Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Temat: [146] Słyszalne stuki spod auta

BYKrak
    Gość

Domyślnie

U mnie jeszcze nie wiem, najpierw mam problem z czarnym dymem z rury, zżera mi olej, trochę zapłacę pewnie za przegląd, mechanik ma mi sprawdzić wtryski, głowice i to pieprzone stukanie... Więc puki co został mi autobus z tramwajem ((

Użytkownik Alfa i Omega Avatar currahee
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 145 1.6 Boxer 1995 r.

Domyślnie

DDEvil, czy ten dzwięk nie przypomina takiego "cykania - tykania"? Bo ja też to mam i też miałem robioną skrzynię tylko, że już rok temu. Mnie powiedziano, że to przekładnia różnicowa a dokładnie satelitki w niej. W samej skrzyni nic raczej nie może stukać, zwłaszcza jeśli było niedawno wymienione. W skrzyni szumią tylko łożyska ale jeśli są zużyte.
    FORZA ITALIA !

Użytkownik Alfista Avatar lesio146
    Mieszka w
    SZAMOTULY(PYRLANDIA)
    Auto
    159 JTDm ; 156 V6 Qsystem

Domyślnie

Cytat Napisał DDEvil
    Cytat Napisał lesio146
    koledzy miejcie litosc podejrzewasz oslone kata?dlaczego nie sprawdzisz a piszesz?to nie zlosciwosc z mojej strony...pozdrawiam
    miej litosc niektorzy wola sie zapytac zeby wiedziec czego mniej wiecej szukac ja odebralem auto od mechanika w piatek na wieczor i dzisaj rano uslyszalem te stuki a raczej niedziela nie jest dniem zeby lezec w kanale pozatym nie mam czasu na eliminowanie wszystkiego i siedzenie przy aucie calymi dniami szykuje wszystko do wesela ucze sie do zatwierdzen i zaczynam remont mieszkania wiec moze ktos mial podobne przyczyny i moze mnie na to szybko naprowadzic.
    Cytat Napisał michalalfa146
    Ja mam dosłownie taki sam problem podejrzewam, że to osłona tłumika środkowego lata i sie tłucze ale nie jestem pewien jeśli ktoś ma jakieś pomysły to także będę wdzięczny przegłub wykluczam bo to zupełnie inny dźwięk
    z tym tlumikiem to musze sprawdzic bo jak auto stalo u mechanika to caly wydech byl rozkrecony i moze faktycznie czegos nie dokrecil bo to sa takie dziwne pojedyncze udrerzenia jakby cos bylo luzne.
    z calym szacunkiem kolego.jedyna rozsadna rada to wlasnie na kanal i sprawdzic.omowic mozemy budowe calego zawieszenia.ale to nic nie wniesie.nikt nie powie ci ze napewno to jest wlasnie to.wiec pogadasz popiszesz i wjedziesz i tak na kanal by sprawdzic.innej drogi nie ma.pozdrawiam.PS jesli sie nieznasz,nie masz ochoty itp itd wjedz na stacje diagnostyczna zaplacisz ze 20 30 zl i dostaniesz na papierze co masz wymienic.
    Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.

DDEvil
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał currahee
    DDEvil, czy ten dzwięk nie przypomina takiego "cykania - tykania"? Bo ja też to mam i też miałem robioną skrzynię tylko, że już rok temu. Mnie powiedziano, że to przekładnia różnicowa a dokładnie satelitki w niej. W samej skrzyni nic raczej nie może stukać, zwłaszcza jeśli było niedawno wymienione. W skrzyni szumią tylko łożyska ale jeśli są zużyte.
    no wlasnie brzmi to bardziej jak uderzenie ale chyba tez dokladnie chodzi o to co napisales bo mialem te satelitki wymieniane.
    Czyli co oznacza to ze te stuki juz tak zostana ?? to niezbyt ciekawie :/
    Cytat Napisał lesio146
    z calym szacunkiem kolego.jedyna rozsadna rada to wlasnie na kanal i sprawdzic.omowic mozemy budowe calego zawieszenia.ale to nic nie wniesie.nikt nie powie ci ze napewno to jest wlasnie to.wiec pogadasz popiszesz i wjedziesz i tak na kanal by sprawdzic.innej drogi nie ma.pozdrawiam.PS jesli sie nieznasz,nie masz ochoty itp itd wjedz na stacje diagnostyczna zaplacisz ze 20 30 zl i dostaniesz na papierze co masz wymienic.
    z caly szacunkiem kolego jednak sie okazuje ze ktos tez ma to samo i wie o co chodzi.
    A po drugie to nie wiem czy jejst sens wyypowiadania sie w momencie kiedy to nic nie wnosi tylko jakies tam podgrzanie atmosfery.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar currahee
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 145 1.6 Boxer 1995 r.

