikacji w jaki tylko sobie sposób chcesz,auto służy w tej chwili tylko w weekendy ( na co dzień słóżbówka).Jak by co Pw.
200tyś na ten silnik to jest nic,jesli oczywiście właściciel/właściciele byli w miarę uświadomieni o uzytkowaniu diesla.
Ostatnio edytowane przez rybakmj ; 18-07-2012 o 23:37
200 na ten fabryczny to może i nic
ale ty przecież lubisz się pobawić dostępnym pułapem mocy i momentu - nieprawdaż ? ( pokusiłbym się nawet po lekturze killsów itp o twierdzenie że auto jest troszkę zmęczone ale nie mam podstaw twierdzić że zamęczane )
tylko czy mówimy o tym samym aucie ? bo ty masz przecież 220 a nie 191 więc teraz nie wiem o jakim aucie mowa
Alfe bede sprzedawał bez hybrydy ( ludzie tego się boją i mają rację) na sofcie ze standardowym,oryginalnym turbo.To ,że obroty użyteczne są uzywane,to moim zdaniem tylko plus i zgadza się,auto często jest uzytkowane ze znacznymi prędkościami,nie rzadko +200km/h,ale jest to upalanie na trasie,żadnych zrywów itp. 2 sprzęgła się pożegnały ze mną i mi już wystarczy startów z miejsca,lotne są ciekawsze.Silnik jest we wzorowej kondycji,ale też i dbany nalezycie.Oleje zmieniam nie co 15,nie co 10 ,ale co kilka tyś km, w zasadzie przed zimą i po zimie .Przy każdej zmianie oleju tak samo jest z filtrem powietrza,co nie znaczy ,że kolejny właściciel będzie musiał robić tak samo by utrzymać silnik w takim samym stanie,kwestia podejścia,moje akurat pod tym względem jest pedantyczne.Sam dobrze wiesz,że te silniki są nie do zajeżdżenia ,jeżeli właściciel wie kiedy przyciskać ,a kiedy nie.
już ci bocian powiedział
Jeżeli mówicie o zestawie: tarcza, dwumasa i łożysko, to się zgodzę
Było: 166 2.4JTD x5, 166 2.0TS x3, 166 3.0 V6 x2, 166 3.0 V6 Sportronic x2, 166 2.5 V6, 156 2.4JTD x3, 156 2.4JTD SW, 156 2.5 V6 x2, 156 1.9JTD, Kappa Coupe 2.0T
tarcza ,docisk,łożysko plus dwumasa