Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Temat: Proszę o porade dotyczącą zakupu konkretnych samochodów

mzloty
    Gość

Domyślnie Proszę o porade dotyczącą zakupu konkretnych samochodów

Panie i panowie, proszę wypowiedzcie się w temacie tych dwóch autek:
    1. http://otomoto.pl/alfa-romeo-147-1-6...C24751451.html

2. http://allegro.pl/alfa-romeo147szwaj...548634320.html

Zamierza zanawbyć 147 - autem będzie jeździć moja piekniejsza połowa. Szukam, wertuje internet i te dwie wydają mi się godne uwagi. Piszcie co sądzicie. Skłaniałbym się ku pierwszemu ogłoszeniu, bo 105KM silnik nie ma wariatora, czyli jeden element mniej do naprawy/wymiany.
    Ostatnio edytowane przez mzloty ; 12-08-2012 o 10:32

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Sebek2442
    Mieszka w
    Mistrzewice
    Auto
    147 1.9 JTD

Domyślnie

jak dla mnie to przebieg jest trochę za mały chyba że ktoś do kościoła jeździł ale na tak niskim profilu to wątpię. No i radom sory ale tam nie ma dobrych, nie bitych aut z doświadczenia wiem bo często tam byłem jak jeszcze szukałem swojego pierwszego auta Viki B

Użytkownik Maniak resoraków Avatar bercik556
    Mieszka w
    Jarocin
    Auto
    była Alfa Romeo 147 1.9 JTD 115KM 02r.

Domyślnie

Silnikowo za bardzo nie doradzę.

Z podanych aut na pewno lepiej się będzie jeździło na kołach tej 120konnej ale o zawsze można wymienić (koszty)

Przy pierwszym autku przebieg jest zastanawiający jednak zdarzają się takie wyjątki - nie patrz na to, ze jest książka bo to można bez problemu kupić/przerobić/zakombinować.. Prezentuje się ładnie (z resztą tak jak drugie), jednak wystawiając auto przeważnie robi się foty ogółem wnętrza przodu. Tu zastanawia mnie ten (moim zdaniem) spryt. Fota zegarów z bliska, no ok. Ale nie widać stanu kierownicy, gałki, wiadomo o co chodzi. Kolejne foty wnętrza z daleka. hmm. Wszystko do zobaczenia na miejscu.

Drugie wygląda na zadbane. Wizualnie nie rzuca się nic na 'nie'. To tyle

Zwróć uwagę na zawieszenie jak już będziesz któreś testował.

Pozdrawiam

Użytkownik Ogier Avatar ksiazelasic
    Mieszka w
    Legnica/Wrocław
    Auto
    Alfa 147 1.9 JTD 16V

Domyślnie

ten ostatni typowy na handel, wypolerowany ostro, kierownica sie swieci jak psu jajca nawet oponki umyte.. hehe
    obie wygladaja dobrze moim zdaniem, ale to tylko zdjecia.. pamietam jak ja szukalem dla siebie auta.. niektore wygladaly na zdjeciach super a przyjechalo sie i klapa totalna.

mzloty
    Gość

Domyślnie

Dzięki panowie. Oczywiście obie świecą się jak psu jajca. Oczywiście jak dla mnie felgi mniejsze, bo po kiego mojej kobicie auto na 17".... Zdaje sobie sprawę, że Radom uważany jest za zagłębie handlu klepanych i kombinowanych samochodów... Tylko co zrobić, skoro jest tam kilka egzemplarzy do obejrzenia? Będę za tydzień w stolicy, a z Wa-wy do Radomia nie jest daleko. Są samochody w innych częściach Polski:

Zielona Góra www.moto.allegro.pl/alfa-romeo-147-1-6-16v-klima-skora-alu-serwis-i2499084611, polecany bym tu na forum, jednak mam tam duuużo dalej, a na zdjęciach nie podobają mi się szczeliny nie równej szerokości między maską, a przednimi błotnikami....

Luboń www.otomoto.pl/alfa-romeo-147-1-6-ts-salon-pl-serwis-aso-C25168780.html
    Grudziądz www.otomoto.pl/alfa-romeo-147-12-2002-klimatronic-5-drzwi-C25518253
    Ostatnio edytowane przez mzloty ; 12-08-2012 o 11:34

sabotage
    Gość

Domyślnie

Po załączonych przez kolegę linkach do ogłoszeń widać, że AR koniecznie musi być czarna .
    A tak na poważnie wracając do ogłoszeń AR nr 2 to sprzedający nie ma zielonego pojęcia:
    - pisze o kierownicy wielofunkcyjnej, a jest zwykła (chyba, że miał na myśli regulację lub klakson)
    - podgrzewane fotele, może gratisowo dodaje jakąś mate podłączaną do zapalniczki
    - dwa podłokietniki ... ma ktoś coś takiego w swojej 7ce ? w tej nie widzę, a byłem ciekaw jak to wygląda
    - 8 poduszek, chyba gratis dwie z ikei ... btw mam wrażenie, że coś było robione przy poduszce pasażera

Użytkownik Romeo Avatar jacek83
    Auto
    alfa romeo 166 2.4 jtd 150km 2001r

Domyślnie

Popatrz w bazarze jeśli chcesz kupić alfę bo te z allegro?? 11000 zł, lalunia 1500 wejść i 0 klientów. O czymś to świadczy tam może być więcej pasty polerskiej i plaku niż dobrego auta. Tym bardziej wiemy o tym że zaniedbany ts to zły ts. Kup od kogoś kto dba a nie tylko sprzedaje bez przywiązywania wagi do tego co sprzedaje. I wstawki tego typu że ze szwajcarii to igła g...o prawda.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar bercik556
    Mieszka w
    Jarocin
    Auto
    była Alfa Romeo 147 1.9 JTD 115KM 02r.

Domyślnie

Cytat Napisał sabotage Zobacz post
    - 8 poduszek, chyba gratis dwie z ikei ... btw mam wrażenie, że coś było robione przy poduszce pasażera
    ..co do poduszek to u siebie doliczyłem się 10 poduszek, autentycznie.

Użytkownik Znawca Avatar Zmianowy
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Kodiaq 23' L&K

Domyślnie

Temat powracający jak bumerang, w 147 jest 6 Airbagów

Użytkownik Ogier Avatar ksiazelasic
    Mieszka w
    Legnica/Wrocław
    Auto
    Alfa 147 1.9 JTD 16V