Domyślnie

Sęk w tym, że nie miałem wymienianych satelitek tylko łożysko, które szumiało. Niemniej wtedy dowiedziałem się, że jak satelitki mają luz to mogą tak "cykać". U mnie "cykają" tylko na niskich biegach (1-2) podczas wolnej jazdy, nie stale tylko czasem. Dziwne, że u Ciebie po wymianie "cykają" (jeśli to oczywiście to) przecież luzu już nie powinny mieć. Jak miałeś przed wymianą?
    FORZA ITALIA !

DDEvil
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał currahee
    Sęk w tym, że nie miałem wymienianych satelitek tylko łożysko, które szumiało. Niemniej wtedy dowiedziałem się, że jak satelitki mają luz to mogą tak "cykać". U mnie "cykają" tylko na niskich biegach (1-2) podczas wolnej jazdy, nie stale tylko czasem. Dziwne, że u Ciebie po wymianie "cykają" (jeśli to oczywiście to) przecież luzu już nie powinny mieć. Jak miałeś przed wymianą?
    Tak ja mialem wymieniane satelitki na nowe ale pewnie nie wymienil sworznia bo mogl stwierdzic ze nie ma luzow i sie pomylil, lub poprostu nie dokonca nowe satelitki pasuja i musze na tym troche pojedzic zeby sie wyrobilo (opinia innego mechanika) ale nie pocieszyles mnie ze masz juz tak od roku
    Pozdrawiam

Użytkownik Alfista Avatar lesio146
    Mieszka w
    SZAMOTULY(PYRLANDIA)
    Auto
    159 JTDm ; 156 V6 Qsystem

Domyślnie

Cytat Napisał DDEvil
    Cytat Napisał currahee
    Tak ja mialem wymieniane satelitki na nowe ale pewnie nie wymienil sworznia bo mogl stwierdzic ze nie ma luzow i sie pomylil, lub poprostu nie dokonca nowe satelitki pasuja i musze na tym troche pojedzic zeby sie wyrobilo (opinia innego mechanika) ale nie pocieszyles mnie ze masz juz tak od roku
    Pozdrawiam
    przyznaje ci racje.jesli masz problem z rozpoznaniem skrzyni od zawieszenie to warto pisac i pytac.
    Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.

DDEvil
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał lesio146
    t;]przyznaje ci racje.jesli masz problem z rozpoznaniem skrzyni od zawieszenie to warto pisac i pytac.
    Po co woge sie udzielasz skoro nie masz nic madrego do powiedzenia ??
    pisalem od poczatku ze z pod auta a jak nie umiesz czytac to won do okulisty. a jak ty jestes jasnowidz to gratuluje.
    P.S jak nie masz nic do doradzenia to lepiej siedz cicho.

Użytkownik Quadrifoglio Verde
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    AR156 1,6TS 1999 r.

Domyślnie

Koledzy, nie wiem co to za mechanicy wygadują te bzdury, ale jak czytam Wasze posty o niepasujących satelitkach i potrzebie ich dotarcia to aż mnie skręca.
    Ci mechanicy albo nigdy nie rozbierali mechanizmu różnicowego, albo po prostu robią Was w balona. Pewnie nic nie wymieniali, a skasowali niezłe pieniądze i teraz ściemniają. Niech lepiej ustalą prawdziwą przyczynę stukania i to naprawią i niech nie wygadują głupot o niepasujących satelitach.

michalalfa146
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał DDEvil
    Cytat Napisał lesio146
    t;]przyznaje ci racje.jesli masz problem z rozpoznaniem skrzyni od zawieszenie to warto pisac i pytac.
    Po co woge sie udzielasz skoro nie masz nic madrego do powiedzenia ??
    pisalem od poczatku ze z pod auta a jak nie umiesz czytac to won do okulisty. a jak ty jestes jasnowidz to gratuluje.
    P.S jak nie masz nic do doradzenia to lepiej siedz cicho.
    Właśnie po co sie udzielasz nie masz nic mądrego do powiedzenia to nie pisz nie musisz udzielać sie w każdym temacie...

Kolego DDEvil te odgłosy przypominają jak by coś o coś uderzyło ??