Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Temat: Pomocy nie wiem co jest grane...POMOCY!!

natalia_kuba
    Gość

Domyślnie Pomocy nie wiem co jest grane...POMOCY!!

Witam!!!
    Mam problem z moja alfa! Problem jest taki zapala sie "marchewka" i samochod nie pali wtedy wogole dopoki sie swieci podczas jazdy wogole sie nie zaswieci .Stane na parkingu zgasze silnik i po jakis dwoch minutach chce go zapalic i dupa kontrolka sie swieci i nie pali samochod kreci jak szalony!! Czasami sie tak dzieje ze dwa tygodnie i spokoj a czasami jest tak ze jak sie zapali po pierwszym przekreceniu kluczyka to juz za drugim sie nie pali i odpala!! Podlaczany pod kompa dwa bledy jeden o numerze P0381 a drugi P0655 rozmawialem z mechanikiem i mowil mi ze te bledy nie maja jakos takiego wplywu na dzialanie silnika!! Czytalem na forach ze moze to byc spowodowane walnietym czujnikiem polozenia walu, dupa dzis wymieniony nowiutki Bosh i po 4 godzinach jazdy po zaparkowaniu auta i zgaszenia silnika po 10 minutach znowu ta cholerna kontrolka!! poczekalem 15 minut i po kilku probach przekrecania kluczyka zgasla i odpalilo auto normalnie a dodam jeszcze ze temeratura silnika nie ma na to wplywy bo czy ma 50 stopni czy 90 stopni tez potrafi sie zaswiecic!! Prosze POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!

Użytkownik Romeo Avatar tomek921
    Mieszka w
    Częstochowa/Kłobuck
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.9 JTD CF2

Domyślnie

może regulator ciśnienia paliwa pada. Podłącz pod FESa i zobacz jakie będą wartości ciśnienia docelowe i mierzone.

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Kobylnica, Gniezno, Poland
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDM Distinctive Premium Q-Tronic + wyścigowa terenówka czyli firmówka

Domyślnie

napisz na regionalnym forum może ktoś podjedzie i ci sprawdzi i dobrze jak uzupełnisz swoje dane
    Jeśli chcesz być kimś - kup VW, jeśli jesteś kimś - jeździsz Alfą Romeo.

natalia_kuba
    Gość

Domyślnie

Cisnienie jest wporzadku doslownie tak jak wszystko ma byc ! Cisnienie na wolnych obrotach nie spada ponizej 310 barow.. nie wiem co juz jest a nie chce tracic na zbedne czujniki itp..

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Kobylnica, Gniezno, Poland
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDM Distinctive Premium Q-Tronic + wyścigowa terenówka czyli firmówka

Domyślnie

czy po wymianie czujnika wywala ci jakieś błędy
    Jeśli chcesz być kimś - kup VW, jeśli jesteś kimś - jeździsz Alfą Romeo.

natalia_kuba
    Gość

Domyślnie

nie wiem poniewaz nie dojechalem dzis do kompa jutro bede sprawdzal ale napewno jakies beda bo ten sam problem sie pojawil czyli jak swieci sie marchewka to nie pali a jak sie nie swieci to pali normalnie !!

Użytkownik Romeo Avatar tomek921
    Mieszka w
    Częstochowa/Kłobuck
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.9 JTD CF2

Domyślnie

Cytat Napisał natalia_kuba Zobacz post
    nie wiem poniewaz nie dojechalem dzis do kompa jutro bede sprawdzal ale napewno jakies beda bo ten sam problem sie pojawil czyli jak swieci sie marchewka to nie pali a jak sie nie swieci to pali normalnie !!
    A posprawdzaj na wszelki wypadek czy wszystkie wtyczki siedzą sztywno i czy przekaźniki też dobrze siedzą w stykach, sprawdź czy nie mają zaśniedziałych końcówek może tu gdzieś leży problem.

jasio80
    Gość

Domyślnie

witam
    miałem to samo to przekaznik umnie był od elektronicznego wtrysku paliwa i on był spalony i zapalała sie marchewa poszukaj to ktory jest na filtrem powietrza sa chyba 4 to umnie był czerwony koszt 37 zl w sklepie

Użytkownik Rowerzysta Avatar Loco
    Mieszka w
    Radom
    Auto
    Alfa Romeo 166 3,2 V6 06r

Domyślnie

U mnie jak się tak działo w 1,8Ts okazała się winna wtyczka od kompa

natalia_kuba
    Gość

Domyślnie

Witam !!
    Jutro to sprawdze bo dzis juz jest noc hehehe... sprawdze to napisze !! Dzis akurat mialem spokoj nie zaswiecila sie ani razu !! zobaczymy jutro a macie jeszcze jakies pomysly co jeszcze moze byc problemem ... Bo juz psychicznie nie moge..I juz powoli moja zona sie tym bardziej nastawia przeciwko Alfie ;/