Strona 7 z 12 PierwszyPierwszy 123456789101112 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 113

Temat: czy warto kupić alfę 156 2.5 i zagazować ?

Użytkownik Alfista
    Mieszka w
    Gorzyczki okolice Wodzisławia Śląskiego
    Auto
    Same ALFICE

Domyślnie

Cytat Napisał piotriix Zobacz post
    Jak tylko ktoś zapyta czy gazować V6 zaraz znajduje się cała masa wielkich fachowców od lpg i zaczynają wychwalać jakie to diesle są fajne.
    I na odwrót, znawców tematu lpg zamiast diesla

Młody moją opinie znasz. Dobry 2.4jtd ma duży potencjał na 200+ i dobry niuton na wciąganie fałek z lpg. Zastanów sie tez ile razy w roku będziesz osiagał prędkosz 180-220kmh/h.
    Myśle, że bardziej zależy ci na dobrym odejsciu z przedziału 60 - 140km/h - przy normalnym wyprzedzaniu.

Normalne spalanie, dobry motor, bagażnik pusty.... ale kazdy woli co innego.
    Uderz do "twardego" miał dobrze zmodzonego 2.4, który fajnie ganiał.
    Ostatnio edytowane przez majster ; 05-09-2012 o 19:10

Administrator Quadrifoglio Verde Avatar Piotriix
    Mieszka w
    PL
    Auto
    Alfa psuje się w dniu zakupu i ten stan trwa aż do dnia sprzedaży.

Domyślnie

Cytat Napisał mac!ek Zobacz post
    A jeździłeś kiedyś takim np. m-jetem? Twoja opinia to tak średnio pasuje to nowszych ropniaków...
    Owszem jeżdziłem i nie pasuje mi ,więc niekupuję z takim silnikiem auta.
    Ale to ,ze mi nie pasuje nie oznacza ,że mam się czepiać wszystkich ropniaków i udowadniać im to czy tamto.
    Mam gdzieś to na czym kto jezdzi.
    A jeżdzi tym co mu najbardziej odpowiada
    A za kazdym razem jak zaczyna sie temat LPG znajdzie sie kilku takich ,,mondralińskich,, i zaczynają spiewke wyższości diesli nad LPG.
    A kogo to obchodzi?
    Temat jest o założeniu LPG do V6 i na tym powinni sie skupić piszący.
    A najlepiej jak to będą tacy co choć mają takie V6 w LPG bo przynajmniej mogą coś powiedzieć o wadach i zaletach takiego zakupu.
    Kto chce szuka sposobu,
    kto nie chce szuka powodu.
    155 V6 LPG-163 KM-była
    156 V6 LPG-190 KM-była
    147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
    166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
    Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest

Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest

Użytkownik Alfista Avatar lesio146
    Mieszka w
    SZAMOTULY(PYRLANDIA)
    Auto
    159 JTDm ; 156 V6 Qsystem

Domyślnie

A mózg jest po to aby czasem go używać, uwierz to naprawdę nie boli!

- - - Updated - - -

Aby inteligentnych ,,inaczej,, zadowolić

A tak to bardzo ciekawe ,ze najwiekszymi przeciwnikami LPG są właściciele diesli ,
    No twój mózg chyba od wąchania mieszanki propanu z butanem jest taki błyskotliwy.
    Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar hitman047
    Mieszka w
    Siemianowice Śląskie
    Auto
    Bella 156 2.0 TS Niebieska piękność :) - kiedyś. Obecnie -> Alfa Romeo Stelvio 2.0 280 KM

Domyślnie

Wszystko wszystkim, ale jeżdżę na co dzień raz dieslem 2.0 TDi (proszę się nie śmiać samochód taty ) a raz moją Alfą 2.0 TS . I pomijając fakt mocy (KM) i momentu Nm , wolę CHARAKTERYSTYKĘ 2.0 TS Alfy. Choćby diesle nie wiadomo jak mocne były to i tak wolę benzynę ze względu na charakterystykę tego silnika. Po prostu diesel pomimo fajnych osiągów nie daje mi takiej frajdy z jazdy. A co do kosztów bo chyba o to kolega pytał w temacie, to są zbliżone moim zdaniem, więc to zależy tylko od tego czy odpowiada Ci charakterystyka diesla bardziej czy benzyny

P.S. Musiałbym się przejechać tą nową BMką z 3 turbinami, wtedy może zmieniłbym zdanie na temat charakterystyki diesla

Mieszka w
    PL
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał majster Zobacz post
    Jak lubisz miec kuchenke to ją sobie miej, ale nie musisz przy tym obrażać innych.
    Czy mam kuchenkę czy nie to nie Twoja sprawa.I wara Ci od tego na czym jeżdzę!
    A pisanie ,że ktoś ma kuchenkę to co twoim zdaniem jest?
    Komplement?

