Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 41

Temat: Od czego brudzi sie przepustnica.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR GT JTS 2004

Domyślnie

Cytat Napisał as
    ale jeśli zostałaś wprowadzona w błąd a listwa nie nosi jakiś śladów, które mogłyby ją zdyskwalifikować w oczach sprzedawcy - bez dyskusji powinni oddać Ci pieniądze i przeprosić za pomyłkę
    Na to liczę, ale pozwolę im się wykazać

Użytkownik Romeo Avatar as
    Mieszka w
    Zduńska Wola
    Auto
    AR 145 / 1994 1,4 BOXER

Domyślnie

Cytat Napisał Majka
    Jak na razie wymiana tłumików była strzałem w 10! Ale co do wachaczy to ... coś zaczęło trzesczeć.
    Nie wiem co masz na myśli mówiąc, że wymiana tłumików była strzałem w przysłowiową dziesiątkę? Czy wymieniałaś seryjny wydech na taki sam tylko nowszy egzemplarz? Czy tamten stary był już tak bardzo skorodowany?

Co do stuków i trzszczenia w zawieszeniu mnie też właśnie zaczęło coś niepokoić - umówiłem się już nawet z mechanikiem - mam do niego wpaść, jak tylko się trochę obrobi z robotą. Jesteś pewna, ze to wahacz?
    Errare humanum est - Mylić się jest rzeczą ludzką.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR GT JTS 2004

Domyślnie

Cytat Napisał as
    Nie wiem co masz na myśli mówiąc, że wymiana tłumików była strzałem w przysłowiową dziesiątkę? Czy wymieniałaś seryjny wydech na taki sam tylko nowszy egzemplarz? Czy tamten stary był już tak bardzo skorodowany?

Tak wymieniłam na seryjny. Tak z wierzchu nie wyglądał na skorodowany, ale była mułowata na niskich obrotach. Nie miałam objawów falowania obrotów jak opisywano na forum, po prostu była lekko przymulona. Rozkrecała się dopiero na 3. Doradzili wymianę i jest lepiej, rusza ładnie.

Co do stuków i trzszczenia w zawieszeniu mnie też właśnie zaczęło coś niepokoić - umówiłem się już nawet z mechanikiem - mam do niego wpaść, jak tylko się trochę obrobi z robotą. Jesteś pewna, ze to wahacz?
    Gdybym to wiedziała... Coś mi trzesczało, raczej to nie był tepy stukot z przodu. Byłam na diagnostyce powiedzieli, że wahacze przednie do wymiany i końcówki drążków. Zawołali 2200... Dlatego "lekko" się waham.

Mieszka w
    Zduńska Wola
    Auto
    AR 145 / 1994 1,4 BOXER

Domyślnie

Cytat Napisał Majka
    Gdybym to wiedziała... Coś mi trzesczało, raczej to nie był tepy stukot z przodu. Byłam na diagnostyce powiedzieli, że wahacze przednie do wymiany i końcówki drążków. Zawołali 2200... Dlatego "lekko" się waham.
    Gdyby mnie tyle powiedzieli uwierz mi, że tez bym się zastanawiał :mrgreen:

Nie wiem po ile stoją części do AR147, którą jeździsz, ale do AR145 kupuję dwa "wypasione" wahacze za ok. 560 zł + góra 100 zł (tak mi się wydaje bo nie wiem jakie są dokładnie ceny końcówek drążków) za końcówki drążków co daje razem niecałe 700 zł. Myślę, że z ustawieniem zbieżności w 1.000 zł bym się spokojnie zmieścił. Wydaje mi się, że chcą za drogo (nie wiem - może pozłacane te wahacze teraz zakładają w ASO?). Może któryś z Kolegów dopisze coś od siebie i albo się ze mną zgodzi, albo nie ;//

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR GT JTS 2004

Domyślnie

Cytat Napisał as
    może pozłacane te wahacze teraz zakładają w ASO
    Ale oni twierdzą, że tam jest wielowahaczowe zawieszenie, bodajże w liczbie 8. Może ktoś mi powie jak to jest z tym zawieszeniem wielowahaczowym.

