Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 31

Temat: Alfa 156 Jtd za 5-7tyś czy warto?

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    155 1.9TD 1996, 156 1.9 JTD 2002,

Domyślnie

Określenie "stosunkowo zadbane" odnosi się do aut, które mają tylko drobne wady. Wkładając
    niewielką kwotę można spokojnie cieszyć się jazdą. Prawda jest taka, że aby sprzedać 156 z lat 1997-2000 trzeba zaproponować konturencyją cenę, bo to już zwyczajnie stare samochody na dodatek ze złą opinią. Oczywiście można wystawić 156 rocznik 1998 z silnikiem TS za 12 000 tylko ciekawe czy ktoś ją kupi...
    Nie twierdzę, że każda 156 za 7 000 jest zadbna, bo wiele wśród nich to szroty, ale na pewno można znaleźć zadbane sztuki. Koledzy podali parę przykładów. Natomiast pisanie, że każdą 156 w tej cenie lepiej omijać szerokim łukiem jest po prostu bzdurą.

Użytkownik Ogier Avatar artur76
    Mieszka w
    Białystok
    Auto
    166 V6

Domyślnie

Cytat Napisał TAS Zobacz post
    Określenie "stosunkowo zadbane" odnosi się do aut, które mają tylko drobne wady. Wkładając
    niewielką kwotę można spokojnie cieszyć się jazdą. Prawda jest taka, że aby sprzedać 156 z lat 1997-2000 trzeba zaproponować konturencyją cenę, bo to już zwyczajnie stare samochody na dodatek ze złą opinią. Oczywiście można wystawić 156 rocznik 1998 z silnikiem TS za 12 000 tylko ciekawe czy ktoś ją kupi...
    Nie twierdzę, że każda 156 za 7 000 jest zadbna, bo wiele wśród nich to szroty, ale na pewno można znaleźć zadbane sztuki. Koledzy podali parę przykładów. Natomiast pisanie, że każdą 156 w tej cenie lepiej omijać szerokim łukiem jest po prostu bzdurą.
    Dobrze prawisz kolego Wystarczy zajrzeć do notowań np. eurotaxu i sprawdzić rynkową wartość auta. Kilkunastoletnia Alfa ma symboliczną wartość i tego trzeba się trzymać przy kupnie. A już duża podaż AR 156 (na Allegro średnio około 1000szt) pozwala na zakup tego fantastycznego auta za rozsądne pieniądze, wystarczy pogadać ze sprzedającym, odrzucić handlarzy i cwaniaków i kupić ode mnie (na razie ogłoszenia nie ma) Sportwagona (Rosso Proteo) 1.9 jtd 2001r za.... Aha, wieczorem jadę obejrzeć "fałkę" za 9 tysi, cóż, zobaczymy...

Użytkownik Alfista
    Mieszka w
    Gorzyczki okolice Wodzisławia Śląskiego
    Auto
    Same ALFICE

Domyślnie

Cytat Napisał artur76 Zobacz post
    A już duża podaż AR 156 (na Allegro średnio około 1000szt)
    No to pokasz mi te około 1000sztuk? jak już to niespełna 900, a dokładdniej na dzień dzisiejszy 864sztuki wiec rozbieżnosc jak widac duża Ale nie o to tutaj chodzi. Ja szuka auta utrzymanego idealnie, z nie porysowanymi plastikami, z zawieszeniem nie robionym na Quapach i innych wynalazkach jednosezonowych, z nie zniszczonym wnętrzem. Po prostu ma byc utrzymana w id2ealnym stanie - a takiej to nie kupisza z 5 klocków...
    Po prostu każdy szuka czego innego dla siebie, ja trupa nie potrzebuje

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    155 1.9TD 1996, 156 1.9 JTD 2002,

Domyślnie

Na otomoto za to jest 965. W jednym tygodniu w ofercie znaduje się 900 a w drugim 1100. Chyba nie rozumiesz pojęcia średnio.
    Dla mnie zadbana to taka, ktora daje pewność przewiezienia z punktu A do B i z powrotem, nie wymaga remontu silnika i zawieszenia, a że ma parę rysek, przetarty welur... Bardzo jestem ciekawy jak wygląda 10-12 letnia 156 w idealnym stanie. Może jestem w błędzie, ale wydawało mi się dotąd że idealne to one tylko były w salonie.

Użytkownik Alfista
    Mieszka w
    Gorzyczki okolice Wodzisławia Śląskiego
    Auto
    Same ALFICE

Domyślnie

Bardzo jestem ciekawy jak wygląda 10-12 letnia 156 w idealnym stanie. Może jestem w błędzie, ale wydawało mi się dotąd że idealne to one tylko były w salonie.
    Zapraszam moja może smiało stanac obok nowej. Dla mnie zadbana to zadbana, bez dziur, rys, z motorownią nie wymagającą czestych "oględzin", itp.

