Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy 1234567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 62

Temat: Dłuuuga prosta do zamykania licznika w Warszawie lub okolicach

Anka Cyganka
    Gość

Domyślnie

No tak , macie racje , ze cwaniaki staja na zwezeniach przy robotach drogowych i na tych ograniczeniach tuz przed bramkami.
    Ale na pelnosprawnej autostradzie można grzac.

Zreszta wg mnie 200 na autostradzie jest i tak bezpieczniejsze niz 90-100 na zwyklej krajowej jedopasmowej drodze , to tak off top

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar drift-r
    Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001

Domyślnie

Cytat Napisał YonasH Zobacz post
    A to inna sprawa. Jak ktoś lubi zapierdzielać obok robót drogowych, to nic na to nie poradzę. Na "pełnosprawnej" autostradzie nie staną w każdym razie
    Zrób test - przy zamkniętym jednym pasie na autostradzie i ograniczeniu do 50km/h rzuć okiem na prędkościomierz. Na pełnosprawnym odcinku trzeba uważać żeby nie wyprzedzić nieoznakowanego . Bramki to jeszcze inna kwestia bo na A2 chyba fotoradary przed bramkami są poustawiane.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar creaf
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159 1.9 SW

Domyślnie

Z tym przekłamywaniem licznika to lepiej sobie sprawdzić :]

U mnie w 156 na 16" 55 z przebiegiem opon <~20k prędkościomierz jest bardzo dokładny, max 1-2km różnicy względem GPS czy telefonu z GPS, tutaj jeszcze dochodzi na ile to jest dokładne... Ale jeździłem samochodami które pokazywały nawet 20kmph więcej niż GPS.
    Była: 156 1.9JTD SP3

Użytkownik Znawca Avatar Zmianowy
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Kodiaq 23' L&K

Domyślnie

Na A1 jest bodajże odcinkowy pomiar prędkośći (ale chyba mandatów nie ślą ;P ). Odnośnie panów niebieskich to jakiś czas temu jechałem po pięknym województwie pomorskim i była sobie normalna droga widać że jakiś czas temu były roboty drogowe ale jedyny ślad po nich to znak z ograniczeniem do 30 i panowie w krzakach z szuszarką
    Ostatnio edytowane przez Zmianowy ; 30-08-2012 o 16:27

Użytkownik Fachowiec Avatar slavol
    Mieszka w
    Chodzież
    Auto
    Ford

Domyślnie

Cytat Napisał Zmianowy Zobacz post
    Na A1 jest bodajże odcinkowy pomiar prędkośći (ale chyba mandatów nie ślą ;P ).
    Straszą tylko na razie...... Żadne urządzenie nie ma jeszcze homologacji, więc jeszcze można "poszaleć".
    A co do 200 na autostradzie to polecam, ale na trzech pasach (a tych brak) bo panowie bez mózgów w swoich 40-to tonówkach w d....e mają stonkę (czyli nas) i lecisz sobie 150-160 jesteś 100m od tira a kierownik jak gdyby nigdy nic wyjeżdża sobie na twój pas bo jedzie 0,5 km szybciej od poprzednika. Horror w polsce nie jazda.....
    Mustang 2012 3.7 V6 , na razie musi wystarczyć...

Anka Cyganka
    Gość

Domyślnie

To masz racje : debile w tirach wyprzedzajacy sie przez kilka kilometrow tylko po to aby zamienic sie miejscami to plaga.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar drift-r
    Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001

Domyślnie

Ja ostatnio miałem chwilę zawahania gdy w czasie wyprzedzania tira wrzucił lewy kierunkowskaz.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar FISHA159JTDM
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16v 150KM Lusso 2008 UK

Domyślnie

...z innej beczki czy kogos kto posiada 159 zatrzymala niebieska siostra?
    a jak tak to czy kierowcy niebieskich to alfaholicy:-)?

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Ciechanowiec
    Auto
    159 1.9 mJTD

Domyślnie

Cytat Napisał Anka Cyganka Zobacz post
    A z praktyki wiem ze zasadnicza łapią powyżej 20 nad limit. ( chyba ze wyjatkowo nadgorliwy i zlosliwy policjant sie trafi )
    Więc spokojnie ustawiaj na tempomacie 160 , bo naprawde pojedziesz ze 155 ( albo i mniej )
    Panowie z policyjnej 159 wystawili mi mandat za 62km/h w zabudowanym
    Tak zauroczyli mnie do 159 że sobie taka sprawiłem. A co!

Na takich drogach stojace radiowozy z suszarkami w zasadzie nie występują , wiec wystarczy pilnować ogona
    Suszyli na odcinku Warszawa - Łódz na swierzo otwartej (nie do konca autostradzie). Radiowóz stał do dosłownie 15-20km
    Dozwolina była 70km/h a każdy pomykał standardowo ~~140km/h

EDIT
    A i zapomniałem THX za przypomnienie o max dopuszczalnej zwiekszonej jakiś czas temu o 10.
    Zapomniałem o tym
    Ostatnio edytowane przez culmen ; 31-08-2012 o 09:23

Użytkownik Fachowiec Avatar FXX
    Auto
    Peugeot 508 II / Peugeot 308 T9

Domyślnie

Tak lekko odbiegająć od tematu to za 147-149 to nie dostaniesz zadnego mandatu.
    Bo teraz mamy na autostradach dopuszczallne 140.
    Do tego Twoje 149 to realne 140-145 bo licznik zawyza

A z praktyki wiem ze zasadnicza łapią powyżej 20 nad limit. ( chyba ze wyjatkowo nadgorliwy i zlosliwy policjant sie trafi )
    Więc spokojnie ustawiaj na tempomacie 160 , bo naprawde pojedziesz ze 155 ( albo i mniej )

Moja standradowa przelotowa na autostradach i ekspresowych to 160-170 , momentami wiecej jak mam niedoczas , no i pod warunkiem pilnowania lusterka czy cos podejzanego nie jedzie za mną.
    Na takich drogach stojace radiowozy z suszarkami w zasadzie nie występują , wiec wystarczy pilnować ogona
    Dopuszczalna prędkość na autostradzie to 140km/h. Do tego masz teraz ustawowy zapas 10km/h, który możesz wykorzystać bez żadnych konsekwencji. Czyli, aby Ci wlepić mandat, muszą Ci zmierzyć prędkość na poziomie 151km/h (prędkość pomiaru, nie to co na liczniku). Czyli ustawiając tempomat na 150km/h przy fabrycznym rozmiarze opon, nie ma możliwości złapania mandatu, ba nawet jak ustawisz 160km/h, to w rzeczywistości prędkość przekroczysz o ok. 15km/h - a za to 95% i tak Cię nie zatrzyma, bo po co jak mandat mały ;P

Na A2 na odcinku Łódź - Warszawa niestety, częściowo jest ustawione ograniczenie do 70km/h i to przynajmniej w lipcu było odcinek o dł. ok 25km. Potem jeszcze bliżej Wawy, zwężenie i ograniczenie do 70 albo 80 o ile dobrze pamiętam. I niestety czasami tam suszyli, a pod samą Łodzią (gdzie jest to długie ograniczenie do 70km/h) śmigali czasami chłopaki z Autostradowego z Sosnowca, właśnie Alfami 159.