Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Temat: Oryginalna osłona pod silnik 2,4 JTD gdzie dostać??

Użytkownik Romeo Avatar jacek83
    Auto
    alfa romeo 166 2.4 jtd 150km 2001r

Domyślnie

całe aso A tak na marginesie wszyscy piszą o osłonie z blachy 2-3 mm a jak to się przekłada na chłodzenie silnika bo obstawiam że dostaje lekko w d....el.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Tadeusz
    Mieszka w
    Dąbrowa
    Auto
    Alfa 166 2.4JTD 150PS

Domyślnie

http://autosklep24.pl/pl/p/Oslona-do...A-24-JTD/11673
    Wiem, że to nie "oryginał", ale może za to ubezpieczyciel prędzej zapłaci niż za dorabianą na własną rękę.

Misiek213
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał sqadak Zobacz post
    Serwis fiata gdzieś namierzył oryginalną, teraz jeżdżę bez osłony i czekam aż przyjdzie w końcu moja osłona, a tak na marginesie to założyli miskę olejową i przy sprzęgle zaczęło cieknąć, byłem dzisiaj u nich to nie byli zadowoleni bo strasznie długo im zeszło poprzednim razem zdjąć i założyć miskę.
    Oni nigdy nie są zadowoleni jak mają coś zrobić, podobnie jak klient w momencie płacenia rachunku
    A wracając do tematu, sprawdzałem ostatnio dostępność ekranu w PZMOT w Kielcach... i oni twierdzą że zamówią bez problemu oryginał, cena coś około 500-600pln... Sprawdź sobie numer telefonu i zadzwoń (Fiat PZMOT Kielce ul. Krakowska)

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Przemyśl- okolice
    Auto
    166 2,4JTD 150KM, 159 2,0JTDM 170KM, Giulietta 2.0 140KM

Domyślnie

Sprawa już zakończona, serwis chciał mi wsadzić zamiennik ten z ABS-u, jak zobaczyłem co za osłonę chcą mi wsadzić to się zapieniłem i powiedziałem im że taką osłonę to ja mogę im przywieść bo leży u mnie w garażu a ja wolałem sobie starą połatać blachą, i żeby mi nawet takiego czegoś nie zakładali bo auta z serwisu nie odbiorę (z PZU miałem samochód zastępczy na cały okres naprawy, a AC wariant serwisowy) po kilku moich telefonach do serwisów AR w naszym kraju dowiedziałem się że już nie produkują tej osłony, udało mi się znaleźć podobno ostatnią w Polsce i w Europie, dałem namiary gościom z Serwisu i mam co chciałem.
    Dałem auto do serwisu żeby poprawili uszczelnienie miski olejowej (źle zrobili za pierwszym razem), po trzech dniach odebrałem auto i pytam mechanika co i jak, on mówi że wszystko jest na "5" tylko z lewego uszczelniacza półosi delikatnie się poci (wiedziałem o tym), w domu wziąłem auto na kanał a tu rozwalone obie gumy przegubów wewnętrznych i nie przykręcona maglownica, pomijam kilka innych pierdołek. To już się zapieniłem całkiem, ale olałem to sam naprawić niż dawać moje maleństwo takim partaczom.
    A tak na marginesie to za wymianę miski i osłony bez oleju (nie uznał ubezpieczyciel) PZU zapłaciło warsztatowi 3100zł.