Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Temat: Immbilizer Alfa 147 2.0 TS z SS

adamgl
    Gość

Domyślnie Immbilizer Alfa 147 2.0 TS z SS

Witam,
    Mam taki problem z immo, otóż :
    Jakiś czas temu kupiłem AR 147 2002r. , niestety sprzedawca mnie oszukał i sprzedał niezłego bubla którego remontuję. Niestety był uszkodzony silnik i zakupiłem nowy (używany) po wsadzeniu odpalił raz i teraz się świeci kontrolka immo. Mechanicy nie mogą sobie poradzić. Komputer (ten przy silniku) został ten sam co był. Na dodatek nie posiadam karty alfa code. Już nie wiem gdzie mam uderzyć, możecie Panowie coś polecić w Wawce (AR stoi w legionowie) ? Nietsety nie odpala, mam tylko jeden kluczyk i to bez centralnego (pilota). Poprostu nie wiedizałem , że takie coś jest potrzebne. Zawsze był VW .
    Kupiłem też kabelek to kompa taki pod USB z przełącznikiem na górze 4 pozycje, ale nie wiem jaki soft mam do niego ściągnąć to bym więcej danych podesłał. Może jest osoba na forum co by wyłączyła w cholrę ten immo fabryczny na stałe ?
    W razie czego podaję namiary na siebie :
    adam@237237.pl

Pozdrawiam i dzięki za wszelkie sugestie od Panów.

Użytkownik Romeo Avatar Avari
    Mieszka w
    Włodawa
    Auto
    AR 147 2003r 1,9JTD 115KM

Domyślnie

Poszukaj kolegę bubu321. Poradził by coś.
    Co znaczy uszkodzony silnik??

adamgl
    Gość

Domyślnie

ano była dziura w bloku na dole między kabiną a silnikiem. Tak to oszukuja teraz ludzi. Wymontowali jakies wałki na dole silnika co by kręciła na roruszniku.

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Leszno
    Auto
    Gulietta 1,4 T MA 170 KM

Domyślnie

Cytat Napisał adamgl Zobacz post
    Witam,
    Mam taki problem z immo, otóż :
    Jakiś czas temu kupiłem AR 147 2002r. , niestety sprzedawca mnie oszukał i sprzedał niezłego bubla którego remontuję. Niestety był uszkodzony silnik i zakupiłem nowy (używany) po wsadzeniu odpalił raz i teraz się świeci kontrolka immo. Mechanicy nie mogą sobie poradzić. Komputer (ten przy silniku) został ten sam co był. Na dodatek nie posiadam karty alfa code. Już nie wiem gdzie mam uderzyć, możecie Panowie coś polecić w Wawce (AR stoi w legionowie) ? Nietsety nie odpala, mam tylko jeden kluczyk i to bez centralnego (pilota). Poprostu nie wiedizałem , że takie coś jest potrzebne. Zawsze był VW .
    Kupiłem też kabelek to kompa taki pod USB z przełącznikiem na górze 4 pozycje, ale nie wiem jaki soft mam do niego ściągnąć to bym więcej danych podesłał. Może jest osoba na forum co by wyłączyła w cholrę ten immo fabryczny na stałe ?
    W razie czego podaję namiary na siebie :
    adam@237237.pl

Pozdrawiam i dzięki za wszelkie sugestie od Panów.
    pewnie skończy się na zakupieniu całego zestawu ,, rozruchowego " ..kluczyki , body computer , immo itd.
    jak np. to;
    http://allegro.pl/komputer-zestaw-do...474521079.html
    chyba najrozsądniej..pozdrawiam

Użytkownik Romeo Avatar Avari
    Mieszka w
    Włodawa
    Auto
    AR 147 2003r 1,9JTD 115KM

Domyślnie

to nie mogłeś z mordą do niego czy sytuacja była patowa i nie opłacało się??

- - - Updated - - -

Cytat Napisał andrzejm36 Zobacz post
    pewnie skończy się na zakupieniu całego zestawu ,, rozruchowego " ..kluczyki , body computer , immo itd.
    jak np. to;
    http://allegro.pl/komputer-zestaw-do...474521079.html
    chyba najrozsądniej..pozdrawiam
    Poczekajmy zobaczymy czy to czasem jakaś pierdoła nie jest.

adamgl
    Gość

Domyślnie

ano nie mogłem, nawet Sądem straszyłem nie pomogło.

Możecie polecić jakiś warsztat mechanika co się zna w Wawce ?

Użytkownik Romeo Avatar euroscan
    Mieszka w
    Katy Wroclawskie/ Wrocław/ Legnica
    Auto
    147 TS 1.6, bez wariatora

Domyślnie

na twój problem może pomóc tylko zrobienie immo-off...... potrzebny jest tylko zrzut z menu informacyjnego aby wiedzieć jaki soft jest potrzebny........ na forum tydzień temu wrzucałem pliki do immo-off..... wystarczy kabelek VAG-KKL oraz oprogramowanie FES a nawet Alfadiag i zrzut mamy gotowy.

adamgl
    Gość

Domyślnie

OK, możesz mi wysłać instrukcję co i jak mam zrobić ? Ten VAG KKL posiadam, ale jaki soft itp. jest potrzebny.

Użytkownik Romeo Avatar euroscan
    Mieszka w
    Katy Wroclawskie/ Wrocław/ Legnica
    Auto
    147 TS 1.6, bez wariatora

Domyślnie

program jest tutaj: ... -- http://www.forum.alfaholicy.org/147_...adiag-178.html --........... w tym temacie , w subtemacie # 1777 są linki do oprogramowania np. alfaOBD...... Alfadiaga jest trudno zainstalować........ podłączenie jest banalnie proste tak że nawet nie wiem co ci podać............instaluje sie sterowniki do interfejsu, podłącza interfejs, ustawia opóznienia na COm-ie , instaluje Alfaobd w jakims katalogu.......... potem po uruchomieniu alfaobd podaje sie mu tylko numer portu interfejsu COM......... popros jednak kogos aby Ci pomógł, bo jak nic nie robiłes w tych interfejsach, to można dostać kur..cy przy ich instalowaniu i uruchomieniu.

adamgl
    Gość

Domyślnie

OK, mam wsio już ściągnięte.

Hej, zainstalowac to dam radę, dałem radę z VAGiem.
    Tylko jak te wsady itp... możesz mi wysłać wsio na meila ? adam@237237.pl
    Dzięki
    Ostatnio edytowane przez adamgl ; 26-07-2012 o 16:24

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia