Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 38

Temat: CAR AUDIO - co warto kupić

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR GT JTS 2004

Domyślnie

Ostatnio usłyszałam opinię, że w żadnej AR nie ma sensu instalować audio typu Hi-end i w ogóle górnej półki, bo i tak się tego nie usłyszy - nie da się w AR zrobić sali koncertowej. Więc lepiej założyć system w efekcie tańszy, który dla znawcy materii da jakość średnią, a dla kogoś kto nie jest audiofilem - da dobre wrażenia, niż system dużo droższy, który i tak nie będzie grał na maksa. Podobno AR konstrukcyjnie nie pozwala na kombinowanie z dźwiękiem, bo głośniki za nisko i pod złym kątem - hi-endu się nie usłyszy. Nawet pełne wyciszenie podobno nie da efektu. Wsadzenie analogicznego audio do innego samochodu, np.: VW pozwala ujawnić jego siłę. Tak się zaczęłam zastanawiać czy jest w tym układzie sens pakować do AR tyle klamotów - sztuka dla sztuki?

Co myślicie o tej opinii?

Użytkownik Romeo Avatar aniol_jojo
    Mieszka w
    Ruszów
    Auto
    156 SW - 2.4 JTDm 2004r

Domyślnie

mrutyna
    http://www.megamedia.pl/monitor-samo...vc-kv-m706.php po co kierowcy coś takiego? Kolega chce oglądać filmy podczas jazdy? spróbuj od innej strony, można kupić zagłówki z dvd wmontowanym bądź osłony przeciwsłoneczne (te w podsufitowce)

[/COLOR]
    Cytat Napisał Majka Zobacz post
    nie da się w AR zrobić sali koncertowej
    da się wszystko zrobić ale czy jest sens wydawać kilka tys złotych? wg mnie 4 głośniki i 2 gwizdki do tego wzmacniacz i przyzwoite radio + wygłuszenie matami w zupełności wystarczy ja wymagających zawsze można jakiś "piecyk" wsadzić do bagażnika żeby masował "kark"
    Co do radii:
    nie JVC - miałem model z wyższej polki i bylem bardzo zawiedziony -brak głębi prawie na każdym poziomie dźwięki
    pionieer ma bardzo miły wyraźny bas i wyraźne soprany
    co do reszty nie wypowiadam się bo po prostu nie kupuje innej marki

głosniki:
    moge polecic Magnat, Pyle te marki mam wypróbowane i nie narzekam

wzmacniacz
    polecam Blaupunkt GTA 460 (taki caly czarny) bądź Magnat RX44
    Ostatnio edytowane przez aniol_jojo ; 19-04-2009 o 10:14

ViP Romeo Avatar Lesio
    Mieszka w
    Radom
    Auto
    Subaru Forester XT, Mini Countryman CS

Domyślnie

A ja ostatnio musiałem kupić na szybko jakieś głośniki i kupiłem Phonocar Y-Line i zaskoczyły mnie że za 100 zł mogą tak w moim odczuciu dobrze grać.

Użytkownik Romeo Avatar Jester
    Mieszka w
    Wrocław/Włodawa
    Auto
    AR 146 1.4 bx

Domyślnie

odkopuję. noszę się z zamiarem kupna głośników do alfy bo stare... mniejsza o to budżet mocno ograniczony- max. 350zł. rozmawiałem z ludźmi z 2 salonów i jeden doradzał mi mju- dimension 6 a drugi ground zero (modelu nie pamiętam) ten drugi to alfista chce wymienić 2 przednie głośniki ew. tweetery, muzyka głownie metal, czyli krótki bass i głośno co kto poleci? tylko nie komercyjny szit
    If you just let me I'll find a way
    To ease your mind and for you to stay
    And I will untie all the ropes
    It's hard for me but believe me, I'm trying.

