Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Temat: A ja się niestety żegnam

kajec
    Gość

Domyślnie A ja się niestety żegnam

Sprzedałem z żalem swoją srebrną 156, po 5 i pół roku jeżdżenia człowiek się trochę przywiązał. Alfa pojechała do Makowa Podhalańskiego i mam nadzieje że jeszcze długo posłuży nowemu właścicielowi.

Użytkownik Romeo Avatar Mandziel
    Mieszka w
    Zgierz
    Auto
    147 & 166

Domyślnie

też się nad tym zastanawiam, co zamierzasz kupić ?

kajec
    Gość

Domyślnie

Już kupiłem bmw e46 318i, 98r. tylko 118 koni, jako plus do bmw w porównaniu do alfy to dużo lepsza blacha. Jeśli chodzi o buta czy trzymanie w zakrętach to moja była alfa była o kosmos lepsza. Już się zaczynamy z żoną zastanawiać czy kolejnym naszym samochodem nie będzie znowu Alfa...
    A i jeszcze taki mały kwas jeśli chodzi o bmw, składka oc jest o 20% wyższa bo to bmw :-(

ADRIANO 156
    Gość

Domyślnie

nie przez pomyłkę właściciele bmw mówią że to skrót ''Będziesz miał wydatki'' jeszcze nie zacząłeś nią jeździć a już presja piętna tej marki

Użytkownik Pirat drogowy Avatar daroo
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    AR 145 boXer, Fiat Stilo 1.8 16V

Domyślnie

Cytat Napisał kajec Zobacz post
    Już kupiłem bmw e46 318i, 98r. tylko 118 koni, jako plus do bmw w porównaniu do alfy to dużo lepsza blacha. Jeśli chodzi o buta czy trzymanie w zakrętach to moja była alfa była o kosmos lepsza. Już się zaczynamy z żoną zastanawiać czy kolejnym naszym samochodem nie będzie znowu Alfa...
    A i jeszcze taki mały kwas jeśli chodzi o bmw, składka oc jest o 20% wyższa bo to bmw :-(
    ja też miałem zwyżke przy oc za to własnie, że ubezpieczam alfę, a nie jakąś inną markę

ADRIANO 156
    Gość

Domyślnie

jestem pewny że powinniście zmienić ubezpieczyciela bo żadna firma nie może wg. przepisów unijnych robić zwyżek na podstawie modelu auta to złodzieje obsmarujcie ich na forum i dajcie znać co to za patałachy

kajec
    Gość

Domyślnie

W moim przypadku chodzi o firme HDI

Użytkownik Pirat drogowy
    Auto
    Alfa 159

Domyślnie

Cytat Napisał ADRIANO 156 Zobacz post
    jestem pewny że powinniście zmienić ubezpieczyciela bo żadna firma nie może wg. przepisów unijnych robić zwyżek na podstawie modelu auta to złodzieje obsmarujcie ich na forum i dajcie znać co to za patałachy

Nie tak do końca, ubezpieczyciel bierze pod uwagę setki +,- danego modelu, jego testy zderzeniowe, napęd przód, tył, moc, pojemność silnika, statystyki kradzieży, wypadków itd. To nie jest żadne blee na daną markę ale bywa że "nieudany" lub "pasujący" złodziejom model kosztuje przy ubezpieczeniu więcej.

Zresztą co to za twierdzenie że żadna firma nie powinna robić zwyżek na podstawie modelu? Czyli za alfę 156 wersja 1.6ts i 3.2 GTA zapłacę taką samą składkę. Model ten sam....
    Ostatnio edytowane przez acer11 ; 02-09-2012 o 14:01

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Przeworsk
    Auto
    Alfa Romeo 147 2.0 TS/Fiat Bravo 08r. 1.9 150KM Sport

Domyślnie

Niestety to jest racja BMW ma zwyżką jako marka i jest to spowodowane tym że w Polsce wg firm ubezpieczeniowych najwięcej wypadków jest spowodowanych samochodami marki BMW.W Hestii zwyżka za bmw to nawet 30%...

ADRIANO 156
    Gość

Domyślnie

Model to jedno a do tego dochodzi jeszcze typ wersja pojemność i rocznik to te detale decydują o składce patrzycie zbyt ogólnikowo czy potraficie dążyć do głębszego dna alfa taka alfa sraka czy tyle samo zapłacę jak to się mówi zależy jak leży po to mamy wolny rynek żeby szukać sprawdzać wymieniać itp. jak ktoś tego nie potrafi to niech płaci''''''

- - - Updated - - -

i za alfę 156 wersja 1.6ts i 3.2 GTA zapłacę taką samą składkę. Model ten sam....to cytat acer11 czy aby sam sobie nie strzeliłeś w kolano co zdecydowało tu o składce
    pojemność a nie model więc uczcie się czytać i rozumieć bo tylko wtedy nasze rozmowy na forum będą miały sens