- - - Updated - - -

Na otomoto za to jest 965. W jednym tygodniu w ofercie znaduje się 900 a w drugim 1100. Chyba nie rozumiesz pojęcia średnio.
    A ty za to nie wiesz co to "allegro". Mowa była o allegro. Od dobrych kilku tygodni szukam wozidła i jeszcze tam wiecej jak 900sztuk na raz nie było

- - - Updated - - -

Dla mnie zadbana to taka, ktora daje pewność przewiezienia z punktu A do B i z powrotem, nie wymaga remontu silnika i zawieszenia
    No własnie zadbana i wszystko jasne Myślisz iż taka 156 z jtd za przysłowiową "5" z niewiadomą przeszłoscią (bo raczej na pełen serwis bym tutaj nie liczył) pod machą daje taką możliwosc?

Ja wiem jedno. Troche tego zjezdziłem, troche sie naoglądałem w ciągu tych 6 lat jak szukałem dla siebie i można trafic na różne perełki, ciekawe okazy, itp

Użytkownik Znawca Avatar kylo1986
    Mieszka w
    Podlasie
    Auto
    166 2.4 20v Fl x2, 159 1.9 8v

Domyślnie

Dla mnie zadbana to taka, ktora daje pewność przewiezienia z punktu A do B i z powrotem, nie wymaga remontu silnika i zawieszenia, a że ma parę rysek, przetarty welur... Bardzo jestem ciekawy jak wygląda 10-12 letnia 156 w idealnym stanie. Może jestem w błędzie, ale wydawało mi się dotąd że idealne to one tylko były w salonie.
    Czyli pojęcie zadbane dla ciebie oznacza coś innego niż dla mnie, coś w rodzaju gustu mojego kolegi, puki jedzie jest dobrze i super samochód, a ja jak tym padłem jadę to się zastanawiam czy nic nie odpadnie i czemu klima nie działa, skoro ponoć wszystko działa jak w nowym

Użytkownik Alfa i Omega Avatar xakner
    Mieszka w
    Pabianice
    Auto
    AR 156 SportWagon

Domyślnie

co kto lubi.. ja mam swoja 105km 2001 zakupioną za niecałe 8k + rejka.

Zrobiłem rozrząd, łącznik stabilizatora i klime.. została mi lakierka zderzaka. Ja jestem zadowolony, w tej chwili wszystko działa, jasne mam 5 albo 10 odprysków na masce od kamyczków, lekko zarysowaną felgę ale to jest auto któremu dobija 12 lat, więc pozdrawiam wszystkich którzy mają swoje ideały kilkunastoletnie, ja nie wierze.

Jeżeli chodzi o auto bez wkładu za 7/8k nie ma szans.. moja wyszła na gotowo koło 10 z rejką i serwisem a i tak są jakieś pierdółki typu zacinająca się wycieraczka tył XD.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Szałek
    Mieszka w
    Mogilno ( kujawsko-pomorskie)
    Auto
    AR 156 FL 1.9 JTD 16V

Domyślnie

Przy zakupie każdego używanego auta trzeba sobie liczyć jakiś budżet na dodatkowe naprawy.
    Bądźmy szczerzy-mało kto sprzedaje idealny samochód (nie mówię, że nikt),ale często jest tak, że wymaga on jakiegoś wkładu, na który właścicielowi jest szkoda funduszy i woli go spylić.
    A egzemplarzy totalnie idealnych praktycznie nie ma, w każdym będzie jakaś ryska, jakiś brak.
    Jeśli ktoś chce kupić 10-letnie auto to musi się z tym liczyć, i wtedy te braki usuwać na własną rękę
    U mnie było tak samo, tu odprysk, tam odprysk, jakaś ryska, niedziałające światła wsteczne, CD które nie chce wypluć płyty i takie inne pierdoły. I powoli się wszystko robi i doprowadza do stanu zbliżonego ideałowi, aczkolwiek nigdy to już nie będzie nówka z salonu

Tiestosclublife
    Gość

Domyślnie

Cóż....przeczytałem wątek i "podłączę się"...

Od lutego jeżdżę 156 1.9JTD , którą to na dobrą sprawę "zakupiłem" ( była w zamianie ) za 7.000

Do dziś wpompowałem w nią ok 6.000 dodatkowo i dopiero teraz mogę czuć się dumny i zadowolony tak z efektu pracy jak i z samochodu...

Wniosek - za 5-7 tysi "dobrego" JTD-ka nie kupisz

A moja Alfa......Kocham Ją !!!!!

Tu moja "historia"....

http://www.forum.alfaholicy.org/156/...waryjnosc.html

meduza-2
    Gość

Domyślnie No właśnie, warto?

Znalazłam na allegro dość dziwną ofertę( tania) i chciałbym poznać wasze opinie na temat tego auta. Wiadomo idealne nie będzie, ale dość porządnie mnie nie przestraszyliście swoimi ogolnymi opiniami. Proszę o wasze zdanie, jeżeli macie te auta coś pewnie o nich wiecie
    http://moto.allegro.pl/alfa-romeo-15...599793958.html

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia