Zaskoczyliście mnie, ale mam wrażenie że to nie to jednak, coś jest nie tak z tą klimą u mnie, Ten opór jest taki trochę "nie naturalny", no i ten dźwięk dziwny jak czasami stoję na obrotach jałowych...
Zaskoczyliście mnie, ale mam wrażenie że to nie to jednak, coś jest nie tak z tą klimą u mnie, Ten opór jest taki trochę "nie naturalny", no i ten dźwięk dziwny jak czasami stoję na obrotach jałowych...
Po szybkim wcisnieciu gazu, np. przy wyprzedzaniu, ECU wylacza sprezarke. To jest zalezne od obciazenia silnika i nie wystepuje na postoju jak np. gazujesz. Jak obciazenie silnika zmaleje, sprezarka zostaje zalaczona ponownie. Testowalem to wielokrotnie i jestem pewien ze tak dziala. Nie zauwazysz tego na wskaznikach, bo kontrolka od klimy caly czas sie pali.Napisał alces1
Dzięki za wytłumaczenieNapisał Yaro
Nadal jednak nie wiem, czy w T.S. też tak jest. Może popatrzę w instrukcji...
Co do mojej klimy, to temat można by chyba zamknąć, bo po upuszczeniu czynnika chłodzącego wszystko wróciło do normy. Wczoraj śmigałem troszkę po trasie i musiałem ustawić temp. na 18,5*C bo było mi za zimno, a jak wiadomo upały sąTak więc póki co nie wybieram się do żadnego mechanika z klimatyzacją, bo działa jak należy.
Dzięki za pomoc.
Pozdrawiam.
- Rafał
Witam
Posiadam silnik JTD i mam nastepujacy problem.
Byłem doladowac klime poniewaz wczesniej przestała chlodzic ,
mechanik stwierdzil ze uklad jest szczelny , klimatyzacja chlodzi...
ale w ukladzie robi sie tak duze cisnienie ze moze mi rozerwac
jakies przewody wiec spuscil czynnik zeby nie rozerwało ukladu.
Spotkal sie ktos moze z czyms podobnym ?