Na to liczę, ale pozwolę im się wykazaćNapisał as
![]()
Na to liczę, ale pozwolę im się wykazaćNapisał as
![]()
Nie wiem co masz na myśli mówiąc, że wymiana tłumików była strzałem w przysłowiową dziesiątkę? Czy wymieniałaś seryjny wydech na taki sam tylko nowszy egzemplarz? Czy tamten stary był już tak bardzo skorodowany?Napisał Majka
Co do stuków i trzszczenia w zawieszeniu mnie też właśnie zaczęło coś niepokoić - umówiłem się już nawet z mechanikiem - mam do niego wpaść, jak tylko się trochę obrobi z robotą. Jesteś pewna, ze to wahacz?
Errare humanum est - Mylić się jest rzeczą ludzką.
Gdybym to wiedziała... Coś mi trzesczało, raczej to nie był tepy stukot z przodu. Byłam na diagnostyce powiedzieli, że wahacze przednie do wymiany i końcówki drążków. Zawołali 2200... Dlatego "lekko" się waham.Napisał as
Gdyby mnie tyle powiedzieli uwierz mi, że tez bym się zastanawiał :mrgreen:Napisał Majka
Nie wiem po ile stoją części do AR147, którą jeździsz, ale do AR145 kupuję dwa "wypasione" wahacze za ok. 560 zł + góra 100 zł (tak mi się wydaje bo nie wiem jakie są dokładnie ceny końcówek drążków) za końcówki drążków co daje razem niecałe 700 zł. Myślę, że z ustawieniem zbieżności w 1.000 zł bym się spokojnie zmieścił. Wydaje mi się, że chcą za drogo (nie wiem - może pozłacane te wahacze teraz zakładają w ASO?). Może któryś z Kolegów dopisze coś od siebie i albo się ze mną zgodzi, albo nie ;//
Ale oni twierdzą, że tam jest wielowahaczowe zawieszenie, bodajże w liczbie 8. Może ktoś mi powie jak to jest z tym zawieszeniem wielowahaczowym.Napisał as
Ja do swojej 156 za komplet wahaczy zapłaciłem z robocizną + Zbieżność 1200 zł...Zgadza sie zawieszenie jest wielowahaczowe ale z przodu masz 2 wahacze z kazdej strony (górny i dolny) nie wiem skąd wzięli 8 sztuk...Napisał Majka
Pozdrawiam
"Wiem że masz duszę. Masz Alfę - masz klasę" - Jeremy Clarkson
Alfa Romeo 166 3.0V6 226 KM i uśmiech z twarzy nie schodzi
Lancia Ypsilon 1,2 - Miejski przemieszczacz
Przyłączam się do tego co napisał Alfamaniak156 - razem 4 wahacze po 2 na stronę. Na poniższym rysunku wahacze zaznaczyłem na czerwono ;//Napisał Alfamaniak156
W takim razie też nie wiem. Znaczy się, że chcą mnie naciągnąć. Dostałam proformę - jutro ją przeskanuję i zamieszczę. To może coś się wyjaśni.Napisał as
Pozdrawiam
Napisał Majka
Panowie z serwisu są bardzo inteligentni i jak widzą kobietę w warsztacie to do faktury dopisują "uda" - uda się albo się nie uda ale trzeba spróbowaćNapisał Alfamaniak156
![]()
Już tłumaczę jak oni liczą 8 wahaczy:
Jak wiadomo mamy 4 wahacze przednie i dwa prawe oraz dwa lewe, w taki właśnie sposób mamy 8 wahaczy. 8)))
P.S. poważnie zastanowił bym się nad zmianą serwisu :wink:
I tak właśnie się traci klientów...a za takie naciąganie to kop w dupsko sie takiemu "mechanikowi" należy...Napisał AR_33
Tak zrób wrzuć tutaj pro forme i zobaczymy co tam "geniusze" wylistowali...Napisał Majka
Nie daj się naciągnąć Majka...
Pozdrawiam 8)
"Wiem że masz duszę. Masz Alfę - masz klasę" - Jeremy Clarkson
Alfa Romeo 166 3.0V6 226 KM i uśmiech z twarzy nie schodzi
Lancia Ypsilon 1,2 - Miejski przemieszczacz