Witam, od jakegos czasu alfa zaczęła irytująco terkotać gdy w czasie jazdy całkiem odejmę nogę z gazu dzieje się tak na kazdym biegu, na sprzęgle cisza. Miał ktoś z was już taki przypadek za podpowiedzi dziękuję
Witam, od jakegos czasu alfa zaczęła irytująco terkotać gdy w czasie jazdy całkiem odejmę nogę z gazu dzieje się tak na kazdym biegu, na sprzęgle cisza. Miał ktoś z was już taki przypadek za podpowiedzi dziękuję
Obstawiam mechanizm różnicowy w skrzyni biegów...:-/
sprawdzałeś olej w skrzyni????
tak sprawdzałem jest w normie zresztą jakieś 3 m-ce temu nawet dolewałem a jesli to ta roznicówka to jezdzić z tym czy lepiej nie? czym grozi dalsza jazda jezeli to ustrojstwo wymaga wymiany?
jesli to roznicowy to masz problem , moze sie rozsypac . ale mozesz to sprawdzic , spuść olej ze skrzyni jesli znajdziesz jakies metaliczne kawalki (opilki) to napewno to , jesli nie to wlej olej i szukaj dalej . moze przeguby???
Też mam taki problem. Jak puszczam sprzęgło to słychać takie terkotanie, gruchotanie a jak naciskam to wszystko ustaje i jest cisza. Przebieg prawie 190 tys km.
Może to łożysko? Jak myślicie co to może być?
Tak dzieje się na pewno podczas jazdy. Na postoju nie sprawdzałem. Sprawdzę i dam znać