Witam, fajnie , że temat trochę się rozkręcił.
Alfaholikiem jestem od nie dawna ale zaczynam wnioskować , że niektórzy mylą też te silniki o poj. 1400 ccm. Wydaje mi się , że tylko 1,4 16V z mocą 78 KM ma zmuloną przepustnicę. W 1,4 8V jest normalnie. To jest zwykły prosty silnik 1,4 ośmiozaworowy.
W sumie to nie wiem dlaczego Alfa wycofała ten 1,4 16 V w tym modelu a zostawili 1,4 8V ? Chociaż z drugiej strony to czytałem w teście Fiata Punto , że właśnie ten 8V jest ponoć nie do zajechania i ogólnie mało awaryjny i udany silnik. Pojeździmy , zobaczymy.
Mantis30 , - rozumiem , że masz 1,4 16V i coś tam grzebałeś w ECU ? To mocy też Ci przybyło ? W Kreatorze Mocy ogólnie z Twojego silnika 100 KM wykręcają.
- - - Updated - - -
Zerknąłem właśnie na stronkę Unitronica. Podaję link do strony z wykresem mocy przed i po modzie 1,4 16V. Widać konkretnie jak przy 5000 obr/min moc jest zdławiona.
http://unitronic.pl/?p=429
1.4 8v to tak jak napisaleś starsza, ale i prostsza konstrukcja. Lepiej się powinna ta jednostka zbierać od dołu, inna charakterystyka od wersji 16v. Być może faktycznie do 2500 obr. wersje 8-zaworowe są bardziej elastyczne, ale tylko gdybam, bo nie robiłem takich porównań, opieram się wyłącznie na teorii i opiniach
Być może wybrali starszą, mniej delikatną i złożoną konstrukcję by zminimalizować ew. koszty serwisowe?W sumie to nie wiem dlaczego Alfa wycofała ten 1,4 16 V w tym modelu a zostawili 1,4 8V ? Chociaż z drugiej strony to czytałem w teście Fiata Punto , że właśnie ten 8V jest ponoć nie do zajechania i ogólnie mało awaryjny i udany silnik. Pojeździmy , zobaczymy.
Ano, mam właśnie wersję o której piszeszMantis30 , - rozumiem , że masz 1,4 16V i coś tam grzebałeś w ECU ? To mocy też Ci przybyło ? W Kreatorze Mocy ogólnie z Twojego silnika 100 KM wykręcają.Specjalnie takiej szukałem, bo wersje 8v były już dostępne na rynku, ale zależało mi na możliwości zrobienia "unlocka"
Teraz Kreator Mocy może i się para modem tego motorka, ale jak ja szukałem kogoś doświadczonego i chętnego do zdjęcia blokady to tylko Unitronic i Cinek byli w temacie, reszta wręcz z obrzydzeniem reagowała na informację, że chcę modować silnik wolnossący :]
Unitronic po za odblokowaniem na życzenie modyfikuje też dolot, ale nie chcialem takiem modyfikacji dokonywać mimo iż faktycznie 100KM a może i trochę więcej można wycisnąć.
Wynik hamowania mojego MiTo po zmianach:
Nawet wcześniej, mniej więcej przy 4800 obr.Zerknąłem właśnie na stronkę Unitronica. Podaję link do strony z wykresem mocy przed i po modzie 1,4 16V. Widać konkretnie jak przy 5000 obr/min moc jest zdławiona.
http://unitronic.pl/?p=429![]()
Masz rację, silnik w twojej Alfie nie jest zdławiony, po prostu 78 KM to jest maks jaki da się z niego wycisnąć. Nie ma sensu przesuwać odcinki bo i tak ten silnik najlepsze co ma oddaje przy sporo niższych obrotach. Oprócz ryzyka uszkodzenia jednostki nic to nie da.
Powód jest prosty, silnik 8 zaworowy jest prostszy konstrukcyjnie i przez to tańszy w produkcji. Firma więcej zarabia na podstawowych modelach ale dla klientów to zły ruch - ten silnik nijak nie pasuje do charakteru Alfy Romeo, w porównaniu do wersji 16v to straszny mół. Wolno wchodzi na obroty i nie lubi wysokiego kręcenia. Do Fiata Punto gdzie miałem okazję go testować może i ujdzie ale w Alfie.....
Na pocieszenie warto dodać że ta wersja ma pewne zalety ekploatacyjne - nie powinna zuzywać dużo oleju co często się zdarza w "szesnastkach" i rewelacyjnie spisuje się z instalacją gazową. Jest też trwałym silnikiem ale i mocniejszej wersji na tym polu trudno coś zarzucić.
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
Właśnie chodzi o to, że tak nie będzie...bo po przekroczeniu przez silnik obrotów mocy maksymalnej zwiększenie prędkości o te 5km/h będzie trwało o wiele dłużej niż zmiana biegu na wyższy i przyspieszanie z zapasem mocy. Swoją droga to kolego musisz duuuzo potrenować skoro zmiana biegu trwa u ciebie 2s
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
Może się mylę ale skoro 1.4 16V 78KM jest tylko przytłumioną wersją silnika 95KM (ma wcześniej odcinkę obrotów) to skąd różnice w osiągach jeśli kręcenie wyżej by miało nic nie pomóc ?
Po wgraniu programu chyba wartości się przesuną w górę nieco ?
@Flar
Przeczytaj wszystkie posty w tym wątku od początkuBędziesz wiedzieć o jaki motor chodzi.