pawel2910,może tak być. Mój stabilizator ręką nawet nie drgną a napier.... jak dziki.
pawel2910,może tak być. Mój stabilizator ręką nawet nie drgną a napier.... jak dziki.
MM Garage - Naprawy, wymiany. Sprzęgła, rozrządy, hamulce, zawias... dłubie bo lubie.
https://web.facebook.com/MM-Garage-1003360043043536/?ref=hl
Z AR było: 156 Pussy Wagon 1.9 JTD 115KM / 146 1.7 16V Boxer
No cóż skrzynie niedługo będzie trzeba zrzucać to i gumy się wymieni w takim razie prawie wszystkie stuki z zawieszenie pochodzą od stabilizatora![]()
Nawet dobrze że mechanik o tym nie wiedział że można od góry, bo mam przy okazji gumy zmienione na stabilizatorze skoro i tak opuszczał sanki,po wymianie kompletnego zawieszenia także pojawiały sie jeszcze stuki,najpierw winny był łącznik stabilizatora z tyłu a pojego wymianię stabilizator z przodu.
Maglownica może Ci stukać, a konkretnie powodem może być luz na tulei oraz między zębnikiem, a listwą maglownicy.
Podczas jazdy stuki te łatwo odróżnić od stuków wywołanych od stabilizatora, bo stuki od maglownicy przenoszą się na koło kierownicy i "czuć je w rękach".
Stuki od stabilizatora natomiast nie przenoszą się na kierownicę.
Jeśli chcesz mieć pewność to odkręć lewe koło, odłącz końcówkę drążka kierowniczego do zwrotnicy i ręką szarp za drążek, ale nie wzdłuż osi drążka tylko w kierunku góra-dół. Jeśli wyczujesz luz to sprawdź jeszcze z prawej strony.
Luzów nie czuję w kierownicy, bardziej czuję je w nogach a więc raczej stabilizator bo nic innego nie zostało.
Stabilizator![]()