Witam od niedawna posiadam ar156 2.4jtd wszystko extra tylko ze jak jej mocniej przycisne zazwyczaj na 3 biegu to dymi bardzo mocno wiem ze diesel tak ma ale tu jest chyba przesada Moze jakies podpowiedzi?Dzieki Pozdrawiam
Witam od niedawna posiadam ar156 2.4jtd wszystko extra tylko ze jak jej mocniej przycisne zazwyczaj na 3 biegu to dymi bardzo mocno wiem ze diesel tak ma ale tu jest chyba przesada Moze jakies podpowiedzi?Dzieki Pozdrawiam
-sprawdzić szczelność dolotu
-wyczyścić EGR
Jak nie pomoże to będziemy myśleć dalej.
Ok sprobuje sie za to zabrac z tym egr Obym niczego nie spiepszyl bo nigdy tego nie robilem Dzieki
A olej jeszcze masz ? Bo jak nie to może go już twoja turbina przepalaWtedy niestety to najgorsze...
moja przykopci zwłąszcza jak zimna i myślałe mże to duzo ale jechałem za passatem mesiem e-classe i przy przyspieszaniu taki sam efekt jak u mnie![]()
Wczoraj nawet jechałem za Audi A6 2.5 tdi i takze kopcilo to, ze hoho... ewidentnie bylo widać, że coś mu siada :-) jednak jakies przesadne dymienie zwiastuje problemy...
Wysłane z mojego Transformer Prime TF201
Przyczyną może być taż padnięta przepływka, jeśli przepływka pada to przez złą mieszankę zazwyczaj właśnie przy wyższych obrotach lubi konkretnie puścić dymka.