Temat: Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

Użytkownik Maniak resoraków Avatar ernest159
    Mieszka w
    Biała Podlaska
    Auto
    były 156 FL 1.9 JTD, 159 1.9 JTDm ,159 2.4 JTDm,159 2.4 210 Ti

Domyślnie

Cytat Napisał Beret Zobacz post
    Witam serdecznie szanowne grono! Zacząłem powoli poszukiwana 159 i trakcie przeglądania otomoto znalazłem to autko.
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-C25208405.html i stąd moje pytanko czy ktoś ma jakiś pomysł skąd ta cena za ten rocznik z tym przebiegiem.Może ktoś się nim interesował i widział więcej niż pokazują zdjęcia?
    Pozdrawiam.
    niezła ściema,pewnie jak napiszesz maila będą chcieli zaliczkę na konto żeby zarezerwować samochód, wpłacisz i kontakt się urwie. A dodzwonić się nie dodzwonisz ponieważ nr tel kom jest o jedną cyfrę za długi

Beret
    Gość

Domyślnie

Tak właśnie myślałem. Za ładnie to wygląda. A macie pomysł na kogoś kto sprowadza auta a włoch? na mobile jest takie ogłoszenie i też dość atrakcyjne
    http://suchen.mobile.de/auto-inserat...eatures=EXPORT
    co o tym myślicie?

Użytkownik Rowerzysta Avatar kaidrol
    Mieszka w
    SO XXXXH
    Auto
    AR 159 sedan 1,9 8V 120km

Domyślnie

Cytat Napisał Beret Zobacz post
    Tak właśnie myślałem. Za ładnie to wygląda. A macie pomysł na kogoś kto sprowadza auta a włoch? na mobile jest takie ogłoszenie i też dość atrakcyjne
    http://suchen.mobile.de/auto-inserat...eatures=EXPORT
    co o tym myślicie?
    porozmawiaj z uzytkownikiem
    http://www.forum.alfaholicy.org/uzytkownik/17515.html

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał kaidrol Zobacz post
    może nie ma silnika odpusc takie oferty, sprzedawca nawet nie zadał sobie trudu by wstawić jakikolwiek opis.
    za ten rocznik z takim przebiegiem trzeba wyłozyć okolo 40 tys. - oczywiscie w dobrym stanie
    To wersja Ti. 60 tysięcy
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

geekboy68k
    Gość

Domyślnie

2.4? Opłaty celne Cię zniszczą - jest w ogóle sens sprowadzania takich jednostek zza granicy?

Użytkownik Rowerzysta Avatar lobov
    Mieszka w
    okolice Rzeszowa
    Auto
    była: 156, 159 Jest: Giulietta 1,4 170 Sport i jakieś Audi ;)

Domyślnie

Ja mam sprowadzone 2,4. Z papierów komisowych wynikało coś 4 - 4,5 tyś zł
    Sens? Popatrz na liczby w mojej stopce :>

Fozzie
    Gość

Domyślnie

Z Włoch masz auta w Wodzisławiu. Jak nie ma tego co chcesz - dajesz zapotrzebowanie i przyjedzie.

Beret
    Gość

Domyślnie

Czyli wstępnie licząc 5270euro daje jakieś 22tyś do tego 4500 koszty rejestracji i handlarz ? nie wyszło by tak źle jeżeli stan auta na żywo jest taki jak na zdjęciu i przebieg oryginalny, a tak w nawiasie mogę prosić o namiary na ten wodzisław , jestem z kędzierzyna więc to niedaleko,można podjechać porozmawiać. No nie wspomnę o tym że te 2,4 tak mnie troszkę kręci i do tego jest tak polecany wśród forumowiczów.

Użytkownik Embrion
    Auto
    Poszukiwany

Domyślnie

Cytat Napisał garret Zobacz post
    Myślę,że mogę Ci polecić to auto z Gdyni :http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-C25119543.html
    2 tyg. temu sporo korespondowałem z gościem i sprawił wrażenie uczciwego i sensownego. Sprawdzałem po VINie - wszystko się zgadza. Myślę też, że co do ceny możesz spróbować się dogadać
    ps. ostatecznie nie zdecydowałem się jechać z Krakowa do Gdynii, uderzyłem do Tomka i czekam na autko.
    Witam,
    Wracam do tematu z poprzedniej strony bo oglądałem ten samochód i on nie jest bezwypadkowy.
    Jak mówi właściciel, "stłuczka to nie wypadek". Historia faktycznie jest udokumentowana - przebieg zgodny z silnikowym, wymieniony rozrząd itp, ale dostęp do historii pozwolił mi także sprawdzić, że oprócz światła, błotnika i zderzaka przedniego wymieniana była także pokrywa silnika. W moim rozumieniu musiał mieć większą przygodę niż stłuczka na parkingu, no i właściciel bezczelnie kłamał do samego końca.
    Auto poszło w rozliczeniu do komisu więc pewnie wkrótce wróci na rynek, pomyślałem że ostrzegę innych którzy chcieliby się wybrać w długą podróż jaką po ten samochód odbyłem.
    Pozdrawiam i szukam dalej.

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159 2.0 JTDM 2010

Domyślnie

Cytat Napisał PeeN Zobacz post
    Witam,
    Wracam do tematu z poprzedniej strony bo oglądałem ten samochód i on nie jest bezwypadkowy.
    Jak mówi właściciel, "stłuczka to nie wypadek". Historia faktycznie jest udokumentowana - przebieg zgodny z silnikowym, wymieniony rozrząd itp, ale dostęp do historii pozwolił mi także sprawdzić, że oprócz światła, błotnika i zderzaka przedniego wymieniana była także pokrywa silnika. W moim rozumieniu musiał mieć większą przygodę niż stłuczka na parkingu, no i właściciel bezczelnie kłamał do samego końca.
    Auto poszło w rozliczeniu do komisu więc pewnie wkrótce wróci na rynek, pomyślałem że ostrzegę innych którzy chcieliby się wybrać w długą podróż jaką po ten samochód odbyłem.
    Pozdrawiam i szukam dalej.
    A jak już wyszło, że miał stłuczkę, to zdjęcia z tej stłuczki pokazał? Zazwyczaj robi się wtedy fotki. Nie miał, nie chciał pokazać, nie prosiłeś?
    ps. z własnego doświadczenia wiem, że uderzając w murek przy 15km/h można mieć błotnik, zderzak i swiatło do wymiany, a pokrywę do niedużego wyklepania. Potem próbujesz sprzedać takie auto i potencjalni kupcy podejrzewają, że zostało złożone z ćwiartek po 5 krotnym dachowaniu na autostradzie z prędkością 160kmh, a poduszki są wypchane gazetami... m.in. dlatego robi się fotki po "kontuzji".