Właśnie tak czytałem sobie różne problemy forumowiczów i przypomniał mi się jeden problem, który mam od zakupu mojej BelliMianowicie...
Wycieraczki szyby przedniej działają mi tylko na jednym biegu i w dodatku są jakby to powiedzieć sterowane manualnie - czyli to ja swoimi sprawnymi i wyćwiczonymi rękoma steruje dokładnie kiedy wycieraczka pojawia się na szybie i odpowiednio wyłączam je by nie zatrzymały mi się w połowie szyby. W 3 lata to się wyspecjalizowałem w tym i w zasadzie przestało mi to przeszkadzać. Dodam, że działa mi tylko wycieraczka przy podniesieniu wajchy do góry, czyli tzw. "szybkie pojedyncze przetarcie" oraz przy opuszczeniu wajchy na sam dół i chodzi mi z maksymalną prędkością. O ustawianiu częstotliwości/szybkości przecierania szyby czy też jakichś czasówkach nie ma mowy... nie działa i koniec.
Może ktoś wie co to trzeba wymienić ? Jak to się nazywa i ile to mniej więcej kosztuje ? Albo może jakiś sposób na sprawdzenie tego i naprawę ?
- - - Updated - - -
Dobra już wiem co i jak... poszperałem sobie przy okazji tego, że sobie o tym problemie pomyślałem.
Może chociaż ktoś doradzi gdzie ewentaulnie można znaleźć taki silniczek do tych wycieraczek niedrogo ?