Musisz mieć zbiorniczek spryskiwaczy z dwiema pompkami. Wtedy ta druga pompka jest podpięta tym kablem z fotki.
Hmm zderzak i ten wąż już był i zakładam że to oryginalne było.Wersję Distinctive mam alfy,rok 1999.
Pytanie w którym miejscu ten wąż wchodzi i ta wtyczka?bo tam zadnego gniazda nie widzę na tą wtyczkę.
Gdzie jest umiejscowiona druga pompka?
Ma ktoś jakieś zdjecię w celu zlokalizowania tego bardziej?![]()
Może Ci ktos wymienił zbiorniczek i nie masz tej 2 pompki i odłączył wężyk. Sprawdzisz najszybciej to sam, na lewym boku pod maską masz zbiorniczek , oblukaj czy są 2 pompki.
Tak wygląda:
Górna pompka to do lamp, dolna do szyb.
Możesz jeszcze raz wrzucić zdjęcie bo nie wyświetla się.No fakt po lewej jest zbiornik od spryskiwaczy i wyrównawczy
Dobra już widzę.otworzylem w nowej karcie i działa
Hmm.muszę jeszcze spojrzeć bo nie pamiętam jak to u mnie wyglądało.ale już wiem chociaż gdzie to przyczepić
No i spojrzałem.wygląda na to,że mam inny zbiorniczek wyrównawczy.Dodam,że wtyczka jest.Więc pytanie czy wymieniany był zbiorniczek czy wersja bez sprysków była i ktoś dołożył zderzak.Chodź wąż jest przeciągnięty prawidłowo i widać go od zderzaka w stronę zbiorniczka.
Na allegro przeglądałem na szybko i same pojedyncze widzeod innej alfy jeśli tak to jakiej będą pasowały?no bo czy diesel czy benzyniak to nie ma znaczenia raczje domyślam się no nie
Ostatnio edytowane przez radexon ; 27-07-2012 o 13:03
Sprawdź czy masz prąd w tej wtyczce najpierw, bo ja również mam taką wtyczkę wolną u siebie ale auto jest fabrycznie bez spryskiwaczy i prądu w tej wtyczce nie ma.
kolego jak byś chciał ja posiadam taki zbiorniczek na dwie pompki z tym że niestety bez pompek, oddam za przysłowiowego browara
Sprawdzałem i prądu nie ma.no chyba ze bezpiecznik od tego jest.
Ale plan taki ma,że prąd sobie pociagne od drugiej wtyczki no i zbiornik z dwona pompkami.
Szkoda kolego ze z pompkami nie masz to bym od razy brał toale dzieki i tak za chęci.
Szukam zatem zbiorniczka zpompkami.ma ktos?
Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
Prad tam jest dopiero gdy wlaczy sie swiatla i pociagnie wajche od spryskiwania szyb. Dodatkowo jak niebylo oryginalnie spryskow lamp to potrzebny jest przekaznik dodatkowy do nich. Kabel od drugiej pompki chyba kazdy ma.
Wysłane z mojego GT-I9000