Siemka, czy jest mozliwośc wywalenia DPF-a bez kasowania jegow komputerze ( oczywiście zamist DPF zamontowałbym rurę przelotową). Czy wówczas autko odpali? Zależałoby mi aby w tkim stanie mógł przejechac około 50 km. ??????
Siemka, czy jest mozliwośc wywalenia DPF-a bez kasowania jegow komputerze ( oczywiście zamist DPF zamontowałbym rurę przelotową). Czy wówczas autko odpali? Zależałoby mi aby w tkim stanie mógł przejechac około 50 km. ??????
powinien jechac , tylko że zapewne w trybie awaryjnym , czyli będzie ograniczona moc i max 3tyś obr/min
Lepszą opcją byłoby jak byś najpierw odłączył programem dpf , a później np. jechał te 50km ,żeby go wyciąć.
Ostatnia z Alf : Alfa Romeo 159 ,
Teraz: Mercedes CLS 55 AMG & Suzuki SV 1000S
OD DUŻEGO SILNIKA LEPSZY JEST ? ..... JESZCZE WIĘKSZY SILNIK
A jak misię zapcha zanim dojadę???? Obecnie wypalami się co około 250-300km
Ja u siebie niedawno odłączyłem programowo i był to piątek popołudniu tak że nie zdążyłem już go jechać wyciąć. Wyciąłem dopiero we wtorek i nic przez ten czas u mnie się złego nie wydarzyło, a zrobiłem ok 150km po mieście.
Dzieki za odpowiedź, powiedz mi jeszcze jedno: co ile kilometrów Ci się wypalał i czy mocno poszrpywał autem?
Z tym za bardzo sam nie wiem , u mnie był walnięty czujnik temperatury DPF i cały czas mi pokazywał na DPF-ie -40 stopni C , więc niewiem czy on sie wogóle wypalał , czy może cały czas się wypalał. A nie pamiętam już co tam FES pokazywał, napewno w błędach pisało wyczyść lub wymień DPF
Według tego co znalazłem, da się: http://autokacik.pl/showthreaded.php...69&page=0&vc=1
Zresztą nawet jest specjalna rura (część fabryczna 51809647), numer 19 na obrazku![]()