Strona 11 z 12 PierwszyPierwszy ... 23456789101112 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 117

Temat: forum bmw co myslą o alfie 166

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Z drugiej strony, jeśli ktoś dużo jeździ to:
    a/ zakładam, że po to, żeby zarabiać, a nie dla przyjemności, więc każdy taki wyjazd generuje zysk, a wtedy można przymknąć oko na to, czy jest większy, czy mniejszy - to nie jest upalanie na torze, gdzie mamy tylko koszty
    b/ spędza tyle czasu w samochodzie, że chyba lepiej, żeby było mu w nim dobrze, niż żeby traktował go jak niewygodny kompromis.
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Znawca Avatar mariuszoles
    Auto
    Porsche Panamera 4S

Domyślnie

Wszystko się to sprowadza do tego, ile kto ma pieniędzy, na co je chce wydać, na czym mu bardziej zależy i jak sobie ustawi te "odważniki", gdy na szali po jednej stronie jest przyjemność, a po drugiej praktyczność i oszczędność.

Użytkownik Fachowiec
    Mieszka w
    lubelszczyzna
    Auto
    155 1.8 16v T.Spark 103 kW 1996r.

Domyślnie

No co do zarabiania to wiadomo że lepiej zarobić więcej niż mniej A co do komfortu jazdy superbem to nie mam zastrzeżeń.
    Wszystko się to sprowadza do tego, ile kto ma pieniędzy, na co je chce wydać, na czym mu bardziej zależy i jak sobie ustawi te "odważniki", gdy na szali po jednej stronie jest przyjemność, a po drugiej praktyczność i oszczędność.
    No niestety.
    I dlatego się zastanawiam czy niektórzy na forum wcale nie jeżdżą swoimi autami czy swoje zagazowane tesy wyciągają tylko w niedzielę a na tygodniu jeżdżą czym innym (autosanem ) ?

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Amen .
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Pasjonat Avatar Pablo.
    Mieszka w
    pablogarage.pl
    Auto
    Kilka włoskich szrotów ;)

Domyślnie

Cytat Napisał omron8 Zobacz post
    No co do zarabiania to wiadomo że lepiej zarobić więcej niż mniej A co do komfortu jazdy superbem to nie mam zastrzeżeń.

No niestety.
    I dlatego się zastanawiam czy niektórzy na forum wcale nie jeżdżą swoimi autami czy swoje zagazowane tesy wyciągają tylko w niedzielę a na tygodniu jeżdżą czym innym (autosanem ) ?

Dobre to jest.
    www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie

> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y

Użytkownik Znawca Avatar kylo1986
    Mieszka w
    Podlasie
    Auto
    166 2.4 20v Fl x2, 159 1.9 8v

Domyślnie

I ja czasem myślę ze niektórzy to swoimi alfami robią tylko trasy pod kościół, weekendowy plener i do garażu,a resztę jeżdżą byle czym, bo niekiedy jak ktoś tu coś pisze to żal dupę ściska- zakochany w marce jak diabli, dla mnie jakiego samochodu bym nie kupił to były by koszty, Alfę zawsze chciałem kupić, ale myślałem o mniejszym silniku, na forum ta się sprzedawała i tak ją kupiłem, zrobiłem już jakieś 28 tysięcy i nigdy nie stanęła w trasie, plusy to wygląd, silnik i zawieszenie, minusy to to że jest niska i trzeba uważać, że nie ma żadnych listew bocznych i co jakiś czas ktoś walnie w nią drzwiami, marne spasowanie deski rozdzielczej, no i to ze słabych części ten samochód nie uznaje, można powiedzieć ze je wypluwa
    Znam kilku pasjonatów Bemek i do samochodów nic nie mam, ale mają dla mnie jedną wadę- tylny napęd, zimą mordęga, mój kumpel sprzedał 530D, bo zimą kilka razy nie dał rady z blaszaka pod blokiem wyjechać, bo koło oparło się o kątownik i do momentu przedarcia się do gleby stał i laczki wykańczał, poza tym psuje się tak jak inne samochody.
    Co do Audi, to można powiedzieć że mam klub rodzinny tej marki i o ile pierwsza A4 B5 i A6 C5 nikomu psikusów nie sprawiała, to już następczynie zrobiły się kosztowne w utrzymaniu, co nawet mój wujo stwierdza, który nigdy jak żyje na Audi nic nie narzekał, a ma już szóste z kolei, z tym ze to taki świr jak niektórzy Alfaholicy i tłumaczy to sobie wyjątkiem od reguły, co do psucia się to mam wrażenie ze Audi podupadło i Alfa nie jest taka awaryjna, bo wydanie 2000-3000 tysi na przednie zawieszenie w A6 nie oznacza wymiany wszystkiego, co zdechło po zimie
    Dla mnie fajne samochody robi Skoda, może kogut, ale w porównaniu do VW jest po prostu lepsza, fryce chcą dopłat za gówna, w skodach zawsze coś jest dodatkowego, co u Niemca nawet nie ma w opcji- chociażby ta durna parasolka. poza tym serwis Skody bije na łep inne, przynajmniej w mojej okolicy i jest odczuwalnie tańszy od reszty koncernu.
    Co do nowych Alf, to za bardzo nie ma na co się przesiadać w przyszłości
    Ostatnio edytowane przez kylo1986 ; 02-08-2012 o 17:21

