Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Temat: 1,4 TS niestety pękł pasek

screwdriver
    Gość

Domyślnie 1,4 TS niestety pękł pasek

Witam
    NIestety pękł pasek rozrządu wczoraj na trasie i jest problem.Zdjąłem porywę zaworów,a tam wszystko niby ok znaczki na kołach ustawione względem siebie jak powinny być.NIc też nie widać żeby było powykrzywiane czy wypchnięte.Nic teżnie huknęło ani nie zgrzytnęło w czasie jazdy.Wymienić pasek i poustawiać mogę akurat sam,ale czy warto?Czy jest szansa na CUD że auto odpali?

RAFALPD7
    Gość

Domyślnie

O bezkolizyjności silników TS nie słyszałem - prawdopodobnie takowa nie istnieje,łatwiej będzie wpisać po prostu w wyszukiwarce "bezkolizyjny ts","rozrząd" albo coś w tym rodzaju(stracisz mniej czasu na oczekiwanie na odpowiedź),powinieneś znaleźć kilka relacji "na żywo"
    z takich akcji.Swoją drogą bez ściągnięcia głowicy się nie obejdzie-po prostu
    takie skróty w tej marce (bezpośrednie założenie paska) nie przynoszą wymiernych efektów-może się okazać jednak,że zawory są lekko podgięte,nie domykając się pogorszą prace silnika , a przeciążone panewki mogą już zbyt wiele nie wytrzymać-zaleca się kontrolę "dołu" silnika.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Jeśli pękł podczas jazdy to na 99% masz pokrzywione zawory i nie ma się tutaj co łudzić zbytnio bo gdyby było odwrotnie to można by mówić o cudzie.

simeone
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał screwdriver Zobacz post
    Wymienić pasek i poustawiać mogę akurat sam
    Jesteś tego pewien?
    Masz wszystkie niezbedne narzedzia?

Cytat Napisał Belfer27 Zobacz post
    Jeśli pękł podczas jazdy to na 99% masz pokrzywione zawory i nie ma się tutaj co łudzić
    Dokładnie.

ViP Romeo Avatar Mdx
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Volvo V60 D4 2015r.

Domyślnie

Cytat Napisał screwdriver Zobacz post
    Witam
    NIestety pękł pasek rozrządu wczoraj na trasie i jest problem.Zdjąłem porywę zaworów,a tam wszystko niby ok znaczki na kołach ustawione względem siebie jak powinny być.NIc też nie widać żeby było powykrzywiane czy wypchnięte.Nic teżnie huknęło ani nie zgrzytnęło w czasie jazdy.Wymienić pasek i poustawiać mogę akurat sam,ale czy warto?Czy jest szansa na CUD że auto odpali?
    ile kilometrów wytrzymał ten pasek zanim pękł ??
    Gdy nie dajesz rady, a walczysz dalej.... wtedy zaczyna się Kyokushin

screwdriver
    Gość

Domyślnie

Witam po prawie półrocznej przerwie.Niestety Alficzka stoi dalej u kumpla mechanika bo nie mam kasy na remont(wyceniony na 1300zł).Diagnoza to pogięte zawory i parę innych rzeczy do wymiany.Ja do niej tęsknię i w życiu nie oddam jej na części czy na złom.Wyciągnę kasę choćby spod ziemi ale zrobię ją i jeszcze ujrzycie zdjęcia mojego auta i to już niedługo.Nie zapominam o stronce i o Was,no ale o czym tu pisać,jak auto nie jeździ.A poza tym widząc jak opisujecie wasze jeżdżące auta to jeszcze bardziej mi jest żal...Pozdrawiam wszystkich,jak tylko będę po remoncie to z miejsca ogłoszę na tym forum tę radosną nowinę.Do zobaczenia

Użytkownik Embrion Avatar agent
    Mieszka w
    Jasło
    Auto
    146 2.0TS||GTV 2.0TS||156 1.8TS

Domyślnie

Witaj , jakbyś potrzebował to posiadam kompletną głowicę do sprzedania .
    W skład wchodzi :
    -głowica uzbrojona w 16 zaworów , 16 popychaczy , mostki
    -kolektor ssący
    -2 wałki
    -wariator (regenerowany w Łodzi poprzez wymianę zębatek , nie tylko sprężyny i podkładki, płaciłem ok 100zł)
    -8 świec platynowych
    -2 koła rozrządu
    -czujnik położenia wałka
    -elektrozawór wariatora
    -magistrala wodna
    -pompa wody
    -czujnik temperatury wody

Cena dla potrzebującego 250zł ! Przebieg 118tyś.

screwdriver
    Gość

Domyślnie

Witam agent,
    Oczywiście że jestem zainteresowany, z nieba mi spadasz... Napisz mi jak mógłbym to kupić, mogę podać nr gg 5287256, w razie co pisz... będę na gg wieczorem.Pozdrawiam

screwdriver
    Gość

Domyślnie

Silnik złożony i odpalił od razu, mechanik mówił tylko że krzywka zjechana na wałku, ale on robił pierwszy raz ten silnik więc nie był pewien czy wszystkie krzywki powinny być jednakowe. Ale jest dobrze panowie i panie, jest dobrze. Niedługo w końcu sobie pojeżdżę moją Bellą.

Lotnik
    Gość

Domyślnie

I o takich happy endach człowiek słucha najchętniej.