Użytkownik Romeo Avatar Barus91
    Mieszka w
    Ząbkowice Śląskie / Wrocław
    Auto
    BYŁO: 12xAR BĘDZIE: numer 13 :)

Domyślnie

Cytat Napisał Jester Zobacz post
    odkopuję. noszę się z zamiarem kupna głośników do alfy bo stare... mniejsza o to budżet mocno ograniczony- max. 350zł. rozmawiałem z ludźmi z 2 salonów i jeden doradzał mi mju- dimension 6 a drugi ground zero (modelu nie pamiętam) ten drugi to alfista chce wymienić 2 przednie głośniki ew. tweetery, muzyka głownie metal, czyli krótki bass i głośno co kto poleci? tylko nie komercyjny szit
    iNTELL'a zapytam przy okazji

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Huber
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    156 SW FL 1,9JTD 16V

Domyślnie

metal, czyli krótki bass i głośno
    A to ciekawe, bo zawsze sądziłem że w metalu i rocku basu jest jak na lekarstwo, a najważniejsza powinna być dobra dynamika głośników podkreślenie gitar, perkusji, wokalu A jeszcze może zapytam, co rozumiesz przez pojęcie metalu? Jakich kapel słuchasz?

Mieszka w
    Wrocław/Włodawa
    Auto
    AR 146 1.4 bx

Domyślnie

In Flames, Soilwork, Dagoba- to głównie przewijające się zespoły

Użytkownik Pasjonat Avatar Nazar
    Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Była 156 SW 2,4JTD by Cinsoft ---Jest 159 1,9JTDm 150KM Q-tronic'08 + Mito 1,6Jtdm Distinctive'08

Domyślnie

Ja ze swojej strony ( handlowałem troche grajkami ) polecam Alpine ( najlepsze brzmienie nawet w dolnym przedziale cenowym ) , potem Pioneer i Kenwood , Clarion się troche popsuł ale dla mnie 4 miejscie ... Nie polecam Sony...totalna kupa ( przetestowane na jedym zestawie głowsnikowym w jednym aucie - swego czasu najwyzszy model GT500 vs. najtanszy Alpine - znajomy nosił się z zamiarem wymiany głosników w E36 - Hertz bo niby zle grały - fakt na Soniaku grały lipnie . Po zmianie radia udało się wysokie tony usłyszeć... Szczerze wolałbym Mediona kupic jak Soniacza ... Głośniki ...cena mówi za siebie. Jak ktoś oczekuje ,że zestaw 16tek za 60pln zagra to ma racje - zagra tylko z jakim efektem....Magnat jak już ktoś pisał gra możliwie ale to raczej "dolna średnia półka" dobry jako tani zamiennik seryjnych " no nameów" . Lepiej dołożyć trochę grosza i za 200-300pln idzie wyrwać już zestawik Hertz + gwizdołki + zwrotnice.. niż kupić Buszmany za 50zl i dostać depresji po zapodaniu jakiejś konkretnej muzy...Nie wysmiac mnie teraz ale ja testuje grajki zapodając albo Seal'a albo instrumentalną muze bo to pokazuje naprawde co potrafi przeniesc na uszy car audio....Garkotłuki zagrają na każdym sprzęcie...

Mieszka w
    Wrocław/Włodawa
    Auto
    AR 146 1.4 bx

Domyślnie

nie nie, nie mówimy o komercji. wszystkie jbl'ele, clariony i alpine'y na jedno kopyto w chinach tłuczone tylko nazwą się różnią i ceną. mówię o producentach co znają się na rzeczy. budżet mocno okrojony ale mam poważniejsze wydatki choćby np. wymiana sprzęgła.

już raz się napaliłem na radio alpine i dostałem je jako prezent. świetnie gra tylko się dowiedziałem, że to tylko nazwa bo wnętrze to panasonic. nie wierzyłem, póki nie wsadziłem tam panelu z auta kolegi, radio się włączyło i grało o.O ale wole takie niż kaseciaka z kablem pod mp3 ogółem to pytam bo nie znam tematu a mi membrana się porwała w obecnych i chce wymienić i na coś dobrego w tym przedziale cenowym i basta

Użytkownik Pasjonat Avatar Nazar
    Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Była 156 SW 2,4JTD by Cinsoft ---Jest 159 1,9JTDm 150KM Q-tronic'08 + Mito 1,6Jtdm Distinctive'08

Domyślnie

hehhehe a powiedz czego nie robią w CHinach??? Musze się przyjżeć mojemu synowi czy gdzieś metki niema hehehhe.... Uwierz mi ,że jak chcesz "nie komercyjne" car audio to przynajmniej jezeli chodzi o radyjka to "okrojony budżet" nie starczy ( Nakamichi ) , a głośniki jak już wspomniałem...Daruj sobie wszystkie wynalazki typu "buszmen" , "Pejing" ...Cena mówi za siebie...Markowe sprzęty znasz to teraz niech cena przemówi....Zwróć uwage na pasmo przenoszenia i tyle