Witam, Musze wymienić w swojej belli osłonę przegubu z prawej strony od strony koła. Mógłby ktoś mały tutorial zamieścić?? Może chociaż jakiś opis? co po kolei robić - krótko jak i jakie klucze dokładnie są potrzebne. Będę wdzięczny. Dzięki z góry
Witam, Musze wymienić w swojej belli osłonę przegubu z prawej strony od strony koła. Mógłby ktoś mały tutorial zamieścić?? Może chociaż jakiś opis? co po kolei robić - krótko jak i jakie klucze dokładnie są potrzebne. Będę wdzięczny. Dzięki z góry
Robiłem to chyba 3 tyg. temu a więc tak potrzebne klucze: to 36 nasadowy do odkręcenia półosi z cienką ścianką albo obszlifować taki jaki ma się jeżeli się nie mieści, 22 aby odkręcić śrubę dolnego wahacza, 17 aby odkręcić śrubę sworznia górnego wahacza i chyba również 17 aby odkręcić końcówkę drążka, jakieś szczypce aby rozgiąć zabezpieczenie na przegubie które zobaczysz jak wytrzesz smar i jak rozegniesz to pukasz w przegub od tyłu aby zszedł z półośki zapewne pobawisz się z tym ale powinno się udać po kilku próbachprzydadzą się pewnie jakieś obcęgi aby zacisnąć opaskę, przecinak aby rozgiąć zaklepaną śrubę przegubu no i pewnie rura aby ją odkręcić
Hamulców nie odkręcałem po prostu jak wszystko odkręciłem to podstawiłem z lewej strony kłódkę aby nie naciągać przewodu i na nią położyłem całą piastę z zaciskiem, to chyba wszystko w skrócie, trochę zabawy jest ale filozofii nie ma, zaoszczędzisz 50-100 zł za robociznę.
![]()
Witam.
Dodam, że warto zaopatrzyć się w nowy smar (tego którego miałem w zestawie naprawczym niestety było za mało). No i podstawa dobrze wyczyścić przegub, przy uszkodzonej osłonie mogło tam dostać sie trochę piasku.
Poza tym jak będziesz demontował wahacz i końcówki dobrze jest mieć ściągacz, aby nie uszkodzić śrub.
Poza tym ja odkręciłem całą półoś jest tam chyba o ile dobrze pamiętam sześć śrub na imbus i wytargałem cały przegub na warsztat i tam dopiero go demontowałem - dla mnie tak było łatwiej.
pozdro
krzyzie
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Zastrzega się prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny
Alfa Giulia Veloce - 2,0 280KM
ja nie odkręcałem dolnego wahacza bo po zdjęciu górnego ładnie z lekkim oporem przegub wyszedł.
Ja przy okazji wymieniam górny wahacz właśnie. Mógłbyś kolego rozpisać mi trochę bardziej czytelny tutorial? Masz może jakieś fotki? Pozdrawiam