Witam , mam pytanie potrzebuje ominąć klimę, czy będzie pasował pasek od wersji bez klimatyzacji ?jest takie same ułożenie rolek ? bo w sklepie mi powiedzieli ze może być problem i nie pasować.
Witam , mam pytanie potrzebuje ominąć klimę, czy będzie pasował pasek od wersji bez klimatyzacji ?jest takie same ułożenie rolek ? bo w sklepie mi powiedzieli ze może być problem i nie pasować.
Mi w JTD się to udało. Trzeba było wykręcić jedną rolkę. W innym topicu ktoś pisał że w TS też się da.
Była: 156 1.9JTD SP3
bez problemów można pominąć sprężarkę, wszystko w tym temacie: http://www.forum.alfaholicy.org/156/...matyzacji.html
tak ,tylko wywalasz rolke
A po co ominąć sprężarkę ? Nie lubisz klimatyzacji ?
Dlatego ze poprzedni wlasciciel kombinował ze sprezarką , jest od innego modelu , i mialem sytuacje gdzie pasek klinowy wkrecił się w rozrząd , i 16 zaworków mi poszlo , nie chcialbym aby to się powtórzyło , wiec narazie pasek bez klimy chce złozyć...
tak , tylko musisz wykręcić rolkę prowadzącą , nr. 7 na rys.
mam pytanie , ponieważ auto idzie na sprzedaż , a potrzebuje te małe świece aby uruchomić , znacie jakiś tani odpowiednik ich? miałem platynówki ale dostały strzała . Pozdrawiam!