Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Temat: [166] zawieszenie

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Italiano
    Mieszka w
    Bydgoszcz

Domyślnie [166] zawieszenie

Czy skrzypiaca zawiecha oznacza ze czeka mnie jakas wymiana elementow w zawieszeniu?nie jest to głosne lecz denerwujace i chce sie tego pozbyc prosze o jakas rade nie mam pojecia co robic Pozdr.
    www.falbydgoszcz.fora.pl

Alfa Romeo 166 2.4 JTD 2001
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2002

areks
    Gość

Domyślnie

Sprawdz to ale skrzypienie to pierwsza oznaka zuzycia elementow gumowych, przede wszystkim brak smarowania...mozesz sprobowac dosmarowac...

lacky
    Gość

Domyślnie Re: zawieszenie

Cytat Napisał Italiano
    Czy skrzypiaca zawiecha oznacza ze czeka mnie jakas wymiana elementow w zawieszeniu?nie jest to głosne lecz denerwujace i chce sie tego pozbyc prosze o jakas rade nie mam pojecia co robic Pozdr.
    przod czy tyl skrzypi bo zauwazylem ze umnie lewy przod troche ale to od czasu kiedy z duza predkoscia przejechalem po nierownej drodze-takim jakby hopie

cromik
    Gość

Domyślnie

Jak skrzypi z przodu to do wymiany są górne wahacze.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar alfaholik-Bioły
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Auto
    147 1.9JTD, Lybra 1.9JTD, Delta 1.6JTDm

Domyślnie

Tak jak pisze kolega najpierw spróbuj nasmarować jak to nie pomoże to dopiero wtedy wymiana...
    LACKY moja kilka razy przez hope jechała raz prawie leciała,ale to na dolnym slasku i nic do dzis nie dolega
    P.S. wpadnij jak będziesz miał któregoś wieczoru chwilę i będziesz przejeżdżał niedaleko zobacze jak w nocy światła widać bo się napaliłem na to :mrgreen:

Użytkownik Romeo Avatar blackalfa166
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 166 3.0 V6 1999; AR 166 3.0 V6 2002; JEEP Grand Cherokee V8 5.9 1998; Cadillac Seville STS

Domyślnie

jeśli chcesz mieć święty spokój to musisz wymienić górne wahacze to nie jest jakiś dramatyczny koszt

smarowanie to doraźne usunięcie efektu dźwiękowego trochę popada deszcz i znowu zacznie skrzypieć ...

ja wymieniłem u siebie niesprawne elementy zawieszenia i bella zaczęła jeździć jak trzeba.

Podtrzymywanie przy życiu wyeksploatowanych elementów a jednoczesne dbanie o czystość kabiny i czystość nadwozia naszych pięknychch wózków wygląda tak jak by isc na randkę w garniaku Armaniego a pod spodem mieć przetarte gacie dziurawe skarpety i brudną koszulę. Niby nic nie widać ale ...

tak samo z takim użytkowaniem samochodów są pięknę jak stoją są piękne w środku i co z tego jak nie dają pełnej frajdy a do tego jeszcze psują opinie marki

Mieszka w
    Bydgoszcz

Domyślnie

a jesli skrzypi z przodu i ztylu to wystarczy wymienic gorne tyl przod?
    www.falbydgoszcz.fora.pl

cromik
    Gość

Domyślnie

blackalfa166 - dobrze gada
    Poza tym trochę irytujące jest, bynajmniej dla mnie, słuchanie pierdaczenia innych że coś ci stuka, piszczy, skrzypi, że coś niby nie dokrecone. Jak skrzypi/piszczy to górne, jak stuka to sworznie, końcówki wahaczy, gumy wahaczy.

Można się spotkać także ze stuklami w tylnym zawieszeniu, co spowodawane może być rozkręconymi końcówkami stabilizatora. Czasami sie rozkręcaja i strasznie hałasuja

smuz
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał cromik
    Jak skrzypi/piszczy to górne, jak stuka to sworznie, końcówki wahaczy, gumy wahaczy.
    To nie jest prawda z tym skrzypieniem i nie napalaj sie jak szczerbaty na suchary poki nie wejdziesz pod auto na stacji diagnostycznej.

Prawda jest taka ze rownie dobrze piszczec moga dolne wachacze a ty wymienisz gore i od nowa Polska ludowa....

Dolny wachacz jest zamontowany naprawde sztywno i szarpanie reczne nie wiele daje no chyba ze ktos wejdzie pod auto a drugi od gory bedzie je bujał.

Najczesciej poza gora w dolnych wachaczach pisza gumowe tuleje mocujace trzpien wacha-czytaj te ostatnie od strony kabiny. Zdarza sie ze rownież ta od strony sanek ale czesciej te pierwsze.

Zanim zaczniesz kupować czesci najpierw sam sprawdz bo nasz rady nie dadzą efektu!!!

Mieszka w
    Bydgoszcz

Domyślnie

pojade na stacje diagnostyczna zeby mi wykryli jakie wahacze skrzypia tak chyba bedzie najlepiej
    www.falbydgoszcz.fora.pl