Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Temat: Alfa Romeo 156 2.5 V6 - Chęć Zakupu

Kamiloo1302
    Gość

Domyślnie Alfa Romeo 156 2.5 V6 - Chęć Zakupu

Witam

Jestem tu nowy i zarejestrowałem się w celu uzyskania porady/pomocy. Otóż jestem zainteresowany zakupem alfy romeo 166 2.4 JTD, albo 156 2.5 v6. mam propozycję zakupu 156 2.5 v6 za 6 tys pln z nowym gazem sekwencyjnym lecz po zerwaniu się rozrządu . Stąd moje pytanie chcąc kupić tą 156 co byście mi poradzili???
    Ogólnie czytałem na forum co morze narobić zerwany rozrząd, dodam ze ten silnik nie był rozbierany jest tylko podejżenie zerwania się paska. Na co powinienem zwrócić uwagę przy zakupie drugiego silnika???

Z góry dziękuję za pomoc
    pozdrawiam

Użytkownik Znawca Avatar darek2116
    Mieszka w
    Bedzin
    Auto
    164 Super 3.0 V6 12V

Domyślnie

Ja bym sobie taka 156 kupił-bo bym sobie zrobił sam i miałbym cudeńko które śni mi sie po nocach w dodatku wiedziałbym na czym stoje.
    Ale dość marzeń!-jeżeli reszta samochodu jest ok w sensie karoseria i inne systemy typu airbag etc,środek nie zniszczony to czemu nie?
    tylko musisz mieć świadomość że to auto jest raz ze juz stare,dwa ze uszkodzone do konca nie wiadomo jak wiec pociagnie to za soba koszty
    Fakt plusem jest LPG,więc analiza jest w miare prosta-cena takiego egzemplarza na rynku w stanie dobrym minus koszty potrzebny do naprawy
    Przy V6 masz 2 głowice i 24V także jest co robić ale konstrukcja przepiękna.Od razu ja bym sobie zmienil panewki i przejrzał reszte ale to zaznaczam ze zrobilbym to JA.Nie jestem za "drugim"silnikiem poniewaz to nic pewnego a tez kosztownego i pracy i pieniedzy
    Pozdrawiam

Kamiloo1302
    Gość

Domyślnie

Alfa jest w nadwoziu kombi czarny metalik z 2000 roku pełna elektryka gościu spóźnil sie z wymianą o 99 km :/

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Wieruszów
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.0 JTS LPG 2002r po LF

Domyślnie

Cytat Napisał Kamiloo1302 Zobacz post
    gościu spóźnil sie z wymianą o 99 km :/
    Tere fere.
    Czemu ja nigdy tym sprzedającym nie wierzę?
    Moja Bella

Kamiloo1302
    Gość

Domyślnie

niewiem ja z zasady tez nie do końca wierze w takie bajki. ale widziałem ten samochód i widziałem wywieszkę gdzie było wypisane kiedy była wymiana rozrządu oleju itp. ale mniejsza o to słucham opinii co radzicie??? szukać silnika czy bawic sie w ten i przywracac do zycia

Użytkownik Znawca Avatar darek2116
    Mieszka w
    Bedzin
    Auto
    164 Super 3.0 V6 12V

Domyślnie

stalo cos takiego na necie za jakies 7500 jakis czas temu z okolicy krosna chyba,zdjecie bylo z daleka na lawecie z profilu

- - - Updated - - -

uzywany silnik to juz masz,V6 uzywana bedzie droga rowniez.Zoorientuj sie w czesciach co ile kosztuje.Zawory popychacze uszczelki i jakies inne uslugi warsztatowe

Kamiloo1302
    Gość

Domyślnie

dokładnie to w biłgoraju stoi wczoraj ja oglądałem

Użytkownik Romeo Avatar Aster156
    Auto
    Ford Ka MKII, Citroen C3 II

Domyślnie

Kupisz za 6 tys, dołożysz dyszkę i będziesz miał piękną AR V6. Decyzja należy do Ciebie

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Küsnacht ZH/Warszawa/Puławy
    Auto
    AR 156 3.0 V6 '02

Domyślnie

Cytat Napisał Kamiloo1302 Zobacz post
    Witam

Jestem tu nowy i zarejestrowałem się w celu uzyskania porady/pomocy. Otóż jestem zainteresowany zakupem alfy romeo 166 2.4 JTD, albo 156 2.5 v6. mam propozycję zakupu 156 2.5 v6 za 6 tys pln z nowym gazem sekwencyjnym lecz po zerwaniu się rozrządu . Stąd moje pytanie chcąc kupić tą 156 co byście mi poradzili???
    Ogólnie czytałem na forum co morze narobić zerwany rozrząd, dodam ze ten silnik nie był rozbierany jest tylko podejżenie zerwania się paska. Na co powinienem zwrócić uwagę przy zakupie drugiego silnika???
    To ma zerwany ten pasek czy nie? Zdjęcie osłony rozrządu zajmuje minutę i od razu będzie wiadomo. Z zerwanym paskiem różnie może być: od paru pogiętych zaworów zaczynając, a na wymianie wszystkich zaworów i wału kończąc.
    Pozdrawiam,
    Adam

Kamiloo1302
    Gość

Domyślnie

góściu mówił o przeskoczeniu rozrządu. nie mam stu procentowej pewności czy sie urwał czy tylko przeskoczył. nie ściągałem obudowy rozrządu