ja sprawdzałem wszystkie bezpieczniki ale może jeszcze gdzieś są o których nie wiem. czy mówisz o tych z tyłu z prawej strony
Ostatnio edytowane przez Majkel ; 21-07-2012 o 09:45 Powód: oddzielaj zdania kropkami
Mi wszystko świeci. Komp działa ale kasety nie łyka a radio nie istnieje. Czysty ekran....
A, no to u ciebie raczej coś poważniejszego, musiałbyś rozgrzebać i popatrzeć na ten górny moduł. Ale sprawdź przy okazji zasilanie i bezpiecznik bo szczerze to nie badałem jakie są objawy przy różnych konfiguracjach awarii zasilania. Po prostu podpiąłem najpierw na stole te główne kable w kostce A, a jak nie zadziałało zacząłem knuć czego brakuje.
A widzisz. Czyli jak brakuje któregoś zasilania to nie świeci w ogóle. A mi działa tylko nie do końca
- - - Updated - - -
A więc byłem i sprawdziłem. Faktycznie brakuje mi zasilania.
3) do wtyki zielonej
pin 2 - 12V BRAK
Wszystkie bezpieczniki ok, kable jak nowe. Żadnych przetarć ani śladów ingerencji przy wtyczkach i kilkanaście centymetrów dalej.
I co teraz?
Podać tam napięcie to nie problem. Walę mostek i już tylko żeby czegoś nie spieprzyć....
Może ktoś potwierdzić te napięcia?
Czy faktycznie tak ma być i mam tam podać napięcie?
Może to rozwiąże problem.
Mozesz podac, tylko ten pin 2 to bylo jakies dziwne ustrojstwo, opisane jako Terminal15, chyba wystarczy impuls napiecia raz podac zeby zaskoczylo. Ja na stole podawalem normalnie 12V na stale i dzialalo tak ze na pewno nie spsujesz nic.
jak wroce do domu to poszukam jeszcze w notkach, moze cos znajde konkretnego o tym napieciu.
Dobra, to sprawdź jeszcze a ja jutro postaram się znaleźć czas i podam tam napięcie.
Wiesz co, piszą że ten Terminal 15 to "detection signal only" albo że to "ignition terminal". Czyli że niby tam idzie 12V jak się kluczyk przekręci. Ale ja jak na stole chciałem odpalić ICSa to jak tam nie dałem 12V to nie działał, więc może albo w dokumentacji jest błąd albo to nie jest zapłon tylko jakiś inny sygnał. Aaalbo... jak odpalałem na stole to wymagał kodu, bo był po odpięciu od aku, wtedy chyba musi być to robione na przekręconym kluczyku?
W każdym razie zasymuluj mu tam 12V i zobaczymy czy to to czy nie to.
u mnie problem rozwiązany przyczyną był bezpiecznik z tyłu ICSa o którym nie wiedziałem , dziękuje za pomoc . pozdro