Temat: Irlandia, laczmy sie ::P

Użytkownik Romeo Avatar Jony88
    Mieszka w
    Hucisko-Leżajsk /Dungannon
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 16V '07 190km/425NM'& GT 1.9 16V '07& 156 2.5 V6 '98

Domyślnie

Cytat Napisał czester085 Zobacz post
    pelna zazdrosc

wlasnie na taki silniczek bede teraz polowal!!!

ale myslalem ze ma wiecej niz 150 koni??

- - - Updated - - -

2.4 JTD 150KM ť 2003-2006 - 0 -

2.4 JTD 175KM ť 2003-2006 6,9 11 litra

dwa rozne motory,
    VT
    Jak przyjdzie mi dowód będzie do sprzedania więc jakbyś był chętny co do silnika 175km jednostki były już 20 zaworowe ja osobiście nie spotkałem się z 20VT w przedliftowej budzie to nie znaczy,że ich nie ma dla pewności trzeba by sprawdzić w eperze

- - - Updated - - -

Cytat Napisał FifthGear Zobacz post
    Spoko, nie wiedzialem. Ja mialem jednego diesla, srednio to wpominam. Doceniam jego zalety ale jakos nie wiem czy bym chcial kolejnego. Ten 2.7 bi turbo od Jaguara montowany tez w Citroenie jest jednym z lepszych, moze tego i ew tego 3L od BMW

Pamietaj zeby dbac o diesla to sie odwdzieczy inaczej bedziesz przeklinal.

Czester - Co sie nic nie odzywasz ? Jak tam skory, zamontowales, dziala wszystko ?
    To nie mój pierszy Diesel także wiem jak się z nim obchodzić tak w ogóle to nalatane mam 148tyś,ale silnik zdrowiutki sprzęgło ok turbo dmucha jak powinno więc nie bałem kupić się z takim przebiegiem przed srzedaża trzeba będzie uderzyć do jakiegos fachowca zrobić cofke na 100 tyś i beje git.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał Krisux7 Zobacz post
    no nie mow ze myjesz auto na mechanicznej? ;P
    A mi dzisiaj belle umyły timorki za 2 funciaki po rabacie oczywiście :d

- - - Updated - - -

Panowie to kiedy jakiś spocik organizujemy? Artur niedługo wróci z PL można by było się styknąć w jakąś sobote albo w niedziele.
    Alfa Romeo 156 '00 1.9 JTD (była)
    Alfa Romeo 156 '03 1.8 T.S (była)
    Alfa Romeo 156 '03 1.9 JTD (była)
    Alfa Romeo 156 '03 2.4 JTD (była)
    Alfa Romeo 147 '02 1.6 T.S (była)
    Alfa Romeo 147 '01 1.6 T.S (była)
    Alfa Romeo 156 '04 1.9 16V (była)
    Alfa Romeo GT '07 1.9 16V (była)
    Alfa Romoe 159 '07 1.9 16V (jest)
    Alfa Romeo 156 '98 2.5 V6 (jest)

Moje Panie http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._jony88-7.html

Krisux7
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Jony88 Zobacz post
    przed srzedaża trzeba będzie uderzyć do jakiegos fachowca zrobić cofke na 100 tyś i beje git.
    a pozniej szukaj nie kreconego auta ze swieca ;P

Użytkownik Romeo Avatar Jony88
    Mieszka w
    Hucisko-Leżajsk /Dungannon
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 16V '07 190km/425NM'& GT 1.9 16V '07& 156 2.5 V6 '98