ViP Romeo Avatar Alfamaniak156
    Mieszka w
    Luboń
    Auto
    Seat Leon FR 186KM/413Nm - Lancia Y 1,2 8V 1998r/ 60KM

Domyślnie

Cytat Napisał Majka
    Ale oni twierdzą, że tam jest wielowahaczowe zawieszenie, bodajże w liczbie 8. Może ktoś mi powie jak to jest z tym zawieszeniem wielowahaczowym.
    Ja do swojej 156 za komplet wahaczy zapłaciłem z robocizną + Zbieżność 1200 zł...Zgadza sie zawieszenie jest wielowahaczowe ale z przodu masz 2 wahacze z kazdej strony (górny i dolny) nie wiem skąd wzięli 8 sztuk...

Pozdrawiam
    "Wiem że masz duszę. Masz Alfę - masz klasę" - Jeremy Clarkson
    Alfa Romeo 166 3.0V6 226 KM i uśmiech z twarzy nie schodzi
    Lancia Ypsilon 1,2 - Miejski przemieszczacz

Mieszka w
    Zduńska Wola
    Auto
    AR 145 / 1994 1,4 BOXER

Domyślnie

Cytat Napisał Alfamaniak156
    Cytat Napisał Majka
    Ja do swojej 156 za komplet wahaczy zapłaciłem z robocizną + Zbieżność 1200 zł...Zgadza sie zawieszenie jest wielowahaczowe ale z przodu masz 2 wahacze z kazdej strony (górny i dolny) nie wiem skąd wzięli 8 sztuk...

Pozdrawiam
    Przyłączam się do tego co napisał Alfamaniak156 - razem 4 wahacze po 2 na stronę. Na poniższym rysunku wahacze zaznaczyłem na czerwono ;//

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR GT JTS 2004

Domyślnie

Cytat Napisał as
    Cytat Napisał Majka

Pozdrawiam
    Przyłączam się do tego co napisał Alfamaniak156 - razem 4 wahacze po 2 na stronę. Na poniższym rysunku wahacze zaznaczyłem na czerwono ;//
    W takim razie też nie wiem. Znaczy się, że chcą mnie naciągnąć. Dostałam proformę - jutro ją przeskanuję i zamieszczę. To może coś się wyjaśni.

Pozdrawiam

AR_33
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Majka
    Ale oni twierdzą, że tam jest wielowahaczowe zawieszenie, bodajże w liczbie 8
    Zgadza sie zawieszenie jest wielowahaczowe ale z przodu masz 2 wahacze z kazdej strony (górny i dolny) nie wiem skąd wzięli 8 sztuk...
    Panowie z serwisu są bardzo inteligentni i jak widzą kobietę w warsztacie to do faktury dopisują "uda" - uda się albo się nie uda ale trzeba spróbować

Już tłumaczę jak oni liczą 8 wahaczy:
    Jak wiadomo mamy 4 wahacze przednie i dwa prawe oraz dwa lewe, w taki właśnie sposób mamy 8 wahaczy. 8)))

P.S. poważnie zastanowił bym się nad zmianą serwisu :wink:

ViP Romeo Avatar Alfamaniak156
    Mieszka w
    Luboń
    Auto
    Seat Leon FR 186KM/413Nm - Lancia Y 1,2 8V 1998r/ 60KM

Domyślnie

Cytat Napisał AR_33
    Panowie z serwisu są bardzo inteligentni i jak widzą kobietę w warsztacie to do faktury dopisują "uda" - uda się albo się nie uda ale trzeba spróbować

Już tłumaczę jak oni liczą 8 wahaczy:
    Jak wiadomo mamy 4 wahacze przednie i dwa prawe oraz dwa lewe, w taki właśnie sposób mamy 8 wahaczy.
    I tak właśnie się traci klientów...a za takie naciąganie to kop w dupsko sie takiemu "mechanikowi" należy...

Cytat Napisał Majka
    W takim razie też nie wiem. Znaczy się, że chcą mnie naciągnąć. Dostałam proformę - jutro ją przeskanuję i zamieszczę. To może coś się wyjaśni.
    Tak zrób wrzuć tutaj pro forme i zobaczymy co tam "geniusze" wylistowali...

Nie daj się naciągnąć Majka...

Pozdrawiam 8)
    "Wiem że masz duszę. Masz Alfę - masz klasę" - Jeremy Clarkson
    Alfa Romeo 166 3.0V6 226 KM i uśmiech z twarzy nie schodzi
    Lancia Ypsilon 1,2 - Miejski przemieszczacz