Co sie stanie gdy skonczy mi sie paliwo w JTD? Zapowietrzony układ czy odetnie zaplon? :>
Co sie stanie gdy skonczy mi sie paliwo w JTD? Zapowietrzony układ czy odetnie zaplon? :>
Raczej odetnie zapłon, lepiej nie doprowadzać do tego, diselek jak żaden inny nie lubi pustki w baku.
Zgaśnie
A potem nie będzie chciał zapalić.
Ale jak dolejesz to "pomemla", ale odpali.
Sprawdzone![]()
było: MiTo - jeździ nią młoda Alfisti
AR 166 - takich już teraz nie robią...
AR 146 1.6 bokser - najlepsza alfa jaką jeździłem
No to mialeś szczęście, w wielu przypadkach kończy się lawetką![]()
Ze względu na klauzulę sumienia mogę odmówić pomocy....
były Fiat 126p; Honda Accord Mk4 FL 2.0 B+G; Opel Vectra 1.8 CD B+G ; Fiat Punto II 1.2 8V B+G
jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
Opel Astra J B14NEL - pożeracz korków
http://chomikuj.pl/danus77
ja miałem tak że paliwo końcówka zgasiłem auto i już nie odpaliłem ale dolałem 5l i wszystko grało i szybciutko na stację![]()
To auto ma tak, że pierwszym objawem braku paliwa jestr spadek ciśnienia na listwie, co skutkuje wyłączeniem zapłonu przez system. Po dolaniu i odpaleniu może palić się kontrolka silnika, ktoś mówił, że po jakimś czasie sama zgaśnie ale ja nie czekałem tylko po prostu skasowałem błąd (niskie ciśnienie paliwa i jakiś drugi, nie pamiętam).
A z odpaleniem po dolaniu nie było żadnego problemu.
nie ma problemu ale pompa chodzi na sucho unikaj takich tematów bo po co sobie komplikowac życie prawda![]()
Podepne sie do tematu.witam ja mam tak ze zgaslo mi auto na benzie i jak dolalem okolo 15 litrow benzy to nadal sie pali rezerwa ,po przekreceniu kluczyka tak jak by z tylu pompka sie zalaczala a nie odpala,na samym gazie pali....gdzies jest bezpiecznik od pompki??moze sprawdze ??albo jak ktos wie co to jest???