- - - Updated - - -

Cytat Napisał lesio146 Zobacz post
    No twój mózg chyba od wąchania mieszanki propanu z butanem jest taki błyskotliwy.
    Zgadłeś
    Kto chce szuka sposobu,
    155 V6 LPG-163 KM-była
    156 V6 LPG-190 KM-była

Marcin 89
    Gość

Domyślnie

[QUOTE=

To chyba ta V-ka była zje...a, coś ponad 200 koni JTD miało mnie wsunąć z kopytami według przechwałek właściciela, a na starcie jak i potem mógł mi smród z rury powąchać- było dokładnie odwrotnie jak piszesz zarówno od 100 km/h (oczywiście nie z tego samego biegu, diesel chyba 4 miał zapięty ja 3) jak i z zatrzymanego. I bez obrazy ale wszelkiej maści Diesle powyżej 180 km/h to muły i te turbo nic nie daje, jedynie raz się spotkałem z Avensisem który uciekał mi do 210 km/h, ale kopcił jak szalony[/QUOTE]

Z całym szacunkiem ale Twoja wypowiedz świadczy o znikomej wiedzy motoryzacyjnej w szczególności ostatnie zdanie. Widocznie nie miałeś okazji jechać szybkim dieslem i szybka benzyna. A co Twoich prywatnych testów to jtd musialo byc starasznie kipieskie albo taki kierowca bombowca który się tylko chwalił.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar minciu
    Mieszka w
    Bolesławiec
    Auto
    156 2.4JTD 2002r 150KM CF3

Domyślnie

Cytat Napisał -BamBosZek- Zobacz post
    Nie wiem czy jezdziles vka, ale chyba nie bo ceny ktore podales sa wyssane z palca albo ktos Cie rowno golil jak barany na polu ;]

Sprzeglo Valeo V6- 550zl - twoj zacny diesel dajmy na to po chipie ktory robi v6 na prostej, dwumas + sprzeglo ? ok niech zanize 2000zl
    http://allegro.pl/kolo-dwumasowe-spr...548056421.html Zaniż bardziej, 1850zl + wymiana

http://allegro.pl/sprzeglo-alfa-rome...565889082.html Twoje Valeo 730, z wymianą wyjdzie 1000zl

Jeździlem V-ką 3.0 w lagunie o czym już pisałem ale chyba to przeoczyłeś? Cewki, świece też źle wpisałem ceny? Albo graty do LPG?? Nie obrażaj innych jak sam piszesz bzdury.
    DolnySlask - Boleslawiec. Zgorzelec. Jelenia Gora

Chetnie Pomoge w zakresie:
    AlfaDiag FiatEcuScan MultiEcuScan - diagnostyka
    MPPS KWP2000 Galletto - zgrywanie map paliwa
    STAG KME - instalacje LPG

Marcin 89
    Gość

Domyślnie

[QUOTE=
    P.S. Musiałbym się przejechać tą nową BMką z 3 turbinami, wtedy może zmieniłbym zdanie na temat charakterystyki diesla [/QUOTE]

Wystarczyłoby Ci się przejechać starą 5 e60 535d moj bardzo dobry znajomy ma taka po chipie na seryjnych gratach 340km 670nm. Jechaliśmy do Poznania (mieszkam pod warszawa) dal mi się przejechać od Strykowa do Konina to sie po prostu balem jechać;p zamkniecie szafy to po prostu chwila tak jak u mnie 180 to u niego 260 a potem leci na szybie licznik do 307 tak nie pomyliłem się tyle jechaliśmy tylko oczywiście on za kierownica i uprzedzam pytania ze opony były odpowiednie do takiej jazdy ja zamknąłem szafę i odpuściłem. To był wypad jakieś 2 tygodnie po modyfikacji w celu sprawdzenia

Użytkownik Alfista
    Mieszka w
    Gorzyczki okolice Wodzisławia Śląskiego
    Auto
    Same ALFICE

Domyślnie

Czy mam kuchenkę czy nie to nie Twoja sprawa.I wara Ci od tego na czym jeżdzę!
    A pisanie ,że ktoś ma kuchenkę to co twoim zdaniem jest?
    Komplement?
    Ogarnij sie troche i po co sie tak spinasz kuchenkowy mistrzu Sam wpierdzieliłes sie jako maoderator wyśmiewając posiadaczy diesli od ropniaków itp - tak twój post, wiec co? Ty jako moderator możesz, a ja nie? Widac zabolało.

Mieszka w
    PL
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał majster Zobacz post
    Widac zabolało.
    Hehe no właśnie nie zabolało.
    Poprostu trzeba czasem uświadomić tym co się czepiają LPG tekstami -kuchenki itd,że to działa w dwie strony.
    Nie jest przyjemnie właścicielom diesli słuchac ,że jeżdzą klekotami ropniakami itp. prawda?
    A nam ,że jeżdzimy kuchenkami itd...
    Dyskusja powinna opierać się na faktach a nie na plotkach ,domysłach czy zwyczajnym widzimisię.
    Ja na dieslach sie nie znam i generalnie mi nie leżą w jeżdzie i w tematach, które dotyczą silników na ON się nie wypowiadam.
    Ale w tematach o LPG wypowiadajacych się właścicieli ON jakie to super silniki diesla itd a jaki to LPG jest syf jest pełno.
    Kto chce szuka sposobu,
    155 V6 LPG-163 KM-była
    156 V6 LPG-190 KM-była