Użytkownik Znawca Avatar rybakmj
    Mieszka w
    Grajewo,podlasie
    Auto
    Kia Sportage 1.6 PB 177km

Domyślnie

Co do tych niedzielnych ts-ów to coś w podobie ja uzytkuję swoje auto tyle ,że JTD choć wcale nie chodzi o względy ekonomiczne.Wcześniej człowiek jeździł,teraz już mniej ,bo i drugie auto w rodzinie jest i słuzbowe nie rzadko sie urzytkuje ,także co do tego to masz rację omron i pewnie takich userów jest całkiem sporo,tyle ,że kto mi potem w przebieg uwierzy ;p.

Jesli chodzi o szalę wagi koszta/lans ,to wiadomo mierz siły na zamiary.Nie jeden juz zastawił wszyskto i kupił miłego furacza,gorzej,że potem jak coś padnie ,to już nie stać tego naprawić.Pięknie taką sytuację ilustrował rok 2005-6 kiedy to był szał na sprowadzanie niemieckich aut,zwłaszcza bmw 5er - 7 er,czy audi A6.
    Ostatnio edytowane przez rybakmj ; 03-08-2012 o 10:07

Użytkownik Znawca Avatar SCHNNAZZI
    Mieszka w
    Biłgoraj
    Auto
    Fiat Tipo 2020 bianca

Domyślnie

kylo1986 a może ja lubię tylko w niedzielę wyjechać swoją Alfa Romeo a w pozostałe dni jeździć hulajnogą, a co wieczór stanąć przed AR i się poonanizować ha! każdy ma inaczej i inaczej traktuję swoje auto.

Choć w sumie mieć laskę najjędrniejszą i najsliczniejszą na mieście i z niej nie korzystać to też trochę lipa.... a chce się chce no teges ....

hmm
    Fiat Tipo 2020 - Alfa Romeo 916 Spider 1996 - Ducati Multistrada 1100 2007 - Fiat Ducato Autolaweta 2002 - Nissan Leaf 2013
    Mam chorobę zwaną ITALIA

Użytkownik Znawca Avatar mariuszoles
    Auto
    Porsche Panamera 4S

Domyślnie

Cytat Napisał SCHNNAZZI Zobacz post
    kylo1986 a może ja lubię tylko w niedzielę wyjechać swoją Alfa Romeo a w pozostałe dni jeździć hulajnogą, a co wieczór stanąć przed AR i się poonanizować ha!
    Ło kutwa Koledzy... Ja wszystko rozumiem, żarty żartami ale luuuudzie :]

Użytkownik Fachowiec
    Mieszka w
    lubelszczyzna
    Auto
    155 1.8 16v T.Spark 103 kW 1996r.

Domyślnie

Wiedziałem! Coś takiego napisałem w temacie passat vs reszta świata (za co między innymi potem przepraszałem) a tu proszę

Jeden daje sobie wacka uciąć, inny wali gruchę patrząc na auto - może jakiś nowy, ciekawy temat "Fetysze Alfistów" (taki apel do Moda)...