Domyślnie

Cytat Napisał Krisux7 Zobacz post
    a pozniej szukaj nie kreconego auta ze swieca ;P
    Czasami mozna znaleźć środek bardzo zadbany i nie wygląda na taki przebieg więc spróbować można. Zamówiłem własnie kabelek od Viakena
    Alfa Romeo 156 '00 1.9 JTD (była)
    Alfa Romeo 156 '03 1.8 T.S (była)
    Alfa Romeo 156 '03 1.9 JTD (była)
    Alfa Romeo 156 '03 2.4 JTD (była)
    Alfa Romeo 147 '02 1.6 T.S (była)
    Alfa Romeo 147 '01 1.6 T.S (była)
    Alfa Romeo 156 '04 1.9 16V (była)
    Alfa Romeo GT '07 1.9 16V (była)
    Alfa Romoe 159 '07 1.9 16V (jest)
    Alfa Romeo 156 '98 2.5 V6 (jest)

Moje Panie http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._jony88-7.html

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    newbridge ie
    Auto
    159sw 2.4jtdm po sofciku ;)

Domyślnie

Cytat Napisał Jony88 Zobacz post
    Panowie to kiedy jakiś spocik organizujemy? Artur niedługo wróci z PL można by było się styknąć w jakąś sobote albo w niedziele.
    Wiem ze dla wiekszosci dosyc daleko (jak zwykle ) ale spocik jest dla chetnych.

http://italiancarclubireland.com/icc....php?f=3&t=352

Bylem na ostatnim i bardzo mili ludzie i tym razem na 99,9999% tez jade

Użytkownik Romeo Avatar Wicked
    Mieszka w
    Dublin
    Auto
    145 1.4 TS

Domyślnie

Witam koledzy

W lipcu przyleciałem do Irlandii do "pewnej" pracy, jednak nie wypaliło..... Zwracam się do was z prośbą, może ktoś coś widział/słyszał/wie. Szukam pracy najlepiej w zawodzie mechanika samochodowego, posiadam dwu letnie doświadczenie w ASO Hondy. Jeśli ktoś jest w stanie mi pomóc, to bardzo o to proszę, bo nie uśmiecha mi się, żeby dziewczyna mnie utrzymywała, sami rozumiecie Podaję mój telefon w razie czego: 0877088138. Gdyby ktoś potrzebował pomocy z autkiem, walcie śmiało. Dzięki

Użytkownik Romeo Avatar FifthGear
    Mieszka w
    Dublin
    Auto
    Obecnie Volvo S80 T6

Domyślnie

Cytat Napisał Wicked Zobacz post
    Witam koledzy

W lipcu przyleciałem do Irlandii do "pewnej" pracy, jednak nie wypaliło..... Zwracam się do was z prośbą, może ktoś coś widział/słyszał/wie. Szukam pracy najlepiej w zawodzie mechanika samochodowego, posiadam dwu letnie doświadczenie w ASO Hondy. Jeśli ktoś jest w stanie mi pomóc, to bardzo o to proszę, bo nie uśmiecha mi się, żeby dziewczyna mnie utrzymywała, sami rozumiecie Podaję mój telefon w razie czego: 0877088138. Gdyby ktoś potrzebował pomocy z autkiem, walcie śmiało. Dzięki
    Moze byc ciezko z praca teraz. Ale jak cos bede wiedzial to dam znac sam jestem teraz bez pracy po zamknieciu biznesu. Moze jakas robota by sie znalazla jak umiesz zrobic pare rzeczy w aucie ja mam silnik do remontu dasz rade?

- - - Updated - - -

Cytat Napisał pabloilala Zobacz post

A bedzie jakies Ferrari albo Lamborgini na zlocie? Bo jak nie to zdecydowanie jest to za daleko hehe Moze sie pojawie, przemysle sprawe, po ostatnim wypadzie do PL mam troche dosc podrozy. Droga do Cork jest super fajna z Dublina 2.5 godziny Podeslij mi na priva swoj numer bo gdzies zapodzialem. Musze sie z toba zgadac na zrobienie tego silnika bo cos czuje ze zaraz wyzionie ducha niestety.

Mieszka w
    Dublin
    Auto
    145 1.4 TS

Domyślnie

[QUOTE=FifthGear;959401]Moze byc ciezko z praca teraz. Ale jak cos bede wiedzial to dam znac sam jestem teraz bez pracy po zamknieciu biznesu. Moze jakas robota by sie znalazla jak umiesz zrobic pare rzeczy w aucie ja mam silnik do remontu dasz rade?

