Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 31

Temat: Tylne koła się kraczą z tyłu proszę o porade

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    MMz
    Auto
    159 1.9 JTDm | EX 166 2.4 JTD

Domyślnie

Tak jak pisze Numberuno, brałem stąd http://www.strongflex.vot.pl/index.p...emart&Itemid=1, komplet, ładnie zapakowany, szybka wysyłka, moje są czerwone.
    Ostatnio edytowane przez kML ; 19-08-2012 o 12:42

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Czarek
    Mieszka w
    Podlaskie
    Auto
    166 JTD

Domyślnie

okej dzięki za informacje. a powiedz mi jeszcze jedno te smarowidło na montaż żeby nie trzeszczało do każdego kompletu są standardowo czy trzeba dzwonic i domawiac telefonicznie bo nie mogę na tej stronce nigdzie tego wyłapac.

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    MMz
    Auto

Domyślnie

Dzwonić nie musisz i domawiać, dokładają już do kompletu, byłem mile zaskoczony, bodajże 3 albo 4 małe tubki z logiem StrongFlexa.

Użytkownik Embrion Avatar Yasiu22
    Mieszka w
    Dąbrowa Górnicza
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.5 V6 1999r

Domyślnie

Na początku witam wszystkich, jest to mój pierwszy post na forum poza działem sprzedaż . A więc do rzeczy, mam to samo, koła stoją z tyłu pod kątem, lekko ale jednak nie jest to normalne a zawieszenie z tyłu zrobione. W dolnych wahaczach mam poliuretany żółte+tuleje lemfordera na zwrotnice, łączniki TRW, górne wahacze Febi no i te pionowe z jakiejś "włoskiej" firmy, amory w zeszłym roku na tył powędrowały z Kayaby a w tym roku założyłem sprężyny progresywne AP bo miałem okazje taki komplecik nabyć za śmieszne pieniądze , tak że wymieniłem wszystko i dalej jest klops. Natomiast ostatnio pewna rzecz zwróciła moją uwagę, tą rzeczą jest uchwyt górnego wahacza, jest on przykręcany czterema śrubami do belki i ma jajowate otwory na śrubę co by sugerowało że jest możliwość drobnej korekty kąta, osobiście tego nie sprawdziłem bo zauważyłem to już po wymianie górnych wahaczy ale może ktoś z forumowiczów sprawdzi
    to gdy będzie robił coś przy tylnym zawieszeniu, może akurat pomoże

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	2525738505.jpeg
Wyświetleń:	74
Rozmiar:	38.2 KB
ID:	66413

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    MMz
    Auto

Domyślnie

Ktoś pisał, że niby można sobie podregulować tymi śrubami jednak wyregulujesz tak, żeby z dwóch stron było tak samo? Producent nie przewidział kąta pochylenia koła (jego regulacji). Ja z tyłu też mam całą zrobioną i mam ten sam problem, kołka nadal delikatnie stoją pochylone. Dodatkowo mam czerwone Eibachy (prawdopodobnie dlatego). Najlepiej jakby dolny wahacz był regulowany ;D

Mieszka w
    Dąbrowa Górnicza
    Auto

Domyślnie

Ja miałem wcześniej nówki sprężyny monroe, koła były pochylone, jedynie krzywy amortyzator może dać taki efekt ale u siebie to wykluczyłem bo wstawiałem nówki, chociaż kto je tam wie, wszędzie siedzą Chińczycy . Co do tych śrub ja bym to zrobił tak, podnosisz dupę, stawiasz na koziołkach, popuszczasz śruby, działa grawitacja, koła ciągnąc do ziemi same naciągną uchwytu, lekko pomagasz uchwytom się ustawić młotkiem i powinno być równo, oczywiście to wszystko teoria i mam zamiar sam to sprawdzić jak będę miał dostępny kanał .
    Ostatnio edytowane przez Yasiu22 ; 21-08-2012 o 17:10

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Sanok
    Auto
    alfa 155 1.8 wersja formuła . alfa 166 2.5 v6 .Obecnie alfa 156 q4 crosswagon

Domyślnie

Witam nie dawno kupiłem 166 , po przeczytaniu tego tematu i obejrzeniu alfy stwierdziłem ze koła są faktycznie pochylone , zawieszenie nie puka nie stuka wiec tak jak pisaliście zostają te tuleje zwrotnicy .
    Czy wymiana samych tulei zwrotnicy pomoże ???

Mieszka w
    Dąbrowa Górnicza
    Auto

Domyślnie

Może być tak że masz luzy na sworzniach lub wyrobione tuleje na górnych wahaczach i wymienisz tulejki w zwrotnicach i nic się nie zmieni. Musisz najpierw podjechać do jakiegoś kumatego mechanika żeby ci posprawdzał zawieszenie albo po prostu na stacje diagnostyczną bo tak to nikt Ci nie da gwarancji ze coś Ci się poprawi

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    MMz
    Auto

Domyślnie

Za pochylenie kół odpowiadają 4 rzeczy tym aucie, wahacz górny, zetka, tuleje na wahaczu dolnym i zwrotnicy.

Mieszka w
    Dąbrowa Górnicza
    Auto

Domyślnie

No więc u mnie się wyjaśniło, winny był amortyzator, był strzelony tłok w środku stąd to pochylenie koła.