Ojtam, na 159 też może być![]()
Ojtam, na 159 też może być![]()
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
Świetna robota. Z takim światłami wygląda autko niesamowicie. Będzie 2 fala takiej akcji? chętnie bym się załapał!
nie bedzie bo to limited edition i beda raptem 3 takie alfy w Polsce. Dwie juz sa, trzecia czeka na sprzyjajace warunki![]()
Latest news...
Wczoraj ktoś na Warszawskim Ursynowie (rog Herbsta i Pileckiego) naprzeciwko przystanku autobusowego, w bialy dzień w godz 15-20, zdawaloby się ruchliwym miejscu zdewastowal reflektory i …ukradl ringi...
Brzmi to niewiarygodnie.
Po pierwsze zastanawiam się jakim skończonym chu..em trzeba być by zdobyc się na taki akt wandalizmu.
Dodam ze ukradziono tylko ringi, niszcząc kompletnie reflektory, nic innego nie zniszczono.
Po co komus znaczone, poklejone ringi (kleju nie da się latwo usunąć tylko mechanicznie co grozi ich uszkodzeniem, dodatkowo maja slady charakterystyczne, kable zostaly wyrwane, wiec jak beda swiecic to chyba cudem jakims, bo nie da sie ich dolutowac w sam ring), ringi które nie pasuja do zadnego innego samochodu, które przy każdej probie sprzedaży na allegro itp. zostaną latwo wychwycone – z racji tego ze nie ma takich aut więcej oraz nie ma ich w seryjnej sprzedaży. Ringi, które używane / poniszczone mogą kosztowac dosłownie grosze – może ktoś chciał na flaszke ?
Niestety moje podejrzenia sa takie ze ktoś musial wiedzieć jak sa zamontowane, obserwować auto, albo alfa go „kłuła” w oczy, albo pozazdroscil takiego rozwiązania, albo typowy wandal (choć wandal raczej nie skupilby się tylko na ringach, skad wiedział ze tam sa ? ), co ciekawe tych ringow nie widać z odleglosci większej niż metr, wiec naprawdę trzeba się dobrze przypatrzeć / obserwowac żeby wiedzieć ze sa zamontowane, albo ... czytac forum.... Dodatkowo bez modulu sa bezużyteczne….W miejscu zdarzenia parkowałem naprawdę bardzo sporadycznie. DO czasu montażu owego modulu nie jezdzilem z ringami wlaczonymi, stad raczej nikt przypadkowy nie mogl wiedzieć ze tam sa – zdjęcia dawałem tez tylko na forum.
Szkoda gadac !
Maly apel - jakbyscie się natknęli na typa-jełopa, ktory:
- probuje sprzedać gdziekolwiek (allegro, ebay, itp.) ringi do 159 to dajcie znac bo na 99% to wandal i złodziej który zniszczyl wiele godzin pracy Jonasza, Lukasza i mojej. Nie mowie o kasie.
- Kogos w 159/Brerze/Spiderze, która przykluje Was tym ze ma zamontowane ringi (z wyłączniem Brery Jonasza ma sie rozumieć
– proszę o numer rejestracyjny / namiar.
- kogos kto chce kupic sam modul...
Takich idiotow trzeba tropic i surowo karac. Ja nie odpuszczam tak latwo. Ilosc pracy wlozonej, koszt reflektorow oceniam na kilka tys złotych i zamierzam ustalić kto to i odzyskac ta kwote z nawiazka.
Dodatkowo niech to będzie przestroga dla innych którzy planują zamontować ringi o czujność – jak widać cos, co z pozoru nikomu do niczego nie może przydac, może kluc w oczy do tego stopnia i stanowic paradoksalnie jakas wartość dla wandali, debili, chuj---ow.
Jak jestescie z dala od domu parkujcie na strzezonychy, czy tam gdzie jest monitoring/kamery, wlaczajcie alarm, instalujcie alarmy zblizeniowe, rejestratory na ruch itp.
Brzmi to paranoicznie, ale w takim kraju zyjemy.
Jest tez jeszcze jedno o czym zapomnialem, to po prostu nieuleczalna ludzka zawisc, no bo po co komus cos co jest do niczego nie przydatne?
Trzeba niestety uwazac co sie pisze na forum, nawet jesli wynika to czysto z checi podzielenia sie jakims fajnym faktem, doswiadczeniem, bo moze to powodowac zawisc ze ktos ma cos a ja nie. itp
Zal, bezsens...Ale to takie polskie...
Zdjec nie wkleje, bo nie chce komus ulatwiac roboty dokumentujac jak mozna rozwalic reflektor. Moje doswiadczenia pojda na ulepszenie projektu, ale o tym dowiedza sie tylko zainteresowani.
Ostatnio edytowane przez szewi ; 16-08-2012 o 12:21
To musiał być ktos kto czyta forum .... ale taki trop to nie trop bo jest tu tylu użytkowników że.... . I do tego "goście" też go moga przegladać. cięzko bedzie ale zycze powodzenia w poszukiwaniach. Wklej foty co zostało z reflektorów
Ten kraj jest totalnie po***any... Po prostu szkoda słów...
Masakra. Pewnie masz AC, wiec lampy wymienisz, ale pracy, ktora w projekt wsadziliscie nikt nie wyceni. Ech, zycze aby udalo Ci sie dorwac tego skur**ela. Najgorsze jest to, ze tak jak piszesz, dewastacja nastpila w zasadzie dla samej dewastacji, bo z tymi ringmai nie za wiele mozna juz zrobic.
A może ukradł to ktoś w takim zamiarze, żeby projekt opatentować i wdeożyć do produkcji podkradając Wasz pomysł ? Tylko pytanie, czy to faktycznie byłoby wtedy celowe i przydatne temu komuś ? Wydaje mi się jednak, że to po prostu perfidny, wysublimowany wandalizm...