Co masz konkretnie do roboty? Zabrałem ze sobą z Polski walizkę narzędziową i interfejs diagnostyczny, jeśli masz jakiś garaż, miejsce gdzie można to zrobić, to czemu nie?

Użytkownik Romeo Avatar FifthGear
    Mieszka w
    Dublin
    Auto
    Obecnie Volvo S80 T6

Domyślnie

Garaz w IE to juz super luxus Wszystko sie robi na zewnatrz oddychajac czystym,wilgotnym irlandzkim powietrzem Nie wiem co do roboty jest, na 100% to pierscienie i uszczelki na zaworach, a co konkretnie to sie okaze po rozebraniu. Zalezy w jakim stanie jest glowica i czy wogole jest to oplacalne. Generalnie to pozera mi olej w takim tempie ze nie nadazam dolewac, a nigdzie nie cieknie. Wlalem juz 2 x Engine Doctor(y) i nic nie pomoglo, no moze leciutko ale dalej pije olej jak glupi. Mialem zamar nim jedzic dlugo a tu sie okazalo ze mnie Madziar mechanik w h... zrobil przy sprzedazy. Powaznie sie zastanawiam nad zmiana auta jesli koszt naprawy przekroczy wartosc auta. Juz nawet wiem na co ale nie powiem bo mnie tutaj zjecie Generalnie to jestem podlamany. Zakpilem juz nawet nowe sprezyny i zaciski brembo malowane proszkowo na czerwono i wszystko lezy i czeka bo nie wiem co z silnikiem robic

Użytkownik Romeo Avatar Cool_Kid
    Auto
    AR 145 1,8 T.S 144KM - nero - 1998r. / Giulietta Veloce 2,0 JTDm 170KM - etna nero - 2012r.

Domyślnie

Cytat Napisał pabloilala Zobacz post

Trzeba być członkiem klubu, żeby się podpiąć pod to spotkanie, czy wystarczy mieć "italian car"?

145 1,8 TS 144KM - nero - 1998
    Giulietta Veloce 2,0JTDm 170KM - etna nero - 2012
    "Jak wszyscy wiemy moderator zawsze punkt znajdzie, więc lepiej nie fikać. I tyle w temacie." - Wrażliwy Administrator.

http://i.imgur.com/m4g6E.jpg

Mieszka w
    Dublin
    Auto
    145 1.4 TS

Domyślnie

Cytat Napisał FifthGear Zobacz post
    Garaz w IE to juz super luxus Wszystko sie robi na zewnatrz oddychajac czystym,wilgotnym irlandzkim powietrzem Nie wiem co do roboty jest, na 100% to pierscienie i uszczelki na zaworach, a co konkretnie to sie okaze po rozebraniu. Zalezy w jakim stanie jest glowica i czy wogole jest to oplacalne. Generalnie to pozera mi olej w takim tempie ze nie nadazam dolewac, a nigdzie nie cieknie. Wlalem juz 2 x Engine Doctor(y) i nic nie pomoglo, no moze leciutko ale dalej pije olej jak glupi. Mialem zamar nim jedzic dlugo a tu sie okazalo ze mnie Madziar mechanik w h... zrobil przy sprzedazy. Powaznie sie zastanawiam nad zmiana auta jesli koszt naprawy przekroczy wartosc auta. Juz nawet wiem na co ale nie powiem bo mnie tutaj zjecie Generalnie to jestem podlamany. Zakpilem juz nawet nowe sprezyny i zaciski brembo malowane proszkowo na czerwono i wszystko lezy i czeka bo nie wiem co z silnikiem robic
    Jeśli masz w takim razie takie miejsce, to spoko, mogę się podjąć, ewentualnie możesz zostawić auto u mnie pod domem.

Wysłane z iPada 2 przez Tapatalk HD