W weekend oglądałem kilka aut w związku z moimi dywagacjami alfa vs bmw i natrafiłem na ten model:
http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-salon-pl-serw-aso-bezwypadkowy-C25360745.html
Jeździłem nim i z czystym sumieniem mogę polecic to auto.Alfa od pierwszego właściciela,salon pl,sprzedaje pośrednik.Przebieg oryginalny,zawieszenie perfekt tak samo środek.Lakier bez żadnych zastrzeżeń bardzo ładnie utrzymany.Prowadzenie bez zarzutu,żadnych kontrolek,problemów z dpf.Opony w niezłym stanie,właściciel oferuje też zimówki.Cena do negocjacji,sprzedający mówi ,że na kazdą wykrytą usterkę w warsztacie spuści z ceny.Auto po wymianie rozrządu przy przebiegu 95 tys,i po wymianie maglownicy przy bodajże 73tys,wszystko moze potwierdzić ASO.Bezwypadek.Jedyna wada to łuszczacy się nikiel ze scudetto,raczej do zrobienia za niewielkie pieniądze.Myślę ,że spokojnie za 34 ta alfa pójdzie przez wzgląd na mocne zainteresowanie sprzedającego.
Polecam dla każdego poważnie szukającego dobrej 159.
PS.Nie jest to moja żadna rodzina ,ani nawet znajomi,nie mam ze sprzedazy żadnych profitów.Pomyslałem ,że taka informacja przyda się potencjalnym poszukujacym.